Másfél évtized a rácsok mögött egy gyilkosságért, amit talán el sem követett...

2018. április 30. 07:40 - GReni

Könyvajánló - Mary Higgins Clark és Alafair Burke: A Csipkerózsika-gyilkosság

Casey tizenöt börtönben töltött év után most szabadult. Vőlegénye egy befolyásos család sarja volt, ezért jó nagy port kavart, amikor meggyilkolták. Minden bizonyíték ellene szólt. Még saját anyja sem hitt neki, de ő még ma is ártatlannak vallja magát, ezért elhatározza, hogy tisztára mossa a nevét. Ehhez segítségül hívja a megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó műsor, A gyanú árnyékában sorozat stábját. Vajon kiderül az igazság? Tényleg ártatlanul sínylődött a börtön falai között?

81zwkibaqbl.jpg

Idén a 21. Század Kiadó elhozta a népszerű A gyanú árnyékában könyvsorozat negyedik részét, A Csipkerózsika-gyilkosság címen. A „feszültségteremtés királynője”, Mary Higgins Clark és a szintén sikeres író, Alafair Burke megint parádésat alkotott. Ha lemaradtál a korábbi három epizódról, olvasd el a róluk készült ajánlóimat: Téged nem lehet elfelejteni, A Hamupipőke-gyilkosság és Míg a halál el nem választ.

Ezúttal a műsor következő epizódjában a producer, Laurie Moran Casey Carter történetét meséli el. Casey-t tizenöt évvel ezelőtt csukták rács mögé. Vőlegénye meggyilkolásával vádolták, végül el is ítélték, de a nő még mindig küzd a becsületéért, ártatlannak vallja magát. A megtörtént esetekkel foglalkozó és három sikeres adáson túljutó A gyanú árnyékában tévé show-tól várja a megváltást. Reméli a stábnak sikerült megtalálnia azt a bizonyítékot, ami tisztára mossa a nevét.

Mivel vőlegénye egy híres dinasztia sarja volt, az ügy nagy port kavart. A bizonyítékok mind a menyasszony ellen szóltak, ráadásul még saját családja sem hitt az ártatlanságában. Miután Casey leülte büntetését már nincs vesztenivalója, hát felkavarja a múltat, hogy bebizonyítsa ártatlanul ült.

Miközben a stáb felhajtja a rokonokat, családtagokat, hogy mindenki elmesélje mit tud a párosról és mit gondol az eseményekről, Laurie-nak meg kell küzdeni az új helyzettel. Alex már csak a magánéletében van jelen, ráadásul az újonc, Ryan nem lopta be magát a szívébe. A fiatal Harvardon végzett jogász magabiztossága, flegma, öntelt, nagyképű, egoista stílusa rettentő ellenszenves neki, és nehezen birkózik meg vele, pláne, hogy Laurie-val ellentétben, az újfiú nem hisz Casey ártatlanságában.

Amikor már egy sorozat negyedik epizódjánál járunk mindig kicsit elkezdek félni. Az első részben ott volt az újdonság varázsa, hogy nem rendőri szervek, hanem egy tévéműsor keretei között próbálják felderíteni a megoldatlan bűnügyet. Aztán a második rész még jobban sikerült, valószínűleg azért, mert Mary Higgins Clarkhoz társult egy másik kiváló író, Alafair Burke. Majd jött a harmadik rész, ami még mindig nagyon jól sikerült. Ezután már aggódtam, hogy vajon elkezd-e laposodni a sorozat. Ha másnak is vannak ilyen aggályai, megnyugtatlak titeket: ez a rész is jól sikerült, bár a vége lehetett volna kicsit csavarosabb is. Az epizód sikeréhez szerintem erősen hozzájárult, hogy a műsor korábbi házigazdájának, Alex-nek a helyét átvette Ryan, aki érdekes karaktere lett a regénynek.

Részletes képet kapunk az esemény résztvevőiről, ismét belesünk a fejekbe, miközben a múlt eseményeit boncolgatják. És persze, ami nekem a legjobban tetszik, hogy a szerzőpáros megint elérte, hogy sokáig fogalmunk sincs róla, pontosan mi is történt valójában. A jegyespár egykori barátai, családtagjai, ismerősei segítenek összeilleszteni a kirakós darabkáit, hogy a végére összeálljon a kép és tizenöt év elteltével fény derüljön az igazságra. Vártam nagyon a végkifejletet, de az most nem sikerült igazán ütősre. Ettől függetlenül ez a kötet is szórakoztatóra sikerült, kellemes kikapcsolódást nyújtott.

4364241_5.jpgA könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

A sorozat korábbi epizódjaihoz KATTINTS!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4713769876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása