Az angyal hív

2017. június 06. 07:42 - Carbonari

Könyvajánló - Guillaume Musso: Az angyal hív

31.jpg

Zsúfolt reptér, két mobiltelefon összecserélése.
Banális, fatális, meg amit akarsz.
Két tönkrement sors,
egy nyomozás, egy étteremlánc,
válás, tönkremenés, önsorsrontás, öngyilkosság.
És mégis élnek.
A titok összeköti őket.

Guillaume Musso könyvei letehetetlenek. Néha itt-ott ellaposodnak, máskor röpülnek veled a lapok és döbbenten tapasztalod, hogy nem olvashatsz tovább, egyszerűen más is létezik a földön, mint az ő művének abszolválása.
Nos, ezzel a regénnyel is így jártam.

Erős indítás után ingerülten felemeltem a szemöldökömet, amikor Madeline nyomozását kezdte ecsetelni az író. Valahogy .. nem érdekelt. Inkább csak átfutottam ezeket az oldalakat, mint részletesen elolvastam. Hibának bizonyult. Később kénytelen voltam visszalapozni, hogy mi volt, és hogy kapcsolódik ez a nagy egészhez?

Szóval, itt van ez a Madeline és Jonathan, a két főhős.

Madeline zűrös közéleti válságon van túl (már, ha túl van), Jonathan pedig magánéletének romjain próbál építkezni (a felesége csúnyán kipicsázta közös - és nem mellesleg nagyon sikeres - életükből). Mind a két ember sérült, és keresi a kiutat legjobb tudása és szándéka szerint. Madeline két éve abbahagyta addigi foglalkozását, és rég vágyott virágboltot nyitott Párizsban, Jonathan pedig Los Angelesben hozott létre egy szerény éttermet, egy kedves kis lakást, ahol volt sógorával, és a láthatásokkor volt nejétől kicsikart kisfiával mulatja az életét. Jaj, meg Borissal! Boris fontos!
Javában nyalogatják sebeiket, amikor ez a két ember  egy percre összeütközik a reptéren, mindent elejtenek, ami a kezükben van, majd rövid, heves vita után, holmijukat összeszedve távoznak a soha viszont nem látás reményével a világ két ellentétes oldalára.

32.jpg

A szerző, Guillaume Musso

Ez az óhaj természetesen nem jöhet létre: miről szólna a regény a továbbiakban?
A főszereplők rájönnek, hogy összecserélődtek a telefonjaik, és ingerülten próbálják visszaszerezni tulajdonuk felett az uralmat. Persze, egyikük sem bírja ki, hogy ne nézze végig a mobilok fájlait, és akkor döbbennek rá, hogy összeköti őket egy óriási titok.
Olyan titok, amely mindent megváltoztat az életükben.

Madeline úgy látja, Jonathan élete egyáltalán nem biztos, hogy úgy omlott össze, ahogy azt mindenki hiszi. A "gaz csábító" éppen Párizsban kezdett új életet, tehát meg lehet figyelni, adatokat lehet róla gyűjteni, és Madeline orra szimatot kap. Szerinte a váláskor bírósághoz benyújtott fotókat nem paparazzi készítette: túlságosan.. beállítottak.
Tényleg?

Jonathan pedig Madeline életének fontos részével kapcsolatban tud egyet s mást, olyasmit, amit senki más sem tudhat. Egy bűnügyben érintett személy, az áldozat az, akinek személyét felismerni véli... csakhogy amikor ő találkozott vele, az illető hivatalosan már nem lehetett az élők sorában.

Szóval: mi a jó isten is folyik itt?

Vajon találkoznak-e az információk félúton?
Segít-e ez a feleken?
És mennyibe kerül majd a végső igazság?

Figyelem: aki krimit vár, nem teljesen azt kap, mint ahogy az sem, aki a romantikus regények szerelmese. Légy nyitott, és el fog bűvölni a sztori.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints!

3_10.jpg

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Mi történik, ha egy kamasz rossz kezekbe kerül? Egyenes az út a bűnözéshez? A győzelemhez néha veszíteni kell.  Ha érdekel, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8612534043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása