Méltóságos őszexisége és a pincérnő

2019. február 02. 06:00 - Carbonari

Könyvajánló - Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

couple-498484_1920.jpgŐfelsége, Nicholas herceg káprázatosan vonzó,
meglehetősen jóképű és pofátlanul öntelt.
Az egész világ a lába előtt hever,
nők bomolnak utána, amikor...
amikor egy közönséges pincérnő nemet mond vonzalmára.
Neki.
Nemet.
Érthetetlen!
Ezért őpimaszsága utána néz, hogy miért.

Az Álomgyár Kiadó újabb New York Times Bestseller sorozat darabjaival örvendezteti meg az erre fogékony nagyérdeműt: Emma Chase Uralkodj magadon címet viselő regények első részét, az Egy ágyban a herceggel-t.

Amikor olvastam, nagyon kellemes meglepetést okozott Olívia (aki sokszor nemet fog neki mondani) hétköznapi életének mozzanatai. Élethű, jól lefestett környezetben teszi dolgát, két lábbal áll a földön. Kutyája, Bosco, minden kutyák rondasága igazán sok humort csempészett a történetbe, akkor is, ha nem ez volt a mű egyetlen humorforrása, sőt! A herceg hálistennek, mentes volt a pátosztól és olyan kíméletlenséggel volt képes gúnyolódni az alkotmányos monarchián és a körülette élők visszásságain, amely gyakran megnevettetett. Igazi tündérmese ez a jobbak közül. Olyan, amit sötét téli estékre receptre ír fel a háziorvos.

Akkor lássuk magát a történetet! 

A cím magáért beszél és látatlanban nő-férfi örök konfliktusforrást ígér, szenvedélyt, gyomorbizsergetést. Mi lehet annál izgalmasabb, amikor egy öntelt, végtelenül szexi, önmagába szerelmes férfinek egy talpraesett nő azt mondja: nem kellesz. Akkor sem, ha herceg vagy. Nem és kész.

Aaaa, hölgyeim, hányan kaptatok a szívetekhez?
Végül is, Nicholas Arthur Frederik Edward Pembrook Wessco királyságának örököse. Egészen pontosan trónörököse. Mindemellett pedig őrülten jól néz ki, nemhogy fiatalabbak, de negyvenes hölgyeknek is megér vele egy este néhány nap ajtócsapkodást. Ezt pedig ez a pimasz fiú pontosan tudja és ki is használja. Ujja köré tekeri a sajtót, amely szerint esténként imád olvasni, s a herceg csak gondolatban teszi hozzá: de dugni még jobban. Persze, ezt hangoztatni igazán mélyrepülésbe vinné a Palota pozitív megítélését, ezért aztán hercegünk a készséges hölgyeknél még jobban szereti a készséges és diszkrét partnereket. Nicholas ezentúl még imád drága kocsit vezetni olyan gyorsan, hogy lehetőleg össze ne törje, kedvence a jó skót whiskey, imádja az olcsó költségvetésű filmeket és a csípős vitákat a királynővel. Nicki igazi politikus alkat, például rengeteget tud beszélni anélkül, hogy választ adna akár egyetlen feltett kérdésre is.
A sajtó nemes egyszerűséggel csak "Ő Királyi Szexistenségnek" nevezi, és mohón várja, hogy megállapodjon végre valakinél.

A szerző, Emma Chase
emma_1.jpg

Azt ugyan várhatja, gondolja kajánul Nicholas, jelen állás szerint esze ágában sincs megnősülni. Pedig jobban tenné, mert ha nincs egyértelmű örököse, akkor bye, bye hatalom, bye, bye pénz és bye, bye egyéb igen kellemes uralkodói előjogok. És miután Wessco éppen recesszióba süllyed, csökkennek a munkabérek, nő a munkanélküliek száma, az országnak valami nagyszabású dolog kell, amiért lelkesedhet.
Mondjuk, az évszázad esküvője.
A királynő, aki egyben Nicki nagyanyja, ultimátumot ad neki: öt hónap.
Nyár végén bejelentést kell tennie arról, hogy kit vesz el feleségül.

A herceg felnyög, emberesen leissza magát és útban New York felé megnézi a szóba jöhető hölgyek listáját, akik közül valakit választania kell. Miközben az USA keleti parti városában királynői parancsra az öccsét hajkurássza, hogy fülénél fogva hazavigye a lókötőt, aki kilengéseivel felhívta magára a világsajtó figyelmét,  tovább kesereg sanyarú sorsán. Meg is találja, majd egy fogadásból a szállásukra menet iszonyatos hóviharba kerülnek, amely elől Olívia Hammond csőd felé tántorgó kávézójába menekülnek be. A hercegnek azonnal megtetszik a gyönyörű, fekete hajú Olívia, első látásra megbűvöli. Csakhogy a lány eleinte a háta közepére sem kívánja ezt a ficsúrt, akkor sem, ha trónörökös.
Puff neki.

Ugye ismerős a helyzet? Ha valaki lepöccint, annál inkább kívánatossá válik a másik szemében. Yess, ez most is így történik. Nicholas egyre inkább tapos az ismeretlen hölgy kegyeiért, előbb csak hiúságból (mi az hogy neki nemet mond valaki), utána pedig őszinte érdeklődéssel. Mire észreveszi magát, arról kell döntenie, hogy inkább király lesz Olívia nélkül, vagy hétköznapi ember Olíviával.

És akkor most király lesz vagy hétköznapi ember? Mert szinten alul egy király nem házasodhat. Annyi szeretője lehet a királyné mellett, amennyit csak akar, de a felesége vérvonala államügy.
Ennyi. Megkaptad az első pár tucat oldal tartalmát, a többi... színtiszta szex, humor, vágy és izgalom. Meg csalárdság, bizalomhiány, kaland és a többi. Szóval: letehetetlen, ha kedveled ezt a fajta romantikus irodalmat. Hogy magamat idézzem: igazi tündérmese, amit a házi orvos receptre is felírhat, hosszú téli estékre.

herceg.jpg

 

 

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik, ha két nagyon-nagyon különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk menthetetlenül egymásba fonódik? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr714588998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása