Hét könyvadaptáció, amiért idén tavasszal érdemes moziba menni

2018. február 09. 07:43 - GReni

A jó könyvek, érdekes, egyedi történetek könnyen megtalálnak neves producereket, rendezőket, filmstúdiókat. Idén is számos könyv adaptációja érkezik meg a mozikba. Nézzük meg milyen könyvek adaptációit hozza el nekünk az idei tavasz.

m-ms-2629323_960_720.pngExpedíció (Annihilation)

Bemutató: 2018. február 22.

Jeff VanderMeer Expedíció című könyvének adaptációja egy nagyon jó kis sci-fi-nek ígérkezik. Ehhez a "jóslathoz" ad némi garanciát a film főszereplője, az Oscar- és Golden Globe-díjas Natalie Portman is, akinek félelmetes lényekkel kell felvennie a harcot egy elzárt, rendkívül veszélyes lények lakta X Térség nevű övezetben.

Létezik egy Déli Végek nevű titkos ügynökség, akik már számos alkalommal próbálták felderíteni a helyet, de mind a 11 expedíció tragikus véget ér. A küldetésük az lett volna, hogy mintákat gyűjtsenek és tudományos megfigyeléseket végezzenek. A legújabb, a 12. expedíció négy küldötte, egy antropológus (Gina Rodriguez), egy geodéta (Tessa Thompson), egy pszichológus (Jennifer Jason Leigh) és egy biológus (Natalie Portman). Ők is ezzel a feladattal érkeznek az X Térségbe, de nem tudják mire vállalkoztak...

Vörös ​veréb (Red Sparrow)

Bemutató: 2018. március 1.

Jason Matthews, nyugalmazott CIA-tiszt azonos című regényének főszereplője Dominyika Jegorova (Jennifer Lawrence) épp csak kikerült a Verébiskoláról, ahol a csábítást is repertoárjukban tudó hírszerző ügynökké képezték. A lányt ráállítják Nathaniel Nash (Joel Edgerton) CIA-tiszte, akivel meggyűlik a baja a fiatal ügynöknőnek.

A film számos jelenetét forgatták Magyarországon, legtöbbet Budapesten. Már a trailer-ben is számos helyszín rögtön ismerősnek hat. Többek között a Duna, a Szabadság-szobor, a Lánchíd, a Parlament és az Operaház. A regény szerzője nagy részletességgel és valós módszerek bemutatásával vezeti be az olvasókat a nemzetközi hírszerzés működésébe. Remélem ebből sokat viszont láthatunk a vásznon is.

Időcsavar (A Weinkle in Time)

Bemutató: 2018. március 9.

Madeleine L'Engle Időcsavar című történetében a Disney látott fantáziát, és már csak egy hónapot kell várnunk, hogy mi is izgulhassunk a történet első részének adaptációján. A film forgatókönyvét a Jégvarázs társrendezője és írója, Jennifer Lee vette gondozásába, rendezője pedig az Oscar-díjra jelölt Ava DuVernay. Ráadásul sem a látványon, sem a színészeken nem spóroltak a készítők. Olyan nagy nevek fordulnak meg a filmben, mint Reese Witherspoon, Oprah Winfrey, Zach Galifianakis vagy Chris Pine.

A történet középpontjában Meg Murry és öccse, Charles Wallace és barátjuk, Calvin állnak. A három fiatal elhatározzák, hogy felkutatják Meg apját, aki két éve tűnt el, miközben az ötödik dimenzióban történő időutazással kísérletezett.

Love, Simon

Bemutató: 2018. március 16.

Becky Albertalli regénye, a Simon ​és a Homo sapiens-lobbi szép számmal gyűjtögeti a rajongókat, akiknek már nem kell sokáig várniuk, hogy a Greg Berlanti rendezésében, Love, Simon címmel megjelenő film a vászonra kerüljön.

A történet főhőse a tizenhat éves Simon, aki beleszeret ismeretlen, rejtélyes levelezőtársába, Blue-ba. Még legjobb barátai sem tudnak homoszexualitásáról csak Blue. Egyik nap minden tini rémálma következik be: a suli legnagyobb pletykása hozzáfér a srác levelezéseihez és zsarolni kezdi őt. Simonnak a világ elé kell állnia az igazsággal...

Midnight Sun

Bemutató: 2018. március 22.

Trish Cook azonos című regénye még csak néhány hónapja jelent meg, de máris érkezik a könyvből készült film. A történet főszereplője, Katie Price egy ritka betegségben szenved, egy kevés napfény is a halálához vezethet. Kénytelen minden napját négy fal között tölteni. 

Éjjelente kinyílik előtte a világ és kijár a közeli vasútállomásra, hogy gitárján játszhasson. Egy ilyen estén keresztezi útját Charlie Reed, akivel megérkezik életébe a szerelem, hozzánk pedig egy szívszorító szerelmes történet.

Every Day (Nap ​nap után)

Bemutató: 2018. március 22.

David Levithan regénye alapján a forgatókönyvet írta Jesse Andrews, a rendező pedig az Emmy- és Golden Globe-díjas Michael Sucsy. 

A történet főszereplője "A", aki minden nap másik testben ébren. Soha nem tudja, hogy másnap kinek a testében fog felébredni. Ezt csak egyféleképpen lehet átvészelni: be kell tartania a magának írt szabályait. Soha nem kötődik senkihez, igyekszik úgy élni, hogy senkit se zavarjon.

Ám egy nap Justin testében ébredve megismeri a fiú barátnőjét, Rhiannon-t. A lány úgy leveszi a lábáról, hogy megszegi saját szabályait. Talált valakit, akivel minden nap együtt akar lenni, mindegy kinek a testében van éppen. Vajon lehet szeretni valakit, aki minden nap más testében ölt formát?

Ready ​Player One

Bemutató: 2018. március 29.

Ernest Cline első regénye több millió példányban kelt el világszerte. Hatalmas rajongótábora izgatottan várja a filmet, melynek rendezője az Oscar-díjas Steven Spielberg. A szereplők között van Tye Sheridan, Olivia Cooke, T.J. Miller, Ben Mendelsohn, Simon Pegg és Mark Rylance.

Egy nem túl szép jövőbe kalauzol el minket a történet, ahol a sanyarú valóság elől lehetőség van elmenekülni a hétköznapok gondjai elől egy világméretű virtuális világba, az OASIS-ba. A szimuláció tervezője James Halliday, kinek halála jól megkavarja a dolgokat. Ugyanis végrendeletében közli, hogy a játékban rejtette el örökségét. Egy ördögi feladványon kell keresztülrágni magukat a játékosoknak, hogy a végén egy szédületes vagyonnal legyenek gazdagabbak.

A világon mindenki az elrejtett kincset keresi, míg egy nap egy teljesen átlagos kölyök, Wade megfejti az első feladványt, amely életveszélybe sodorja. A riválisok még a gyilkosságtól sem riadnak vissza a mesés nyeremény reményében. Induljon hát az élet-halál harc, a hajsza egy szebb jövőért.

Kövess minket Facebookon!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1313592401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2018.02.11. 00:41:39

Ez már most valóság...
- Hová mész a szabadságodon?
- Fallout, Capital wasteland.
Csak most még sisak nélkül, mert arra nincs pénzem, de a fallout4 és a skyrim már tmámogatja.
süti beállítások módosítása