Nem akarok walesi hercegné lenni

2019. június 25. 00:36 - Carbonari

Könyvajánló - Heather Cocks és Jessica Morgan: Királyi többes

kiralyi_1.jpgNem akarok walesi hercegné lenni... 
csak így sikerült, most mit csináljak?! - morfondírozik Rebecca, a vagány amerikai lány, akinek eszébe sem jutott beleszeretni a brit trónörökösbe. 

Az Alexandra Kiadó Heather Cocks és Jessica Morgan romantikus regényét dobta piacra Királyi többes címmel, sok-sok rózsaszínnel a fedelén.

Nicholas Alexander Arthur Edward az oxfordi egyetemen morzsolgatja az angol trón örökösének mindennapjait. testőrök vigyáznak rá, tartják távol tőle a sikítozó lányokat, de ettől még őuraságának ugyanúgy feladatai vannak, mint bármelyik más diáknak. Így történik, hogy a kollégiumban, ahová Rebecca Portert, amerikai ösztöndíjas leányzót szállásolják el, a kapuból bizony a walesi herceg irányítja el és segít felvinni a csomagját. Rebecca (Bex) azonban fel sem ismeri az Angliában népszerű legényt, neki nem több, mint egy kedves, normális fiú, aki segítségére volt az elszállásolásban.

Hamar - cirka 2 percen belül - felvilágosítják, hogy bizony, bizony, aki ilyen készségesen rendelkezésére állt, az nem más, mint...
Na püff neki, gondolja Bex, és akkor mi van? Abszolút hidegen hagyja a történés. Nem úgy Lace-t, az ikertestvérét! Egyszerűen nem tér magához a puszta ténytől: Bex akár mindennap láthatja a trónörököst, beszélhet vele, ugrathatja, nota bene: akár bele is szerethet. Beleszeretni, no de minek, mélázik Bex, hiszen az angol trón várományosa egészen biztosan nem fog feleségül venni egy amerikai lányt! 

Hát igen. De akkor miért állunk a könyv Előhangjában ott, hogy Bex az esküvőjére készül Nick-kel, és Lacey (az ikertestvére) valamit bekavart az egészbe? De mit? És mi történt addig, amíg az esküvő előestéjéhez elértünk?

Ízeket és színeket kapunk Bex és ikertestvére felemás kapcsolatából, ahol a tesvérekre jellemző ismérvek mintha kibicsaklani látszanának. Bex visszahúzódó, megfontolt, kevésbé felszínes, mint testvére míg Lace szeret versengeni, mindenben az első lenni, a testvére fölött is imád diszponálni. Vajon hogy viseli, hogy tesója a világ egyik legbefolyásosabb asszonya lesz?

"Lehet, hogy ma még Hamupipőke vagyok, de rettegek attól, holnap kinek fognak nevezni. Gyanítom, m inden attól függ, mi lesz a következő lépésem."

De tényleg megéri walesi hercegnének lenni? Bex nem biztos benne. Pláne nem biztos, ahogy megismeri az udvari etikettet, Nick hozzátartozóit és az angol bulvársajtót, valamint a lesifotósokat. Sokkal egyszerűbb volt csak egy emeleten lakni a kollégiumban Nick-kel, mint most, az angol trónörökös jegyeseként megoldani az állandóan felmerülő problémákat, pláne, ha azokról egy perccel ezelőtt azt sem tudta, hogy baj lehet belőlük. A cselekmény visszafelé fejti az időben a történéseket, az olvasó pedig kapkodhatja a fejét, hogy most ezt hogy is? Meg miért?

Vaskos romatikus regény a vadóc amerikai lányról, aki nem és nem akart walesi hercegné lenni, akinek esze ágában sem volt lekötni magát, nemhogy visszavonhatatlanul és ezer szállal kötődni Angliához. Oké, Nock-ről is, akinek nem is olyan egyszerű a dolga a reá váró befolyás és a lépteit leső paparazzik kereszttüzében. Aztán meg ő is csak emberből van, amit hajlamos mindenki elfelejteni. A mű rózsaszín csoda mindenféle buktatókkal, testvérféltékenységgel, intrikákkal, oxfordi egyetemi mindennapokkal és királyi szerelemmel. A különféle ajánlók a könyvben mind azt írják le, hogy vicces és dögös... de úgy látszik, csak angol  lélek találja annak, mert számomra nem jöttek le (be?) a mű vicces részei. Néhol nem is leltem őket. Egy mondatban: kedves, könnyű, nyári olvasmány rózsaszín lelkületűeknek, akik hisznek szerelemben, szerencsében és... várják a királyfit hófehér paripán.

kiralyi.jpg

 

 

Köszönöm a lehetőséget az Alexandra Kiadónak!

A könyvet a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted.

Kövess minket Facebookon!

Egy ápolónő igaz története

Egy olimpiai bajnok és táncoló lova

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9514902180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása