Egy brutális gyilkosság nyomában

2018. október 10. 07:50 - GReni

Könyvajánló - Flynn Berry: A nővérem ​nevében

"Flynn Berry írása egy figyelemre méltó rajt, egy rendkívüli, új szerző első regénye. Egy a magával lélektani dráma a két nővér különleges kapcsolatáról, egymás iránti feltételek nélküli szeretetéről. Folyamatos meglepetésekkel festi meg a sötét múlt félelmetes erejét, a gyász torzító hatalmát."

amazon_com_under_the_harrow_a_novel_9780143108573_flynn_berry_books.jpg

Rachel egy régi parasztházban lakott egy vidéki város dombján, Marlowban. Nora, a lány testvére Londonból érkezik hozzá látogatóba. Már azon picit elcsodálkozik, hogy nem jött ki elé az állomásra, de aztán már is azon filózik milyen finomságot készíthet vacsorára Rachel. Ám, ahogy megérkezik a házhoz elfogja egy különös érzés. 

Amint belép a kapun rémálomba cseppen. Először a halott kutyát pillantja meg, majd rátalál vérbe fagyott nővérére. Sokkban hívja a mentőket, de már csak a helyszínelőknek és a rendőröknek marad munka. Rachel gyilkosság áldozata lett, Nora pedig elveszett és szinte fel sem fogja mi történt. Ki tenne ilyen szörnyűséget a nővérével? Egy kedves fiatal ápolónővel, aki épp szakápolónak tanult a kórházi munkája mellett.

"Furcsa érzés, hogy fáradt vagyok és félek is, mintha a testem aludna és közben áramütéseket is kapna."

Tizenöt évvel korábban Rachelt támadás érte. Akkor kisebb sérülésekkel megúszta, de a rendőrök nem épp a legjobban álltak akkor az esethez. Többek között ez is volt az oka, hogy Nora úgy dönt kezébe veszi a dolgokat és kideríti, hogy miért végeztek ilyen brutális módon a nővérével.

Tíz éven keresztül szinte megszállottan keresték azt a férfit, aki bántotta az akkor 17 éves Rachelt. Majd öt évvel ezelőtt úgy döntött, ideje elengedni, lezárni. De mi van, ha mégsem tette? Ahogy Rachel beleveti magát a nyomozásba egyre több titkot fed fel, egy különösebb dolgok derültek ki. Kezd minden összekuszálódni, Nora pedig egyre mélyebbre süllyed ebben a káoszban.

Különleges kapcsolat volt a két lány között, most mégis szinte rá sem ismer nővérére. Végül megszállottjává válik a nyomozásnak, míg ez odáig fajul, hogy ő maga is veszélybe kerül...

"Izgalmas cselekménye magával ragad az első oldaltól kezdve." - The Huffington Post

A regény során ugrálunk az időben. Megismerjük a lányokat, amikor még tinik voltak. A napot, amikor Rachel-re rátámadtak azon a szörnyű éjjelen. Belelátunk Nora és Rachel különleges, ragaszkodó kapcsolatába. Nora nem mehet haza. Nem lenne képes visszatérni az életéhez, amíg ki nem deríti, hogy mi történt a testvérével. Majd a szerző sorban felfedi Rachel titkait, Nora megdöbbenését, hogy talán mégsem tudott mindent a nővéréről, és azt is látjuk, miként változtatja meg őt ez a tragikus helyzet és a megszállott nyomozása.

A nőverem nevében című lélektani thriller Flynn Berry debütáló regénye, amiért elnyerte az Edgar-díjat 2017-ben. Berry nagyon jól ír. Kaptunk egy komor hangulatú regényt, egy borongós helyszínt, egy álmos kisvárost, egy brutális gyilkosságot, szerető nővéreket, rengeteg titkot, mert ugye nem minden az, aminek elsőre látszik. Közben jöttek, mentek a gyanúsítottak, a végkifejlet pedig meglepőre sikerült, még annak ellenére is, hogy maga a krimi vonal nem nyűgözött. Ami viszont elvitte a regényt a hátán, az lányok kapcsolata, az ahogyan megismertük kettejüket. A múlt felidézésével, a testvérek párbeszédeivel a halott lány végig velünk volt a regény során.

Összességében kaptunk egy egész jó kis pszichológiai thrillert, ha nem is volt tökéletes, kiváló szórakozást nyújt, és remélem még hallunk a szerzőről. :) 

noverem_neveben.jpgA könyvet az Álomgyár Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Ha felkeltettem az érdeklődésed, a borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kötetet a kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2014219541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása