5 őrült, extrém vízicsúszda a nagyvilágból

2018. július 22. 07:35 - GReni

A vízicsúszda kortalan szórakozás. Ahogy a gyerekek képesek félni tőlük vagy imádni őket, persze mindezt akár egyszerre is, úgy a felnőttekre is képes hasonlóan hatni. Sőt! Felnőtt fejjel már sokkal óvatosabbak vagyunk, így talán még nagyobb adrenalinlökettel tud szolgálni egy-egy félelmetesebb darab. Részemről a csúszda-rajongók táborát erősítem, ezért hoztam nektek néhány igazán különleges darabot a világ különböző tájairól, amin bármikor hajlandó lennék lecsúszni.

wild-wadi.jpg

MASSIV Monster Blaster - Slitterbahn Waterpark, Galveston, Texas, Egyesült Államok

Kezdésnek rögtön jöjjön egy ütős darab az Egyesült Államokból: MASSIV Monster Blaster. Ez a csúszda a világ legmagasabb csúszdájaként beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe. 123 lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy aztán mintegy 282 méteren keresztül élvezhessük, a pörgést, forgást és a végén a csobbanást. Eszméletlen jó lehet!

massiv_hopest_1710x968.jpg

Serpent Slide - Atlantis, Paradise Island, Bahama-szigetek

A Bahamákon található csúszda alapjaiban még nem lenne elég, hogy felkerüljön erre a listára. Persze, izgalmas, hogy szinte tökéletesen vakon, gyors tempóban száguldunk lefelé, de a menet vége, ami igazán különleges. A csúszda ugyanis egy hatalmas akváriumba torkollik, ahol egy üvegcsőben haladva azt láthatjuk, hogy cápák úszkálnak körülöttünk, akiktől csupán egy vékony üvegfal választ el minket.

marinehabitat_mayantemplesharklagoon.jpg

Slip'N Fly - Albercas El Vergel, Tijuana, Mexikó

A tijuanai csúszda nem nagysága vagy gyorsasága miatt került a listára. A csúszás záróakkordja teszi különlegessé. Csupán egy egyenes csúszda. De akkor mitől is különleges? Mint a neve, a Slip'N Fly is utal rá, a vége felfelé ívelt, ennek köszönhetően nem egyenesen csobbannunk a vízbe, hanem a magasba reppenünk a landolás előtt. Oltári élmény lehet. Állandó csúszda Mexikóban található, de a világ számos országában állítanak fel hasonlót minden nyáron.

group-flight.jpg

L2 Double-Looping - Wörgler Wasserwelt, Wörgl, Ausztria

Mitől különleges ez az ausztriai gyöngyszem? Kezdjük mindjárt azzal, hogy nem leülünk és kényelmesen belökjük magunkat, hanem beállunk egy kis fülkébe, ránk zárják az ajtót és egy gombnyomásra eltűnik a lábunk alól a talaj 25 méter magasan. Aminek eredménye, hogy 15 méteren keresztül szinte csak zuhanunk csúszás helyett, majd akár 65 km/óráig gyorsulva száguldunk végig a 129 méter hosszú pályán zárt csőben, ahol két szép nagy forduló teszi izgalmassá a siklást.  

worgler.jpg

Toboloko - Cascanéia, Gaspar, Brazília

Mi lehetne jobb program, mint egy családdal vagy barátokkal eltöltött nap? Szinte teljesen mindegy, hogy mivel töltjük, legyen az egy erdei túra vagy épp egy strandolós délután, garantált a jókedv. És ezt még fokozni is lehet. A Brazíliában található Toboloko egy háromsávos 250 méter hosszú pálya, melynek egyik sávja alkalmas rá, hogy akár 25 ember összekapaszkodva (persze a megfelelő instrukciók mellett!) együtt csússzon, hogy aztán akár 70 km/órás sebességre gyorsulva élvezze a félig föld alatt levő pálya nyújtotta adrenalint.  (A videóban 0:55-nél kezdődik a csúszás.)

526x297-vdh.jpg

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Főkép: Wild Wadi Dubai

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr914087605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spetya229 2018.07.24. 10:09:02

L2 Double-Looping Cegléden is van, Dragon néven. cegledfurdo.hu/aqua-centrum-csuszdapark/

no var 2018.07.24. 13:19:43

Cápás csúszda meg Tenerifén, a Siam-parkban!
süti beállítások módosítása