Dobd fel a pillanatot és fotózd le!

2017. április 13. 00:03 - GReni

Rich McCor, Paperboyo - kreatív fotós

A fényképezés, hála a technológia fejlődésének egyértelműen mindennapjaink része. Az okostelefonok elhozták azt a kort, amikor a nyaraláskor készült fotó egy percen belül eljuthat az összes ismerősünkhöz a közösségi oldalaknak köszönhetően, de akár egy egyszerű vacsorát is megörökíthetünk. Egyesek a pillanat művészetének is nevezik és talán van is benne valami. Emellett már egy évszázada belátták, hogy a minőségi fényképezés bizony művészet, így lépett elő a 20. század elején a hatodik művészeti ággá.

8_5.jpgEgy édes cicus kukucskál a hajdani Azure Window alól Máltán.

A legtöbb fotós használ valamilyen kiegészítőt, hogy az általa készített kép még látványosabb legyen. Igyekeznek még több mondanivalóval, tartalommal megtölteni alkotásaikat. Ez van, hogy csak a színek, a fények játéka, de időnként feldobják apróságokkal.

Nem tesz másként egy fiatal londoni fotós, Rich McCor sem, aki apró papírból kivágott figurákkal alakítja át a látképet. Beutazza a világot és minden fotójára csempész valamit, amitől az egész kompozíció megváltozik. A Creators magazinnak adott interjújában azt mondta, amikor először kiment London utcáira fényképezni, rájött, hogy minden képe olyan, mint bárki másé, ekkor döntött úgy, hogy szüksége van valamire, amitől más lesz. És rá is talált a megoldásra. Mára egy hidat csuklómozdulattal alakít át hullámvasúttá, képes meglátni egy háztető formájában, hogy az tökéletesen imitálhat egy szoknyát, vagy egy alsónadrágot ad a híres Dávid szobornak, de Julius Caesar szobrát is dobta már fel egy selfie bottal. Kreativitása nem ismer határokat, de ne csak jártassam itt a számat, jöjjenek az alkotásai! A 256 ezer insta követője és a képei magukért beszélnek.

Egy romantikus csókra Londonban is mindig van idő...ha esik, ha fúj.

14_3.jpg

Vajon a Marina Bay Sands Hotel vendégei akkor is ilyen békésen pancsolnának, ha ez a bálna igazi lenne? Éljenek a szingapúri bálnák :D

13_2.jpg

New York bűnözői vigyázzatok! Pókember mindig figyel és ugrásra kész!

12_5.jpg

A világ egyik legismertebb szexszimbóluma, Marilyn Monroe emlékezetes pózban Las Vegasban hódít.

11_3.jpg

A most következő képre nehéz szavakat találni...gyönyörű, mágikus, lenyűgöző, mesebeli...

10_4.jpg

Hát nem édesebb így ez a különleges lekerekített irodaház, a Torre Agbar? Bár Barcelona időjárása nem a legelőnyösebb egy pingvinnek. :)

9_4.jpg

Bár nehéz a sok ötletes kép közül választani, de azt hiszem ez az óriás párizsi legó-lény lett a kedvencem. Egyszerűen imádnivaló!

7_4.jpg

Ez jól jöhet, ha az ember kisgyerekkel megy a múzeumba és nem akar zavarba ejtő kérdéseket hallani a kislányától. :)

16790109_260636451048733_3926784596099727360_n.jpg

Ismeritek a híres második világháború végén ünneplő matrózos csókjelenetet a Times Square-en? Állati klassz újragondolása Pisa-ban!

6_6.jpg

A világ legmagasabb spirális épülete, a Cayan Tower Dubaiban egy kis barkácsolásra ihlette a fotóst. Telitalálat!

5_6.jpg

A pillanat, amikor Aladdin megérkezik Los Angelesbe...eszméletlenül ötletes és találó pótlék a repülő szőnyeg helyett.

4_7.jpg

Azt hiszem elég csúnya sikítozástól lenne hangos az olasz főváros, ha egy ekkora polip kúszna elő a Colosseum falai közül.

3_7.jpg

London kultikus közúti hídja, a Tower Bridge sem maradt ki egy kis újragondolásból. Meglepően jól áll a hídnak a hullámvasút. :) 

2_9.jpg

Végezetül, pedig a pillanat, amikor "akasztják a hóhért". Rich fotózás közben:

1_20.jpg

Kövess minket a Facebookon is!

Ha pedig a művész még több munkájára lennél kíváncsi, kövesd őt az Instagramon! Kattints!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4112383903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.15. 11:28:49

Haha, ötletesek... :D
A három legjobb, ami mindent visz: a Merüla Monró, a delfines és a Legó-Diadalív.
:-)
süti beállítások módosítása