Lángoló órák éjszakája: 2000 lámpás, egy óriási máglya és látványos tűzijáték

2016. december 07. 00:02 - GReni

2016. december 21. Burning the Clocks fesztivál

z1.jpg

Decemberben a világ nagyvárosai az adventi vásároktól hangosak. Színesek, vidámak, segítenek ráhangolódni az ünnepre. De ne feledkezzünk el róla, hogy nem csak erről szól az a hónap, akadnak még izgalmas programok. Egyik közülük az angliai Brightonban minden évben megrendezésre kerülő Burning the Clocks (Lángoló órák) fesztivál, melyen a téli napfordulót ünneplik. A rendezvényt minden évben december 21-én tartják 1994 óta.

z2.jpg

z3.jpg

Egy varázslatos menet, amelyben fényesen ragyogó lámpákkal sétálnak végig Brighton Beach-en, az év leghosszabb éjszakáján.  Minden ember egy saját maga által készített világító lámpással sétál, melyek együtt egy gyönyörű, hatalmas máglyának tűnnek, egy eszméletlen klassz tűzgolyónak, ha úgy tetszik. Minden lámpa az emberek következő évre vonatkozó álmait és reményeit szimbolizálja.

z4.jpg

z5.jpg

A Same Sky nevű jótékonysági szervezet alapította a fesztivált, melynek célja a szabadság szellemének ünneplése vallási hovatartozástól függetlenül. Mindenkit arra sarkallnak, hogy saját készítésű lámpással érkezzenek a fesztiválra, melyeket fűzfavesszőkből vagy bambuszból és selyempapírból készítenek. Hogy ezt bebiztosítsák, a rendezvényre vásárolt jegyhez tartozik egy lámpakészítő készlet is. Nagyon jópofa gondolat, jól kitalálták!

z6.jpg

z7.jpg

A felvonuláson kétezer ember vesz részt lámpásokkal, az ő útjukat pedig mintegy 20.000 ember kíséri végig hatalmas ovációk közepette. Végigsétálnak a New Roadon, a kis utcákban is emberek tömegei mind a hideggel dacolva élvezik a fehér lámpások hullámzását. Amikor leérnek a tengerpartra egy csodálatos máglyával és tűzijátékkal zárul a rendezvény.

z8.jpg

z9.jpg

Látványos, lélegzetelállító, varázslatos! Ami külön megindító számomra, hogy a rendezvényt csak részben fizeti a város, a fennmaradó összeget adományokból gyűjtik össze. Az esemény után megmaradt pénzt pedig további jótékonyságra fordítja a szervezet.

z11.jpg

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6111964435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása