Hiszel a szerelemben első látásra?

2018. december 12. 00:04 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Josie Silver: Egy decemberi nap

Egy történet a szerelemről, és arról, mi történik, ha az ember találkozik... illetve nem találkozik időben az igazival.heart-2020968_1920.jpg

Laurie nem hisz a szerelemben első látásra. Már semmi mást nem akar, mint hazamenni a legjobb barátnőjével közösen bérelt kis lakásba az utolsó munkanapja után a hotel recepciójáról, december 21-én, és felkészülni, hogy másnap az ünnepekre hazalátogasson vidékre a szüleihez. Egy emeletes buszon ül, és nézi, amint az emberek nyomakodnak le a buszról és fel a buszra, és ott, e megállíthatatlan hömpölygés közepén ül a buszmegállóban egy férfi, maga a rendíthetetlen nyugalom, nem zavarja sem a hideg, sem az emberi kavalkád, csak ül, és belemélyed egy könyvbe. Laurie elgondolkodik, hogy vajon mit olvas, és elbűvöli az, ahogyan láthatóan teljesen kizárja a külvilágot.

Ekkor a férfi felnéz, és abban a pillanatban valami hihetetlen történik Laurie-val. Hirtelen vágyat érez, hogy végigvergődjön a buszon és gyorsan leszálljon. A férfi szemében ugyanez a váratlan, hihetetlen felismerés csillan fel, felpattan, hogy megpróbálja elérni a buszt, de már esélytelen. Az ajtók bezárultak, a busz elindult.

Laurie ezután a következő évben - Sarah, a legjobb barátnője segítségével - keresi a "buszos fiút", ahogy elnevezték. Bárokban, kávézókban, buszmegállókban várja, hogy felbukkanjon, de hónapok elteltével sem akad rá. Eljött ismét egy karácsony, a két lány pedig egy karácsonyi bulit rendez, amire Sarah meghívja Jacket is, a férfit, akivel 2-3 hónapja randiznak, és a kapcsolatuk kezd komollyá válni. Amikor Laurie meglátja, azonnal felismeri a "buszos fiút". Csakhogy a buszos fiú, az ő álmainak tárgya most már a legjobb barátnőjének a szerelme. Jack is azonnal felismeri Laurie-t, de jól megvannak Sarah-val, meg egyébként is, ez nem az a helyzet, amiből bárhogyan is jól ki lehet jönni. Egyikük sem tudja, hogy felismerte a másik, egyikük sem szól semmit, és Laurie belekényszerül egy fura szerelmi háromszögbe. Vajon mi lesz az egésznek a vége? Egymásra találnak, és a barátságuk is megmarad? Vagy mindkettőt elveszítik?

Kellemes, aranyos olvasmány volt, annak ellenére, hogy én nem hiszek a szerelemben első látásra, jó volt olvasni ezt a könyvet. Attól a perctől kezdve, hogy megismerték egymást, hol Laurie, hol Jack szemszögéből látjuk a dolgokat, maga a történet tíz évet ölel fel. Mindhárom főszereplőt sikerült megkedvelnem, és azt hiszem, ennek köszönhető, hogy szívesen is olvastam a könyvet. Jól felépített, háttérrel rendelkező és fejlődő, változó karakterek, nem egydimenziósak, nem készen elénk rakottak. A romantikus történetek kedvelőinek kötelező olvasmány! Erős benne a téli, decemberi, karácsonyi hangulat, ezért ajánlott ilyentájban elolvasni :)

Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak! A könyv elérhető a borítóra kattintva, kedvezményes áron.

Lehet egy önéletrajz a legjobb szerelmes regény?

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1714466184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.