Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hungary by night - Így mulat a magyar elit

2019. január 04. 07:41 - GReni

Könyvajánló - Kordos Szabolcs: Hungary by night - Így mulat a magyar elit

Kordos Szabolcs legújabb könyvében megmutatja, miként és hol mulat a hazai társadalom legfelső, tehetős rétege a budapesti éjszaka bugyraiban. Mesél azokról, akik műveltek, iskolázottak, életmódjukkal, társadalomban betöltött szerepükkel kerültek az elit köreibe, és azokról is, akik bűnözésből szerzett vagyonnal jutottak be a felső tízezerbe.

2018-hungary_by_night-kordos-szabolcs-21-szazad-kiado.jpg

Kordos Szabolcs számos érdekes témáról írt már az elmúlt években. Betekintést nyerhettünk általa többek között a luxushotelek, a taxisok, a légiutaskísérők mindennapjaiba. Ezúttal a hazai gazdagok éjszakai életébe, mulatozásaiba vezeti be az olvasókat a budai magánpartiktól a VIP-termeken át a belvárosi szállodai lakosztályokig.

A legtöbb ember számára elképzelhetetlen az olyan élet, amikor a pénz nem számít. A szerző komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen nem véletlen, hogy alig tudunk valamit arról, hogy hol és miként szórakozik a hazai társadalom legfelső rétege. Persze nem árt definiálni, hogy ki is tartozik a gazdagok közé, ennek definiálásához a szerző segítségül hívott egy gazdasági újságírót, nevezetesen Szakonyi Pétert. Ő az, aki évek óta összeállítja a száz leggazdagabb magyar névsorát, és aki nemcsak azokat ismeri, aki szerepelnek a listán, hanem azokat is, akik kimaradnak róla, mert nem akarják felfedni vagyonukat.

Legutóbb a top100-as listához a beugró nyolcmilliárd forint volt. Ez persze nem csupán a készpénzt jelenti, hanem értékpapírokat, vállalkozásokat, ingatlanokat, ingóságokat és műtárgyakat is. A szakember szerint nagyjából még 50 ember férne fel a listára, de ők nem legálisan szerezték a vagyonukat, legalábbis egy részét, így hivatalosan nem tartoznak a leggazdagabbak közé.

A felső tízezerhez "csak" félmilliárd forintra van szükség, de ennyivel még az ember nem számít vagyonosnak, hisz egy rossz üzleti döntés is elég, hogy sokat bukjon az ember. Vagyonról akkor beszélhetünk, ha az unokáink is megélnének abból, amink van. És persze a státusszimbólumok is számítanak. Mint például a magánrepülő, ami ma tíz-tizenöt magyarnak adatik meg. Azt is tisztázni kell, hogy az éjszakai életben nem ezek a vagyonos emberek mozognak. Többségük túl a negyvenen, ötvenen és inkább borászkodással, hajózással, golffal ütik el az időt, semmint bárpultok támasztásával.

Miután kilestünk a vagyonosak világába, most lássuk végre ki és miként mulat az éjszakában, természetesen álnevekkel ismerjük meg a történeteket.

"Beférkőzni a felső tízezer sorai közé, kifürkészni éjszakai titkaikat, meglesni az életmódjukat igencsak problémás, mert az érintettek mindent megtesznek azért, hogy lehetőség szerint ez senkinek se sikerüljön. Különösen igaz ez manapság, amikor olyan emberek rendelkeznek forintmilliárdok felett, akik papíron alig birtokolnak valamit. Egy olyan országban, ahol a politikai kapcsolat többet ér a gazdasági versenyképességnél, és a közvagyon valójában néhány ember kezében összpontosul, érthető, hogy sokan nem akarják felfedni gazdagságuk mértékét."

Szórakozni azonban ezek az emberek is szeretnek, és bár sokszor külföldre utaznak, hogy kiengedjék a fáradt gőzt, itthon is szükségük van lehetőségekre, melyeket titkos, zártkörű klubok nyújtanak nekik. A kötetben számos érdekes, izgalmas helyszínre visz el minket a szerző és megszólaltatta az aranyifjakat, de a luxusiparban dolgozókat, a napszámosokat is, hogy teljesebb képet kaphassunk erről a világról.

Egy negyvenes műszaki cég alapító, aki kapcsolatépítés céljából vált igazi partiarccá például azt vallja nem száll el a kiadásokkal, hisz egy este sem költött millió felett. De akad olyan is, akinek a nevét minden szórakozóhelyen ismerik a fővárosban, ő ugyanis egy buli alkalmával öt millió alatt ritkán költött. Az ilyen embereknek a neves klubokban, luxuséttermekben van VIP-terem, mert ők nem vegyülnek a köznéppel.

"A Nagyember nagyzási mániájára talán jellemző a következő történet. Megvett egy bányatavat, hogy amolyan "vidámparkot" építsen a maga és a barátai számára. Stégek, medencék, motorcsónak, jet-ski, napozóterasz és látványos part menti bár szolgálta a vendégek kényelmét. A birtokhoz vásárolt egy helikoptert is, amellyel gyakran vagánykodott a saját "strandja" felett, olykor egészen hajmeresztő mutatványokkal szórakoztatta csodálóit. [...] a helikopter az egyik bulin belezuhant a tóba. Nem történt tragédia, haja szála sem görbült senkinek, a Nagyember és pilótája épségben úszott ki a partra. A milliárdos ott hagyta a tóból félig kilógó gép roncsait. [...] A helikopter, gazdagságának rozsdásodó emlékműve, ma stégként szolgál, innen szokott pecázgatni a férfi."

Olyan sztori is volt, amikor egy hotel medencéjében múlatta az időt egy milliárdos és kedvese. Közölte a pincérekkel, hogy nem hajlandóak kimozdulni onnan, de két milliót fizet, ha a vízbe hordják nekik a pezsgőt vagy amit épp megkívánnak. Több se kellett, cipőben, ruhástul vitték is nekik, amit kértek. És az sem volt ritka, hogy egy randi pár óra elteltével Monacóban folytatódott.

Megismerkedünk menet közben a partik császárával, aki az elitnek szervezi az exkluzív bulikat. Dolgozik playboyoknak, régi, patinás családok lázadó partiarc gyerekeinek és újgazdagoknak is, bárkinek, aki nem veti meg a földi örömöket. Ez jelentsen akár bulit, piát, partiarcokat, prostikat, bármi megvehető. Vannak bérelhető luxusvillák, ezek adnak színhelyet az ilyen partiknak.

"Bence nem szvingerklubot és nem is kuplerájt üzemeltet, még a feltételezést is kikéri magának. Ő csupán lehetőséget teremt arra, hogy a dúsgazdag, az életet élvezni óhajtó örökifjú sugar daddyk megtalálják dekoratív, az életet élvezni óhajtó, tehetős úriemberek társaságra vágyó sugar girljüket. Netán többet is egy este alatt."

Olyan bulik ezek, ahova mindenki pár nélkül érkezik. Nincsenek felesleges körök, gyönyörű nők, dúsgazdag férfiak és mindenki pontosan tudja ki mit vár a másiktól. De szervezett már orosz oligarchák és ukrán kurvák bulit is a híres kamionosok és kurvák bulik mintájára, ahol a vendégek beöltöztek. Ám a csavar a dologban, hogy ezúttal az orosz oligarchák gazdag férfiak, az ukrán kurvák pedig ténylegesen ukrán kurvák, bár utóbbi helyett végül a szervező álukrán prostikat vonultatott fel, akiknek betanított pár szót ukránul.

Kapunk infót olyan bulikról, ahol a házigazdának egy Porschét vittek ajándékba, de olyanról is, ahol egy hatalmas emberi alakot mintázó jégszobor fejébe töltve az italt a méretes hímtagján keresztül távozott. Olvastam jó pár megdöbbentő, néhány megbotránkoztató dolgot is a kötetben, de talán az egyik legmeglepőbb számomra mégis az volt, hogy manapság is népszerűek a 20-25 főnek szervezett exkluzív zongoraestek. Ezeknek a bulikon hatalmas üzletek köttetnek, előléptetések, lefokozások dőlnek el, miközben folyik a pia és körbe állva a hangszert harmincéves magyar dalokat énekelnek zongorakísérettel nagyvállalkozók.

A másik megdöbbentő dolog, hogy a kokain még mindig nem ment ki a divatból. A szerző rengeteg információt gyűjtött erről a témakörről is és azt is megtudjuk, hogy a média és a zeneipar vezető rétegének 70-80 százaléka él vele. De nem csak ők, hanem a gazdasági elit és a politikusok sem idegenkednek tőle. Élvezik az eufóriát, az energiát, a mámorító hatást. A kokain az elit drogja. Miért? Egyszerű a válasz: drága. Ráadásul legtöbb esetben még egy toxikológus sem biztos, hogy megmondja első ránézésre, ha valaki bekokózott.

A kötetben még számos érdekes történet található vendéglátósoktól és tűzről pattant szórakozni vágyó gazdagoktól. Kordos Szabolcs ismét egy nagyon jó témát választott és kiváló munkát végzett. Izgalmas volt belesni ebbe a zárt világba. Kíváncsian várom mivel rukkol elő legközelebb, de addig olvassátok el, miként mulat a felső tízezer Magyarországon.

4995580_3.jpgA könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre!

Kövess minket a Facebook-on is!

Kíváncsi vagy milyen egy légiutaskísérő élete? Kattints!

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4714521754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.05. 01:49:02

`Én meg marha jókat nevetek azon, hogy a közismert elmebeteg fidesztrollok (gipsz.jakab, éhesló, macisajt, bulgár birka (de hisz mindnek állat neve van!) na meg 48 különböző nickekkel trollkodó egyéb illiberált fidióták ingyen és bérmentve nyomj´ák egész nap az uraságaik védelmét, miközben azok egy éjszaka alatt 18 ezer évnyi rezsicsökkentést meg tüzifa árát szórakozzák el.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.05. 09:37:57

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: ...? Nem bírod ki, hogy ne orbánozz valahol, mi?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.05. 09:38:23

Az elit manapság az egész világon ugyanaz.

De minek kell cenzúrázni a blogot? Ha rettegsz a véleményektől, minek írsz blogot?

Bicepsz Elek77 2019.01.05. 09:38:45

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
Ez politikafuggetlen hul.egyerek!!
Talan 2010 elott nem volt ilyen?
A brusszeli(parizsi, londoni stb.) elit kolkei nem igy mulatnak?
A Harry henceg is elkoltott egy szolid 6 fos vacsira 8 millo huf-ot(£26 000)az angol adofizetok penzebol(1 pezsgo 1 millio huf) es ez csak az alja!! Ez egy angol proli 1 eves brutto(!!)jovedelme

Brix 2019.01.05. 11:11:40

Az elit jelentős része , sajnos , a hazai - és EU források elsíbolásából gazdagodott meg, és ebből tartja fenn luxus életmódját...Jellemző " életpálya " , hogy az egyetem elvégzése után valami kamu , tanácsadó céget gründolnak , majd rögtön , huszonévesen , 100 milliós állami megbízásokat nyernek el...Párhuzamosan, már van svájci vagy londoni bankszámla, panamai , ciprusi offshore cég, amelyek nevére át tudják játszani a céget, ha pl. túl gyanús lesz a felfelé ívelő karrier...Persze, egy samesznek adják el, mert a tulajdonváltás is sokszor csak a sumákolás része... Ők a NER-elit, szofisztikált módszerekkel tüntetik el a közösségi forrásokat, hogy azután piszkos trükkök sorozatával egy meghatározott kör vagyonosodását segítsék elő...Persze, ma már nem is nagyon trükköznek, hiszen a jelenlegi rendszerben úgysem lehet őket felelősségre vonni...
Meg kell nézni a TOP 100 , legnagyobb vagyonú embert: szinte mindegyik a hagyományos szektorokhoz kötődik- néhány kivételtől eltekintve- és jelentős részben most is állami megbízásokból gyarapítják vagyonukat...Korábban, sokan a privatizált állami vagyonból alapozták meg magukat...
Személy szerint jobban örülnék, ha olyan milliárdosaink lennének többen, akik világraszóló találmányokkal és a nemzetközi piacon előretörő magyar cégekkel növelnék a GDP-t és az ország nemzetközi elmismertségét
DE, sajnos, az éjszakai élet luxus spotjain főleg olyan arcokat látni- vagy inkább bujkálni- , akik politikai kapcsolataik révén gazdagodtak meg és az oknyomozó újságírás már feltárta eddigi működésüket... Ők, a média-, és a sportelit képviselői együtt alkotják a luxus éjszakai élet és a zártkörű partik közönségét.

Jakab.gipsz 2019.01.05. 11:11:57

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

1. Miért is olyan nagyon nagy baj az a tény, hogyha gazdagodik a magyar?

2. Persze a felesleges rongyrázást én is utálom és visszataszítónak tartom.

3, Nyugi a konkurensek figyelik egymást, a bajok akkor kezdődnek, amikor a "tőke" elszemtelenedik.

n3spr3ss0 2019.01.05. 21:44:12

Ahogy olvasom, a gecik megint védik a lehetetlent.

kun andras 2019.01.05. 21:44:30

Egy egészséges társadalomban a teljesítménnyel lehet kiemelkedni a tömegből, nem az erőszakossággal, a tisztességtelenséggel és az igénytelenséggel. Az olyan társadalmak, ahol a hazugság, az igénytelenség (az ivás, drogozás, kurvázás..) veszi át az irányítást önmagukat emésztik föl, ezért hosszútávon nem fenntarthatóak.

kolomparlole1114 2019.01.05. 21:44:41

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Persze, hiszen birka és társai fidesznyik felszopók, a tartótisztjeik utasítására árulják a hazánkat (az övék Románia, azt nem szokták), pénzért.

kolomparlole1114 2019.01.05. 21:44:50

@Jakab.gipsz: Ha a magyarok gazdagodnának, azzal semmi baj nincs, de itt a fideszesek gazdagodnak, azok meg nem magyarok.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.05. 21:45:14

@Ellenzéki Tüntető: = funkcionális analfabéta 1: nincs is benne orbán neve a beírásomban

@Jakab.gipsz: = funkcionális analfabéta 2: Nem a magyar gazdagodik te ész ellensége, hanem a kiszolgált uraságod és sleppje! Te maradsz a NER-ben a cselédi sorban.

@Bicepsz Elek77: Jól megmagyaráztad hogy miért is nincs semmi gond, még 10-szer elmondod, ahztán magad is képes leszel elhinni.
Azzal meg ne törődj, hogy a mai gazdagok egyre nagyobb része a NER által lett a nincstelen senkiből tehetős uras´´ag, orbán és a pénzelosztó szervezete termeli ki turbóban a gazdasági "háttérországát" meg "háttérembereit". A valódi magyar "háttérhatalmat".

Atiati 2019.01.05. 21:45:22

@Jakab.gipsz: Valóban gazdagodik a magyar? Vagy csak az EU-s támogatások morzsái jutnak el az emberekhez, miközben a szomszédos országok elhúznak mellettünk?

Elemér Erdélyi 2019.01.05. 21:45:34

Annyi mindent nem tudtam és nem láttam még az életből, hogy nagyon örülök, hogy most pótolni tudok ezt-azt. De tényleg.

registerz 2019.01.05. 22:52:35

Az egyetlen jó magyar, piaci vállalkozásból meggazdagodott faszi Gattyán György. Példaképem. :D

virgo 2019.01.06. 12:12:01

"A másik megdöbbentő dolog, hogy a kokain még mindig nem ment ki a divatból."

Ennél naívabb mondatot nehéz lett volna leírni

Jakab.gipsz 2019.01.06. 12:12:31

@kolomparlole1114: @Atiati:

1. Simicska a (a "korhely ifjúkori cimbora") is Orbán révén gazdagodott meg, csak hát elszemtelenedett és telhetetlent lett és amikor újgazda állatot keresett, már nem tudott politikusként teljesíteni.

Ez ilyen egyszerű.

2. Ugyan ennek a fordítottja igaz a libsikre, (demokratikus ellenzékre) rájuk lett bízva az ország vagyona és jól elbaltázták, ("mert az állam rossz gazda majd a piac megoldja"), lusták voltak gondolkodni.

3, Most pedig azzal etetik Magyarország "közmű és infrastruktúra rabszolgáit", (a sátánfajzat Soros csicskásai), hogy az európai ügyészség majd rendet csinál, csak úgy baráti alapon.

Ennyi.

Ranó Matyi 2019.01.06. 12:12:40

Rogán Antal él így. Tizenmilliárd forint, titokban kell tartani

2019.09.22. 16:12:29

@Jakab.gipsz: Ima

Add meg Uram a gazembereknek,
Gazemberségükre ráismerhessenek!
Önismeretet, valós szégyenérzetet,
Átélhessenek ők is, mint becsületesek!
Gyötörje őket a felismerés!
Aljasság lehet jó, merész!
Ugyan jövedelmező is lehet!
Embernyi ember, nem tesz ilyet!
Minden élő, ugyan máson élősködő!
Ganajtúró bogár, trágyát görgető!
Ember névhez, tán több kéne!
Mózesek, ősi uzsorás dicsősége,
Eredményes ugyan lehet
Érdemel: élősködő nevet!

Az ormánsági egykének
Ugyan az, az oka, mint az egész ország pusztulásának, s az egész magyar kultúra korhadásának: az általános, egyetemes, nemzeti érdekek helyében teljesen idejétmúlt és helytelen gazdaságpolitika!" Kodolányi János : A hazugság öl! 1930 években íródott! Éljen Matolcsy

Zöld mezőnk sárgul
Megtámadva arankátúl
Magunk kullogunk hátul,
Kiszipolyozva uzsorátul!
Árkos nyomordűlőn
Egyre elgyengülőn!
Jelszavaktól szédülten,
Általuk mi, szélütötten!
Életünkben nincs virág.
Kedvünkön gonosz rág!
Eloroz mindenünket!
Javainkat, jókedvünket!
Vörös a gyökere, zöld a szára
Nem vergődhetünk zöld ágra!
Hirdetnek új Mennyországot,
Kik csődbe vitték az országot!

Magyarel

Új, szép ország a Magyarel,
Honnan minden magyar el
Fejvesztve menekül!
Sürgősen! Ész nélkül!
Oly jó a sidó éden.
Hol őslakosnak régen!
Jobbágy sora van!
Testi, lelki nyomorban!
„Bújik az üldözött barlangjában!
Nem lelé, honát a hazában!”
Jobb sors, csak arra vár!
Ki előtt a nyitott határ
Menekülésre ösztönöz!
Ő első lesz futók közt!

2019.12.09. 07:03:54

@Ellenzéki Tüntető: Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”
Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.

Privatizációóó Egyesek szeretik a felelősséget az utolsó kommunista miniszterelnökre hárítani, de tény, hogy nemzeti vagyonunk 7O-8O %-ának tényleges eladása Antall József kormányzása idejére esik. Ez úgy történt, hogy a korábban államosított magyar vagyont a fordulat táján gyorsan tönkretették, majd olcsón fölvásárolták a kondér közelében ülők, ők pedig pillanatok alatt továbbadták, esetleg szétdarabolva idegeneknek, akik nálunk elsősorban piacot vettek. Az üzemek nagyrészét bezárták, néha le is rombolták. Ez a kollaboráns struktúra becslések szerint harminc év alatt legalább ötszázmilliárd dollárnyi anyagi vagyonvesztést okozott az országnak. A most már lényegében visszafordíthatatlannak látszó anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi és szellemi lepusztulást, e dimenzióiban csak a török hódoltság időszakához mérhető kifosztást cinikusan perverz kéjjel „szabadságnak, demokráciának, felemelkedésnek, jólétnek” nevezték el azok, akik a magyar társadalom mérhetetlen szerencsétlenségére sajnos valóban „tudták, merték” és kíméletlen kegyetlenséggel „tették” is mindazt, amivel végzetes lejtőre lökték az országot.
süti beállítások módosítása