Tudtad, hogy Dragomán sci-fit is ír?

2018. október 11. 06:28 - Carbonari

elso_1.jpg
Ne mondd, te tényleg tudtad? Hát én nem. 
A Gabo Kiadó őszi újdonságai között böngészve döbbentem rá erre a tényre. 

Amikor olvasnivaló után kutattam, rá kellett döbbennem, hogy a Gabo Kiadó új könyveivel simán meg tudok tölteni egy bevásárlókosarat. A hűvös őszi estéken, amikor beszorulok (végre!) kerti és udvari bokros teendőim elől a jó meleg kis kuckómba, hogy kedvenc foglalatosságomnak hódolhassak, az olvasásnak, lesz mit elővenni.

Király!

Hogy sci-fivel kezdjem, itt van mindjárt Az év magyar Science fiction és fantasy novellái 2018 kiadvány. Igen, ebbe a kötetbe írt Dragomán György is, de ilyen nevekkel is találkozhatsz a szerzők között, mint Moskát Anita, László Zoltán, Brandon Hackett. Ne mondd, hogy nem érdekel, úgy sem hiszem el. 

Hazugságokból emelt város, halála után vezeklő festő, újragondolt mesék, háborúzó mesterségesev.jpg intelligenciák, fonák Magyarországok: tizenkilenc válogatott novella merész jövőképekről és bizarr álmokról ismert és új szerzőktől.

Tartalomjegyzék

Moskát Anita: A mesterhazugság
Buglyó Gergely: Hét perc és egyetlen pillanat
Sziács Viola: Eleven kék
Rusvai Mónika: Égigérő
Gaura Ágnes: Árnyék
Tallódi Julianna: Féligaz
Lőrinczy Judit: Macskakövek
Baráth Katalin: Halzsíros legenda
Kiss Gabriella: Vendégség
Sepsi László: Brúsz
László Zoltán: Világvégék
Farkas Balázs: A nevetés íze
Sümegi Attila: Gúzs
Molnár B. Gábor: Ne etesd a trollt!
Veres Attila: Fekete talán
Erdei Lilla: A jégkorszak tanúi 
Dragomán György: Kőasztal – Híd – Valhalla 
Takács Bogi: Erdőszellem, erdőszellem
Brandon Hackett: Mesterséges istenek

Oldalszám: 336 oldal
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978-963-406-710-8
A borító Havancsák Gyula grafikus és Szabó Vince tipográfus munkája.

Sci-fi témában megjelenik még az Elveszett flotta sorozat harmadik része is, Jack Campbell Merész című műve, a Vakmerő folytatása. A rajongók már nagyon várták!

A súlyosan sérült, kimerült szövetségi flotta folytatja veszedelmes útját hazafelé. Útközben szindikátusi flotta.jpgbányákat fosztanak ki nyersanyagokért, és Black Jack Geary flottakapitány csak reménykedhet benne, hogy sikerül egy lépéssel ellenségeik előtt járniuk. Amikor azonban kideríti, hogy egy titokzatos idegen faj olyan hatalommal rendelkezik, amellyel a teljes emberi fajt eltörölheti, már nem csak a szindikátusiak miatt kell aggódnia.

Az elveszett flotta sorozat III. része. 

Szerző: Jack Campbell
Cím: Merész
Kiadó: GABO
Fordító: Tamás Gábor
Kategória: sci-fi
ISBN: 978-963-406-402-2
Terjedelem: 372 oldal
Ár: 3490 Ft
Kötés: kartonált
Borító körülvágott méret: 135x210 mm
Várható megjelenés: 2018. november

 A cukiság megtévesztő is lehet, tudtad?

Ismerkedjenek meg Hannával.tej.jpg

Apucijának rajongó szemében ő az aranyos-de-néma angyal. Apuci az egyetlen, aki megérti őt, és Hanna nem is akar mást, csak boldogan élni vele, míg meg nem halnak. Csakhogy az útjában áll anyuci, ő pedig minden trükkel megpróbálkozik, ami csak az eszébe jut, hogy megszabaduljon tőle. Lehetőség szerint egyszer s mindenkorra. 

Ismerkedjenek meg Suzette-tel.

Szereti a lányát, igazán szereti, de az egymást követő kicsapatások és az évekig tartó feszült házi tanítás után labilis egészsége és józan esze napról napra hanyatlik. Ahogy Hanna trükkjei egyre kifinomultabbá válnak, Suzette férjének szeme pedig továbbra sem nyílik fel a döcögős családi dinamikára, Suzette már attól kezd félni, hogy valami súlyosan elromlott, és hogy talán nem is az otthonuk a legjobb hely a kislányuk számára. 

A Tejfogak több kérdést vet fel, mint ahány választ ad – és egészen a döbbenetes végkifejletig találgatásra készteti az olvasót. 

Zoje Stage író és egykori filmes. 2008-ban a New York-i Művészeti Alapítvány forgatókönyvírói ösztöndíjasa, 2012-ben pedig a Független Filmes Projekt feltörekvő mesemondói ösztöndíjasa volt. A philadelphiai Pittsburghben él. A Tejfogak az első regénye.zoje.jpg

Szerző: Zoje Stage
Cím: Tejfogak
Fordító: Komló Zoltán
Kategória: szépirodalmi regény
ISBN 978-963-406-687-3 
Terjedelem: 444 oldal
Ár: 3490 ft
Belív körülvágott méret: 130*200 mm
Kötés: füles, kartonált
Várható megjelenés: 2018. október

Fiatal felnőtteknek szól Ava Dellaira Hazatérés című könyve.

hazat.jpgA nagy sikerű Kedves Halottak! után a szerző új regényében két, párhuzamos szál bontakozik ki: az első a 90-es évek végén kezdődik, és a 17 éves Marilyn a főszereplője, a második napjainkban játszódik, és Marilyn lánya, Angie története.

A tizenhét éves, félvér Angie számára Marilyn a keményen dolgozó, gyerekét egyedül nevelő, őt nagyon szerető anya. De Marilyn is volt fiatal. Tizenhét évesen szeretett bele Angie apjába, az afro-amerikai Jamesbe. Ám Angie sosem találkozott az apjával – Marilyn azt mondta, meghalt, mielőtt ő megszületett volna.

Angie nem tud belenyugodni abba, hogy semmit sem tud az apjáról, ezért ex-barátjával, Sammel elindul Los Angelesbe Új-Mexikói otthonából, hogy kiderítse, mi történt vele.

Utazása során nemcsak a múltat sikerül földerítenie, de sok mindent megtud saját magáról is: arról, hogy hol a helye a világban, és ki is ő valójában.

Várható megjelenés: október

Fordította: Till Katalin
Borító: Szabó Vince
360 old., kartonált
Fogy. ár: 3490 Ft.
ISBN: 978 963 432 096 8

Kutyák, akik dolgoznak, egy a "bolond kutyás nő" becenevet büszkén viselő újságíró tollából: Laura Greaves műve, Dolgozó kutyák címmel. Tanulságos és megható történetek.

Ismerjék meg Molly Pollyt, a diabétesz-jelző kutyát, akinek az a dolga, hogy a nap huszonnégy órájában dolgozo_kutyak_web.jpgőrködjék két kis gazdája egészsége fölött; Bailey-t, a sirályügyi igazgatóhelyettest, aki távol tartja a szemtelen madarakat az Ausztrál Tengerészeti Múzeum értékes, régi hajóitól; és Daisyt, a collie-keveréket, aki egy másik kutya állandó segítője. Ezek az életörömtől sugárzó történetek bemutatnak néhány olyan feladatot, amelyet a világmindenség legnagyszerűbb kutyáin kívül senki más nem tudna elvégezni.

Laura Greaves, a számos díjjal kitüntetett újságíró büszkén viseli a „bolond kutyás nő” becenevet. Közel húsz éve ír újságokba Ausztráliában és szerte a világon, ő szerkesztette a Dogs Life magazint is. Az utóbbi nyolc évben szabadúszóként mind a nyomtatott, mind az elektronikus sajtóban jelentek meg írásai házi kedvenceinkről.

További információ: www.lauragreaves.com és www.facebook.com/lauragreaveswritesbooks


Szerző: Laura Greaves
Cím: Dolgozó kutyák
Fordító: Dobos Lídia
Kategória: hobbi / kisállatok
ISBN 978-963-406-698-9
Terjedelem: 308 oldal + 16 oldal színes képmelléklet
Ár: 3490 ft
Belív körülvágott méret: 138*210 mm
Kötés: kartonált
Várható megjelenés: 2018. október 

Fiatal felnőtteknek szól Lisa Klein: Ophelia című műve, ahol a fiú Hamlet, Dánia hercege, a lány pedig egyszerűen csak Ophelia. Ha azt hiszed, ismered történetüket, gondold át még egyszer és vedd kézbe ezt a könyvet!

ophelia.jpgShakespeare világhírű drámájának új feldolgozásában Ophelia kap főszerepet. A kíváncsi, szellemes és szépséges Ophelia felkelti a fiatal Hamlet herceg figyelmét, és szerelmük titokban beteljesedik. Csakhogy Dániát hamarosan véres események forgatják fel, és Opheliának döntenie kell: Hamlet szerelmét vagy a saját túlélését választja. Kétségbeesett tervet eszel ki, hogy örökre elszökhessen a helsingőri udvarból… és magával vigye veszélyes titkát.

„Elkápráztatja az olvasót az életszerű, hangulatos környezet, a felkavaró szerelmi történet, az átélhető szenvedés és Ophelia rendíthetetlen felfedezőútja a szerelem felé.” – Booklist

Várható megjelenés: október

Fordította: Heinisch Mónika
Shakespeare Hamlet c. drámájának részleteit fordította: Nádasdy Ádám
384 old., kartonált
Fogy. ár: 3490 Ft.
ISBN: 978 963 432 086 9

Horror, gyerekek, horror! Shirley Jackson Hill House szelleme című könyvében garantált a borzongás.

Négyen érkeznek a Hill House néven ismert kísérteties, ódon épülethez: dr. Montague, a tudós, aki hillhouse.jpgfizikai bizonyítékokat keres a ház falai között zajló, természetfeletti jelenségekre; Theodora, különleges adottságokkal rendelkező asszisztense; Luke, a birtok fiatal örököse; és a törékeny Eleanor, aki képtelen szabadulni múltja terhétől. Kívülállóként keresik a magyarázatot a hely titkára, de nem sokáig maradhatnak csupán tanúk – a ház erőt gyűjt, ás hamarosan végleg elragadja egyiküket.

A gótikus horrorirodalom klasszikusaként számon tartott regényből már két mozifilm (A ház hideg szíve, 1963; Az átok, 1999) és egy színdarab is készült, 2018-ban pedig Mike Flanagan forgatott belőle tízrészes Netflix-sorozatot.

Fordító: Bozai Ágota
Kategória: horror
ISBN: 978-963-406-716-0
Terjedelem: 296 oldal
Ár: 2990 Ft

Neil Armstrong életrajza, amelyből megismerjük a kiváló űrhajóst és az egyedülálló egyéniséget.

elso.jpg1969. július 21-én az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte, amint egy 38 éves amerikai űrhajós, Neil A. Armstrong első emberként a Holdra lép. Talán nincsenek az emberi történelemben ismertebb szavak azoknál, amelyeket abban a történelmi pillanatban kimondott. Az első ember egyaránt bemutatja Armstrongot, mint kiváló űrhajóst és mint egyedülálló egyéniséget.

„Ez az életrajz nagy szakértelemmel egyesíti Armstrong élettörténetét a történelmi háttérrel, amikor Amerika belépett az űrkorszakba. Kitűnő könyv.” – James A. Lovell ezredes, az Apollo–13 parancsnoka

szerző: James R. Hansen
cím: Az első ember
alcím: Neil Armstrong élete
kiadó: Akkord
ISBN: 978-963-252-112-1
fordító: Both Előd, Dancsó Béla
terjedelem: 560 oldal + 32 oldal színes melléklet
ár: 4990,- Ft
kategória:  tudomány és természet/ismeretterjesztés
kötés: kemény tábla védőborítóval
várható megjelenés:  2018. október 11.

 

Ha megtetszik valamelyik könyv, a fedlap képére kattintva be is szerezheted!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket  Facebookon is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1614293461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.