Egy házi hamburgernél nincs jobb!

2017. december 14. 00:04 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Martin Kintrup: Burgerek nagykönyve

"Az utóbbi években a konyhaművészet újra felfedezte a kreatív street foodot, amihez hozzátartozik a hamburger reneszánsza is. A legfinomabb húspogácsákkal, ropogós, mégis puha zsemlékkel, fűszeres szószokkal és mindenféle csábító extrával a konyhaművészet mostohagyermekéből a burger egy külön életstílust képviselő trend étellé vált."

Mostanában sokszor készül itthon hamburger, házi bucival, házilag kevert hússal. A buci receptje, ami alapján eddig is készült, ugyanaz, mint ami a könyvben van - és isteni! Főleg frissen, aznap készítve, de másnap is teljesen jó. Harmadnapra már nem az igazi, akkor jobban meg kell pirítani, de simán fogyasztható akkor is. Így kapva kaptam az alkalmon, amikor lehetőségem nyílt átlapozni a könyvet, és kipróbálni pár szimpatikus receptet. Rengeteg húskeverés receptje áll benne, és nem csak marhából, hiszen...

"A burgerpogácsa készülhet marhahúsból, lassan sült sertéshúsból, halból, sajtból, sőt lehet vegetáriánus vagy akár vegán is: számomra minden burger egy műalkotás. 40 fantáziadús burgerrecepttel és még ugyanennyi zsemle-, húspogácsa-, szósz-, köret- és salátarecepttel Ön is egy csapásra a burgerkészítés mesterévé válik."

Szeretek újítani, szeretek új dolgokat kipróbálni, legyen szó bármiről, de azért vannak dolgok, amikhez ragaszkodom. Ilyen az, hogy a hamburgerpogácsa marhahúsból készül, és kész. A sertést és a halat nem szeretem, vadat elvből nem eszek, a csirke, pulyka pedig nem való számomra hamburgerbe, így a vegaburgeren meg a marhahúsoson kívül nem sok lehetőség maradt. De a végeredmény isteni lett!

A könyv tartalmaz egy rakás különleges szószreceptet is, mindenfélét: paradicsomos alapút, alkoholosat, majonézeset, csípőset, édeset, savanyút... Kettőt ezek közül már kipróbáltam, és az biztos, hogy hamarosan sorra kerül a legtöbb. A szósz mindig jó, nagyon jól illik sült húsok mellé, vagy akár csak sima mártogatósnak. Ha szeretnétek ti is isteni házi hamburgert készíteni, ez a könyv mindenben segít a bucitól kezdve a húspogácsákon át a sajtokig, szószokig, zöldségekig! Az egyik legváltozatosabban variálható étel a hamburger, és csak a képzelet szab határt, mivel töltjük meg. Jó étvágyat!

Köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó honlapjáról, kedvezményesen:

Érdekel néhány szuper főzelék is? Kattints ide!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4113473913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.