Mesés miniatűr világok ékszerek belsejében

2019. március 27. 00:02 - GReni

Képzeljetek el egy antik ékszert, amint új életre kel. Gregory Grozos úgy teszi mindezt, hogy lenyűgöző miniatűr világokat teremt zsebórák és medálok belsejében. Gyönyörű mikrokozmoszok, melyek aprólékosan kidolgozva történeteket mesélnek.fokep_31.jpg

Gregory Grozos egy görög művész, aki néhány évvel ezelőtt különleges módját választotta az alkotásnak. Régi zsebórák, medálok és egyéb ékszerek belsejébe varázsol miniatűr világokat. Minden munkájánál arra törekszik, hogy összes apró részlet a helyén legyen, mintha csak a való világban lenne. Ezek a páratlan alkotások számtalan egyedi elemből állnak és hatalmas kreativitást igényelnek.

2_25.jpg

Ezekben a világokban találhatunk apró figurákat, mini fákat, kis fogaskerekeket vagy épp bonyolult gépeket, melyekhez az inspirációt a steampunk adja. Egyik személyes kedvencem a fenti kép. Imádni valóak ezek apró robotok. :) Persze máshonnan is merít ihletet, többek között fantasykból vagy épp mesékből. A következő képen Az égig érő paszuly egy jelenét láthatjuk, alatta pedig egy bájos tündér foglal helyet virágok gyűrűjében.

1_62.jpg3_19.jpg

Hiába a csekély hely, mégis minden alkalommal tökéletes és teljes képet kapunk. Egy apró ékszerbe zárt történet, mely hihetetlen aprólékos és precíz munkával, gyönyörű színekkel nyújt páratlan látványt. Évek alatt tökéletesítette a módszert, amivel szinte bármit el tud ilyen piciben készíteni. Legyen szó szobrokról, könyvekről, földgömbről vagy akár konyhai polcról, rajta mozsárral, cukortartóval.

5_11.jpg8_11.jpg

Azt biztosan senki nem gondolja, hogy ezeket könnyű lenne elkészíteni. Sőt! Számomra hihetetlen, hogy van, aki ilyen miniatűr csodák megalkotására képes. Rengeteg gyakorlásra van szükség, hogy ilyen mesés csecsebecsék születhessenek, de hiába a több év gyakorlat, még így is rengeteg idő egy-egy darab megálmodása és megformázása, festése. A legtöbb darab napokig, sőt hetekig készül.

4_17.jpg6_14.jpg

Ennyi befektetett munka után nem meglepő, hogy ezek a különleges ékszerek nem két fillérbe kerülnek. A következő honlapon 30 ezer forinttól egészen 300 ezer forintig találunk különböző látványos darabokat: www.etsy.com

7_10.jpg9_10.jpgKövess minket Facebookon is!

Fotók: www.gregorygrozos.com

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr614705972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása