Három történet reményről és szabadság utáni vágyról

2019. január 01. 08:11 - GReni

Könyvajánló - Laetitia Colombani: A hajfonat

Három nő, három élet, három kontinens,
három történet reményről, szolidaritásról
és a szabadság utáni vágyról.
És egy erős hajfonat, amely összefűzi hármuk történetét...

world-3043067_960_720.jpg

Laetitia Colombani három különleges nő sorsát mutatja be. Három nő, aki három különböző kontinensen élnek, teljesen másról szól az életük, mégis egy valami összeköti őket: a szabadság utáni vágy.

Az indiai Smita-t élete talán a legtragikusabb és legmegrázóbb számomra. Smita egy anya, egy latrinatisztító, aki a társadalom peremén él, és akinek munkája anyáról lányára száll. Legfontosabb álma, hogy lánya ne jusson ugyanarra a nyomorúságos sorsa, mint ő, hanem esélye legyen egy jobb életre. Mindent megtesz azért, hogy Lalitának ne kelljen csupasz kézzel mások ürülékében vájkálnia. 

"Smitának semmi kedve nincs a következő életre várni, ő ezt mostani életet akarja, magának és Lalitának."

A második nő Giulia, aki családja parókakészítő műhelyében dolgozik Szicíliában. Egy igazi könyvmoly, egy "gyermek", akinek a családi vállalkozást kell megvédenie, miután apját súlyos baleset érte és ezzel együtt súlyos titka is napvilágra kerül. De ezzel egy időben saját boldogságáért, szerelméért is harcba száll.

"Az igazság úgy csattan az arcán, mint egy pofon. Csőd. A műhely eladósodott. A Lanfredi család tönkrement."

A harmadik szereplő perdig Sarah, aki egy karrierista, sikeres, elismert ügyvéd Kanadában. Élete legnagyobb lehetősége, egy kinevezés előtt áll, amikor a sors közbeszól és megtudja, hogy súlyos beteg. Mindent elkövet, hogy ne lássák sebezhetőnek, gyengének, de az ügyvédi iroda mégis kiközösítette.

"Egy dolgot felejt csak el, holott az ügyvéd szakmában eltöltött évek megtaníthatták volna rá: ha cápák között úszol, nem szabad vérezned."

A szerző nem kímélte ezeket a nőket, akik kitartóan küzdenek és mindent megtesznek a jobb életért. Fejezetenként ismerjük meg és szeretjük meg ezeket a nagyszerű embereket. Ezt a három egymástól távol élő amazont, akik nem ismerik egymást, mégis összeköti őket a harc a nekik szánt sors ellen.

Colombani nagyon szép stílussal ír és remekül építette fel a történetet. Erős, határozott nőket kapunk, igazi harcos lelkeket, akik erőt tudnak adni minden nőnek, aki ringbe száll a sors ellen egy szebb jövő reményében.

a-hajfonat-borito.jpgA könyvet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a kötetről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Inspirációk mesébe illő népművészeti alkotásokhoz, kattints!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3414468160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása