Válságok jönnek, seggfejek mennek: ilyen az élet

2019. április 24. 06:38 - Carbonari

Könyvajánló - Andrea Owen: Hogyan ne érezd magad sz*rul

hiba.jpgA kötet kifejezetten nőknek szól, mankó saját önfejlesztésükhöz, legyen szó magán vagy közéleti válságról.

Az Agave Könyvek Andrea Owen tollából egy önsegítő, önfejlesztő művet hozott el a magyar könyvkiadás palettájára, egyenesen figyelemfelhívó címmel: Hogyan ne érezd magad sz*rul. 

És tényleg? Hogyan ne? 

Előre bocsátom, hogy mint minden általános érvényű igazságokat tartalmazó kötet, vagy mások életének megoldási modelljei, ezek sem lesznek mindenkire generálisan ráhúzhatóak: mint egy hagymáról, le kell bontani róla azokat a héjakat, amelyek rád, pont terád nem lesznek igazak, és meghagyni azokat, amelyeket fogod tudni használni. Hogy ezt meg tudd tenni, természetesen nem árt hozzá ismerni önmagadat. Ha ez megvan, akkor a mű tanácsait képes leszel önmagad képére formálni és sokat fogsz profitálni abból, ahol te érzed megszólítva magad a szerző által.andrea_1.pngA szerző, Andrea Owen 

Látod a sorok felett közvetlenül ezt a bomba nőt? Ő a kötet írója. Elhinnéd róla, hogy saját életének elrontója, irányításkényszerben szenvedő tévelygő volt, aki, amikor végre rádöbbent, hogy önerőből nem tudja megoldani problémáit, elment egy pszichológushoz, akitől - természetesen! - egy órai foglalkozás után azt várta, hogy szuper, itt vagyok, most azonnal oldd meg a gondjaimat. Mindet. Van rá egy órád. Ma már természetesen ő maga is nevet ezen, hogy bizony, bizony a személyiség fejlődése nem perceken múlik, sőt! 

Jelenleg coach-ként dolgozik és segít azokon a hölgyeken, akik hozzá fordulnak, mert életük bizonyos pontján megrekedtek, és sehogyan sem tudnak túllendülni a holtponton. Sokakban ismeri fel azokat a szimptómákat, amelyekkel régebben ő maga is küszködött. 

Nem mond többet vagy mást, mint azt, hogy a jólétünk, boldogságunk kemény munka eredménye. Nem lehet sem párkapcsolatban, sem családban, sem munkahelyen, sem egyéb magán vagy közéleti helyen sem ölbe tett kézzel ücsörögni, hogy most aztán elértük, amit elértünk, hurrá, innentől kezdve semmi dolgunk. Egyrészt dögre unnád magad saját életedben, másrészt meg nem is igaz. Arról nem is beszélve, hogy téged aztán rajtad kívül jobban nem ismer senki, ugye? Hát hogyne. És ha azt mondom neked, hogy abban az esetben, ha nem érzed magad jól a bőrödben, azzal kezdd, hogy tiszta lapra felvésed az indulataidat, reagálásaidat, mondanivalód előadásmódját, kérdéseid élét, önmagaddal való bánásmódodat? Mit gondolsz, mit fogsz profitálni belőle? 

Válságok jönnek, seggfejek mennek: ilyen az élet.

Mindenekelőtt azt, hogy mit csinálsz jól és mit rosszul. Maga a tény feltárása fél győzelem, de önmagában nem sokat ér, ha nem követi ésszerű problémamegoldás, jól kivitelezett  változás beindítása. Ne félj elbukni, csak kelj fel utána! Mert azonnal minden nem lesz feltárva és azonnal minden nem lesz megoldva. Adj időt magadnak! Sok időt. Éveket.

Létezik 14 rossz szokás, ami a boldogságod útjában áll - erről szól a mű. Feltárja azokat a klasszikus hibalehetőségeket, amelyeket törvényszerűen - tudatlanságból, tájékozatlanságból, neveltetésből adódóan, stb. - elkövetünk, majd megoldási modelleket tár elénk, hogy ha ez a gond, akkor az lehet a megoldás. El kell olvasni, ki kell próbálni, meg kell győződni arról, hogy számunkra lehetséges kiutat kínál-e a bajból. Ha nem is mindenkinek lesz mankó, de nagyon sokaknak igen. Mert valóban hasznos tanácsokkal látja a rászorulókat.

agave_2.jpg

 

A kötetet az Agave Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Mi történne, ha a globális felmelegedés hatására a világ nagyvárosai víz alá kerülnének? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6514772216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása