Míg a halál el nem választ: két kiváló író társulásából született érdekes krimi

2018. április 10. 07:37 - GReni

Könyvajánló - Mary Higgins Clark és Alafair Burke: Míg a halál el nem választ

A fiatal sikeres ara, aki nagy vagyon várományosa, nyomtalanul eltűnik a tengerparti álomesküvője előtt. Öt év telt el, s az ügyet a hatóságok már rég lezárták. Ő lett a szökött menyasszony. De mi történhetett? Meggondolta magát és elszökött? Netán nem önszántából távozott? Vajon életben van egyáltalán? Laurie Moran és stábja a lány családjának segítségével eleveníti fel az eseményeket, annak reményében, hogy fény derül az igazságra...

mystery_bride_by_ilovelegolas-d5avbgl_2.jpg

Mary Higgins Clark és Alafair Burke közös "gyereke", a Míg a halál el nem választ, egy nagysikerű sorozat harmadik része. Ha még nem ismeritek A gyanú árnyékában címmel fémjelzett sorozatot, a címekre kattintva olvashattok egy kis összefoglalót a korábban megjelent részekről:

1. rész: Téged ​nem lehet elfelejteni

2. rész: A ​Hamupipőke-gyilkosság.

A sorozat harmadik részében is Laurie Moran-é a főszerep. A megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó show, A gyanú árnyékában című tévéműsor legújabb epizódjához keresgél anyagot, amikor rátalál Amanda Pierce története. A jómódú Amanda álmai tengerparti esküvőjére készülődött Floridában. Minden tökéletesen alakult. A sikeres utolsó ruhapróba két nappal a nagy nap előtt, mindenki izgatottan várta a szombati menyegzőt, amikor a menyasszony eltűnt és azóta sem hallott felőle senki.

Öt évvel az események után beállított Laurie irodájába Sandra Pierce, Amanda édesanyja. Miután sem a rendőrség, sem az FBI, sőt számos magándetektív sem tudott fényt deríteni lánya eltűnésének körülményeire, meglátta az első adást,  s elhatározta, hogy megkeresi a műsor producereit és elmeséli tragédiáját.

"Azt hiszem, ön az, akire hosszú ideje várok ... a műsorára."

A média foglalkozott az üggyel az eltűnésekor, de csak "A szökött menyasszonyként" emlegették. Ám Sandra nem adta fel a keresést, a mai napig egy a lányát ábrázoló kitűzővel közlekedik, melyen ez a felirat hívja fel a figyelmet a történtekre: "Amanda még mindig nem került elő." Ez nem meglepő, nincs rosszabb, mint a bizonytalanság. Vajon él még vagy valami szörnyűség történt vele évekkel ezelőtt?

Egy ilyen előjelek nélküli, rejtélyes eltűnés tökéletes alapjául szolgál a következő adásnak. Laurie stábja segítségével két sikeres nyomozáson vannak túl - ezekről olvashattatok a könyvsorozat előző két részében. Reméli ezúttal is jó munkát végeznek majd jobbkezével, a műsor házigazdájával, Alex Buckley-val karöltve.

Sorban beszélnek minden érintettel. Jeffrey Hunterrel, a vőlegénnyel, Walterrel, a lány apjával, testvéreivel, Charlotte-tal és Henryvel, koszorúslányaival, vőfélyeivel, barátaival. Mindenkinek vannak elméletei a lány eltűnését illetően, előkerülnek pletykák és persze mindenkinek vannak gyanúsítottjai.

roz-tory-kolejowe-lubny-bukiet.jpeg

Sandra első számú gyanítottja, az állatása szerint pénzsóvár nőcsábász, Jeff, ráadásul véleményén mit sem javított, hogy 15 hónappal Amanda eltűnése után a férfi feleségül vette a lány legjobb barátnőjét, Meghan-t. És persze ott a lány végrendelete, melyben Amanda mindent Jeffre hagyott. Felmerül a nővér neve is a listán: Charlotte, akivel együtt örökölték volna apjuk vagyonokat érő vállalatát, de Amanda mindig egy kicsit jobb volt nála, így jó eséllyel övé lett volna a cégvezetői pozíció.

Sok-sok megválaszolatlan kérdés, érdekes elméletek. Vajon csak eltűnt? És, ha igen, önszántából távozott vagy kényszerítették? Él még egyáltalán? Vajon a szűk család, a legjobb barátok vagy a vőlegény keze benne van a dologban, bármi is történt?

Ismét sikerült ennek a szerzőpárosnak egy érdekes történetet összerakni, és még mindig imádom, hogy a szokásos rendőrségi nyomozós krimi helyett egy tévéműsor keretein belül nyomoznak a megoldatlan eset után. Mindenki fejébe beleláttunk egy kicsit.

Kitűnő részletességgel ismerhetjük meg a szereplők jelenét és múltját. Kifejezetten tetszett, hogy ebben a kötetben is sorra vesszük a résztvevők és mindenkinek belesünk a fejébe, a lelkébe, a múltjába. Jeff szeretné bebizonyítani, hogy ártatlan, sokan gyanúsították meg vele, hogy köze van a lány eltűnéséhez. Ráadásul ott van Meghan, aki retteg attól, hogy mindenki elítéli őket, amiért Amanda eltűnése után egymásra találtak. Mindenkinek megvan rá az oka, hogy ennek a nyomozásnak vége legyen, de mind mást várnak tőle... és mindenki gyanús.

3462789_5.jpgA könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

A borítóképre kattintva kedvezményesen megrendelheted a kiadó honlapján!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1713769862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása