Ismerd meg kutyád gondolkodásmódját, hogy kedvenced boldogabb legyen!

2017. március 08. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Victoria Stilwell: A kutyák titkos nyelve

"A kutyák gondolkodó és érző lények: ezzel minden gazdi tisztában van! De vajon azzal is, hogy kedvenceink éppoly kifinomultan és árnyaltan kommunikálnak egymással, mint mi, emberek? Ahhoz, hogy szót értsünk egymással, nem csak nekik kell beilleszkedniük az emberi világba: nekünk is meg kell tanulnunk kutyául."

chihuahua-621112_960_720.jpg

Victoria Stilwell A póráz két végén című tévésorozata hatalmas sikert aratott világszerte. Az egyik legismertebb és legelismertebb kutyák kiképzésével foglalkozó szakember a világon. Magyar nyelven eddig négy kötete jelent meg. Előző könyveiben megismertette az olvasókkal, hogy hogyan neveljék kutyájukat büntetés helyett szeretettel, mikre kell odafigyelni az etetésnél és részletesen mesél tapasztalatairól, melyeket kutyakiképzőként és menhelyi tanácsadóként szerzett.

Legújabb könyvében abban segít, hogy megértsük hogyan gondolkodik a kutya és segít, hogy felismerjük és tiszteletben tartsuk kedvencünk igényeit.

stilwell_030_2.png

"A kutyádat akkor leszel képes sikeresen tanítani, ha szilárd kapcsolatot alakítasz ki vele, hatékonyan tudsz kommunikálni, és érted, hogyan érzékeli a világot. Ez a könyv arra tesz kísérletet, hogy megismertesse veled a kutyák nyelvének finomságait..." 

 

A kutya több ezer éve az ember leghűségesebb társa. Alkalmazkodtak hozzánk, velünk együtt fejlődtek és elsajátították azokat a készségeket, amelyek a velünk való harmonikus együttéléshez szükségesek. Kölcsönösen előnyös kapcsolat alakult ki a kutya és az ember között. Egy kutya úgy képes kötődni az emberhez, mint egy gyerek a szüleihez és viselkedésük, reakcióik is sokban hasonlítanak. Érzelmeik is hasonlóak: nyersek, egyszerűek, őszinték.

De a legfontosabb hasonlóság, hogy a szeretetüket elsősorban úgy mutatják ki, hogy mindig az adott személy mellett akarnak lenni. Akinek van egy kedves eb az otthonában biztosan tapasztalta már, amikor ellazult, kisimult ábrázattal, csillogó szemekkel néz rá. Ez egyértelműen a szeretet jele.

dog-1532754_960_720.jpg

A kötet hasznos tippeket ad, hogyan tanítsunk meg fontos dolgokat, hogyan vegyük észre, ha valami kedvencünket bántja, stresszeli vagy, hogy beszéljünk a kutyánkkal, hogyan hangsúlyozzunk, hogyan beszéljünk a kutyák nyelvén:

"Magas hang = izgatott, szeretetteljes, játékos
közepes hang = mindennapi parancsok (például: Ül! vagy Ott maradsz!
mély hang = komoly (csak módjával alkalmazd!)"

Akadnak olyan információk a kötetben, amelyek egy tapasztalt gazdit nem érnek meglepetésként, de még ők is tanulhatnak belőle, hogy még jobbá váljon a kapcsolatuk. Például amikor rajtakapjuk őket valami rosszaságon és kushadva, lehajtott fejjel, elfordított tekintettel kuporognak a törött váza mellett. Ezt a testtartás minden gazdi ismeri. De vajon ismered a farokcsóválás minden fajtáját és, hogy ezek mit jelentenek? Vagy mit jelent, hogy a bal vagy a jobb mancsa a dominánsabb? Vagy mikor melyik irányba billenti a buksiját? Ezekre és még sok más érdekes kérdésre ad választ Victoria legújabb könyvében.

A kötetet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

borito_1.jpg

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3012314527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása