Ha megváltoztathatnád a múltad, megtennéd?

2017. október 27. 07:41 - GReni

Könyvajánló - Andrea Lochen: Ismételt ​év

Ha kapnál egy lehetőséget, hogy újraéld életed utolsó évét, mit tennél?
Nemcsak újra átélheted, pontosan tudod, mikor, mi fog történni.
Kitörölnéd az elmúlt egy év hibáit,
vagy hagynád őket újra megtörténni,
mert a sors úgy akarta?

635908209987065850121503886_multiverse.jpg

Egy sikeres évbe persze az ember biztosan nem piszkálna bele, mert mi van, ha épp rosszabbá teszem egy apró módosítással? A regény főszereplőjének nehéz dolga van, de ne szaladjunk előre!

Főhősünk Olive Watson, ápolónő, aki 2012. január elsején arra ébred, hogy ismét 2011. január 1-et írnak. Nem érti, mi történik. Kezdi azt hinni, hogy elment az esze, hiszen ilyen nem történhet meg! De mi van, ha mégis? Nem sajnálná, ha lehetősége lenne változtatni az elmúlt évén, ami katasztrofálisan sikerült. Összetört a szíve, apja halála után anyja újra férjhez ment, Olive szerint túl korán, barátokat bántott meg, és sajnos a munkahelyén is történtek fájdalmas dolgok. 

Egyre biztosabb benne, hogy nem bolondult meg, bár nem érti, miért és hogyan történt ez az egész, de nagyon úgy fest, ő az egyetlen, aki számára ez az év már elmúlt. Ám hamar kiderül, hogy Olive mégsincs egyedül. Megismerkedik Sherry Witan-nel, aki már rutinos évismétlőnek számít. Ekkor döbben rá, hogy itt a lehetőség, hogy kijavítsa a hibáit, ráadásul arra is kapott egy új esélyt, hogy megmentse párkapcsolatát, visszanyerje szerelmét, Phil-t. Ki ne vágyott volna már egy második dobásra a szerelemben? 

A szerző debütáló regénye arra készteti az olvasót, hogy elgondolkodjon, ő hogyan cselekedne. Ha engem kérdeztek, biztos akadnának olyan pontjai az elmúlt évemnek, amit lehetett volna másként, esetleg jobban is kivitelezni, de megéri a kockázatot? Mi van, ha ezáltal elveszítek valamit, ami sokkal fontosabb? Ha kitörlök, meg nem történtté teszek egy szép dolgot, egy boldog pillanatot? Egy-egy szituációban megálltam olvasás közben és elgondolkodtam, én hogyan cselekednék Olive helyében. Hát...nem állítom, hogy mindig egyet értettem vele, sőt, sokszor tartottam önzőnek és ostobának a döntéseit, a cselekmény pedig néhol túl kiszámítható, de összességében érdekes olvasmány, ajánlom egy kellemes délutáni kikapcsolódásnak.

ismetelt-ev.pngKöszönet a Lazi Könyvkiadónak a recenziós kötetért, melyet a borítóképekre kattintva kedvezményes áron megvásárolhattok a kiadótól!

Kövess minket Facebookon!

Ha kíváncsi vagy egy időutazós kalandra, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7412994374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása