A véletlenek játéka egy sorsszerű kapcsolatban

2017. november 03. 00:03 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen

Két bántalmazott fiatal, akik egymásra találnak. De túl tudják tenni magukat a múlton, ami sötét árnyékként, Damoklész kardjaként lebeg felettük? Megérdemlik a boldogságot végre?

"Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.

Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti."

Sokkal több ilyen könyvnek kéne születnie. Mert nem söpri a szőnyeg alá a nagyon is létező problémákat: a gyerekekkel szemben történő nemi erőszakot, vagy a családon belüli erőszakot. Nagyobb arányban van ez jelen a világban, mint hinnénk. Akinek nem volt benne része, szerencsésnek érezheti magát! És nem, a legtöbb nemi erőszak nem bulikon/bulik után történik, vagy mert kihívó ruhát vesz fel egy fiatal lány… A legtöbb nemi erőszakot egy családtag, vagy családhoz közel álló, régi ismerős követi el, a legtöbb esetben a gyereklány ellen. És nem lett több sem az ilyesmi az elmúlt években, mint volt akár párszáz éve. Egyszerűen csak egyre több kerül napvilágra, egyre többől lesz rendőrségi ügy, szerencsére egyre többen merik vállalni, ami történt velük – mert nem az ő bűnük! De még mindig 10% alatt lehet az összes esethez képest azoknak a száma, amelyek kiderülnek. 
Na mindegy… azaz nem, nem mindegy, de egészen más téma.

Jessica Sorensen

Egy a lényeg: ezeknek a könyveknek sokkal több értelmük van egy 15 éves lány számára, mint egy A kőszívű ember fiainak pl. Abból a világon semmit nem tanul, semmit nem ért, nem neki való. Az ilyen könyvekre lehet fújogni, és dicsőíteni a kizárólagos szépirodalmat, de nincs értelme. Egy ilyen könyvből egy fiatal lány, aki már a felnőttkor küszöbén áll, és sok-sok lelki meg egyéb problémája van – mert igenis van, én úgy látom, hogy az életünk folyamán az egyik legnehezebb időszak lelkileg és testileg egyaránt a 12-20 év közötti. Szóval ez segíthet neki. Akár történt vele hasonló, akár nem. Nagyra tartom az olyan fiataloknak szóló, szórakoztató regényeket, amelyek foglalkoznak komoly problémákkal. És ezek is ilyen könyvek. Megoldást és választ nyújthatnak, segíthetnek megismerni önmagukat és a helyzetüket. Ez rendkívül fontos.

A könyvet a Könyvmolyképző Kiadó adta ki, a borítóra kattintva a kiadó honlapjáról kedvezményesen megrendelhető! Két könyv után ingyen szállítanak :)

 Érdekel egy zseniális időcsapda? Kattints ide!

 Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7413114450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása