A ragyogó bőr titka: Több mint 100 gyógyító és szépítő recept

2018. április 03. 00:06 - GReni

Könyvajánló - Hanna Sillitoe: A ragyogó bőr titka

A szerző, Hanna Sillitoe életét 20 éven át nehezítette, keserítette meg a pikkelysömör, az ekcéma és az akné. Mikor már odáig fajult betegsége, hogy az orvosok kemoterápiát javasoltak, Hanna kutatásokba kezdett. Remélte, hogy van más alternatíva. Végül teljesen átalakította étrendjét, házilag állított elő bőrápoló szereket, melyek segítségével kigyógyult betegségeiből. Könyvében megosztja velünk eredményeit, receptjeit, elmeséli hogyan tudjuk természetes módon szebbé varázsolni bőrünket.

16807635_10158368177265151_1129485994227481907_n.jpg

 "Remélem, könyvem segít abban, hogy újra saját kezedbe vett egészséged és életed irányítását, és hogy sikerüljön elérned bőröd természetes és végleges gyógyulását."

Ezzel az olvasókhoz intézett mondattal kezdődik a könyv, melyben izgalmas receptekkel, tanácsokkal lát el minket a szerző, ráadásul minden ételének, készítményének jótékony hatását saját bőrén tapasztalta meg.

A kötet elején információkat kapunk a legtöbb ember által ismert, leggyakoribb bőrbetegségekről, az ekcémáról, az aknéról, de a pikkelysömörről már lényegesen kevesebb információval bírunk, erről bővebben mesél. Ez egy autoimmun rendellenesség, melyért az immunrendszer túlműködése tehető felelőssé. A szervezet úgy érzékeli, hogy baj van, ezért aktiválja az immunrendszert, ami az egészséges szöveteket cserélgeti le, ez pedig az egész testre kiterjedő, vörös, pikkelyes, fájdalmas foltokat, kiütéseket eredményez.

A bőrbetegségek nem csupán fizikailag, lelkileg is megterhelik az embert, ráadásul a szervezetnek még rosszabb, hogy főként antibiotikumokkal, szteroidokkal lehet enyhíteni a gyulladást. Ami rövidtávon ugyan hoz eredményeket, de hosszútávon a szteroidos krémek, tusfürdők elvékonyítják a bőrt, striák keletkezéséhez vezethetnek, a szervezetben pedig még nagyobb károkat okozhatnak, például komoly szervi megbetegedéseket.

Természetesen ez a könyv nem csupán azoknak hasznos, akik bőrproblémákkal küzdenek, hanem azoknak is, akik szeretnének egészségesebben táplálkozni, hogy elkerüljék, megelőzzék a problémákat. A szerző végigvezet minket egy programon, ami segít átállni egy egészségesebb étrendre.

"Ez nem egy korlátozó, betarthatatlanul szigorú fogyókúra, hanem egy olyan, teljes életmódváltás, ami energiával tölt fel, egészségesebbé tesz, és bőrünket ragyogóbbá varázsolja."

Programjának első fázisa a léböjtkúra, melyhez izgalmas és finom italok receptjeit találjuk a kötetben. Például a C-vitaminban gazdag és antioxidáns hatású mentás-ananászos mojito vagy a medvecukorízű bőrhidratáló dzsúsz receptjét. Ezeket követik ízletes, bőrbarát ételek, mint a fahéjas mandula- és kókuszlisztes palacsinta, az immunerősítő rámen leves, a sajtmentes sajtszósz, a hajdinás-banános-brazildiós kenyér, a gombás-cukkinis lasagne, de az édesszájúaknak sem kell félniük, több ínycsiklandónak tűnő édesség is helyet kapott, mint például a kókuszos banánfagylalt datolyás tejkaramellával.

Több tucat izgalmas recept, melyek nagy előnye, hogy nem kellenek hozzájuk mindenféle ismeretlen élelmiszerek, sem flancos alapanyagok. Egyetlen drágább összetevőt találtam a kötetben, a manukaméz személyében, amelynek borsos ára van (250 g 8-10 ezer forint körül mozog), de ez szerencsére csak egy-két dologhoz szükséges. Ráadásul minden recept alatt összefoglalót találunk az ételben található, szervezetünk számára hasznos anyagokról.

Az ételek mellett természetes anyagokból házilag készíthető bőrápoló készítményeket is találunk az utolsó fejezetben. Készíthetünk többek között heggyógyító aromaolaj-keveréket, amely segít, mint a neve is mutatja, a hegek halványításában, de ránctalanításra és mitesszereltávolításra alkalmas arcmaszkot is gyárthatunk pusztán banán és szódabikarbóna felhasználásával.

4330346_5.jpg

Többet szeretnél megtudni a kötetről? 

A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

A kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszett, amit olvastál? Akkor kövess minket a Facebook-on is!

(Főkép forrása: fb.com, Hanna Sillitoe)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8413776294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása