Amaury Guichon, a cukrászok cukrásza

2019. április 27. 07:45 - Arthur Arthurus

Ismerős Amaury Guichon neve? Szerintem sokaknak nem, de abban biztos vagyok, hogy az alkotásaival a legtöbben találkoztak már. Ismerjétek meg az embert, aki a csodás édességeket készíti!pastry-chef-amaury-guichon-gallery-cover1.jpg

Amaury 1991 március 15-én született Franciaországban, ott is tanult cukrásznak. Első díját még 2010-ben kapta Párizsban a cukrászati alkotásaiért, és onnantól nem volt megállás. 2013-tól 2017-ig a Las Vegas-i Jean Philippe Patisserie (cukrászda) kötelékében dolgozott, és itt vált világhírűvé gyönyörű édességeivel. 2019-ben jelent meg a The Art of Flavor c. könyve.

"Megpróbálok olyan dolgokat készíteni, amit előtte még nem csinált senki. És szeretném megragadni a figyelmet, hogy olyan dolgokat csinálok, amelyek első ránézésre teljesen hétköznapiak. Egy óra, egy tojás, egy iránytű..."

 

 Természetesen a húsvétról sem feledkezett meg, és készített gyönyörű, fürjtojásoknak kinéző desszertet, amely teljes mértékben krémből, karamellből, meg egyéb finom dolgokból áll. :)

Ismert hatalmas, 100% csokiból készült szobrairól is, ilyen pl. Atlas, a titán.

Már csak két problémám van. Az első, hogy én soha az életben nem fogok tudni ilyen gyönyörűségeket készíteni. A második, hogy nekem sem készít senki. :) Ja, és persze aztán meg sajnálnám megenni, ha mégis... :) A lenti képre kattintva elérhetitek Amaury Guichon Facebook oldalát, ahol számtalan videót is láthattok a készítés folyamatáról.

Kövessetek minket Facebookon!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5014782040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása