Az ifjú Sherlock Holmes, Irene Adler és Arséne Lupin legújabb kalandja

2018. december 02. 07:55 - GReni

Könyvajánló - Irene Adler: A búcsú hajója

"Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora."

9149x29bftl.jpg

A három barát, Sherlock Holmes, Arséne Lupin és Irene Adler kalandjai A búcsú hajója című kötettel már tizenkét kötetesre bővült. Irene mielőtt Sherlock Holmes kalandjainak hősnőjévé vált volna egy bájos, eszes, kíváncsi, kis lázadó volt, aki barátaival számos izgalmas kalandot élt át.

Hihetetlen rejtélyeket oldottak meg, melyek egyike ez a kötet. A szerző most sem okoz csalódást fiatal rajongói számára, ismét egy izgalmas, érdekes történet hozott el az olvasóknak, melyeket a már megszokott módon, régies hangulatú illusztrációk dobnak fel.

Irene élete fenekestől felfordult, már hetek óta nem hallott szeretteiről, Sherlockról, Lupinról, Horatioról és Leopoldról, akik Londonban maradtak. Most egy tengerparti villában kell rejtőznie Farewell's Headben. Anyjával kénytelen bujkálni azok elől, akik az életére akarnak törni. De ki és miért akarná egy tizennégy éves lány halálát? Ha még mindig az egyszerű, lázadó tini lenne, akkor nem is lenne gond, de már ő Maria von Hartzenberg, aki Csehország hercegnője.

Eddig egész életében álnéven élt, hogy biztonságban legyen, de most Sophie lelepleződött és vele együtt Irene is. A zord villa elvileg menedék, egy sziklaszirtre épült ház, melyet a természet formált erődítménnyé, de sokkal jobban emlékezteti a lányt egy börtönre. Hiába a kényelem, mégis rabnak érzi magát, aki sokkal szívesebben lenne barátai közelében.

Furcsa események sora veszi kezdetét. Különös éjszakai zajok, egy könyvből kitépett baljós hangulatú vers Irene ágyán, melynek utolsó két sorát még pirossal is bekarikázták:

"Már meguntad,
szép hercegnő, éltedet?"

Talán ez a villa mégsem annyira biztonságos? És, amikor Irene bajba kerül vajon hű barátai képesek lesznek neki segíteni?

4821435_3.jpgFelkeltettem az érdeklődésed? Kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

A kötetet a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is! 

Kíváncsi lennél a sorozat korábbi kötetére is? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9114394668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása