Orgyilkos osztály 2.: Kölykök a fekete lyukból

2019. június 28. 07:21 - GReni

Könyvajánló - Rick Remender és Wes Craig: Orgyilkos osztály - Deadly Class 2.: Kölykök a fekete lyukból

Az orgyilkosokat képző iskola története folytatódik! Rick Remender ismét elkalauzol minket a Haláltanok Királyi Iskolájába, hogy nyomon követhessük a világ legsérültebb és legveszélyesebb kamaszainak mindennapjait. A történet ezúttal is bővelkednek izgalmakban, akcióban, érzelmekben és brutális erőszakban, melyeket tökéletesen kiegészítenek Wes Craig páratlan illusztrációi.

du3scd_x4aawug9.jpg

Megérkezett az Orgyilkos osztály folytatása a Fumax Kiadó gondozásában. Az előző kötetben az első hat részt olvashattátok. Ha lemaradtatok róla, a címre kattintva elolvashatjátok az ajánlómat a gyűjteményről:

Orgyilkos osztály - Deadly Class 1.: Reagan nemzedék

Az új kötetben a sorozat 7-11. számát olvashatjuk. Az első hat részben megismertük Marcus Lopezt, aki a Haláltanok Királyi Iskolájában sikeresen teljesítette az első évét. Itt nevelik ki a világ legjobb merénylőit, orgyilkosait. A kezdeti nehézségek ellenére végre kezd beilleszkedni, barátokat szerzett, bulizik, becsajozott, közben pedig lassan profi gyilkossá válik.

deadlyclassslamdance_73d3873f90a694512aeeb56e0ab92cfa.jpg

1988 márciusa van. Chico holtteste még ne került elő, Saya épp azt hajtja, Marcus retteg Chico maffiavezér apjától. Mi van, ha megtudja mi történt? Maria és ő is halálra lenne ítélve. De nem csak ez fenyegeti Marcust. Egyre több minden derül ki a múltjáról. És bár már gyanítottuk, hogy Lin mester okkal hozta az akadémiára, itt erről is több dolog kiderül. Kémkedik a srác után, még a naplóját is ellopatja, hogy tudja mi jár a fejében.

Az árvaházról és az ott történtekről megtudott dolgok nagyon durvák. A srác már akkor is keményen el volt cseszve. Oké, valahol érthető, hogy kiakadt és pont az ilyenekért szeretjük, de azért egy "kissé" túl brutális. Még akkor is, ha megtudjuk, hogy nem minden úgy történt, ahogy azt sokan hiszik. Az a rész is kemény, amikor kapunk egy szeletet Chico faterjáról. A pasi nem tűri, ha szarakodnak vele, jogosak a "szerelmes madárkák" félelmeit. Egy kis lopásért kínzás, keresztrefeszítés jár. Akkor vajon mi történne azzal, aki a fiát megölte?alma_del_diablo_deadly_class_001.jpg"Úgy hívtok a hátam mögött: "El alma del Diablo - Az ördög lelke". És okkal."

A véres múlt és a hajtóvadászat közben kapunk azért igazi tinis dolgokat is. Bulizás, piálás, szex, felvágás, sleppek, sok-sok erőszak, na megy egy irtó veszélyesnek ígérkező szerelmi háromszög...

Az első rész kaotikusabb, csapongóbb volt, mint ez a kötet, de még mindig levett a lábamról. Itt sokkal fókuszáltabb volt a történet, kevesebb volt a visszaemlékezés. Na, de akkor mi is mondható erről a kötetről? Egy nem kicsit elmebeteg környezet, identitáskeresés, némi szerelmi civódás, izgalmak, érzelmek, akciók, veszélyek és brutális erőszak. És még mindig imádom azt az aberrált ötletet, hogy speciális gimiben nevelődik a sok gyilkospalánta. :)

833d1884-d467-45fc-9b2e-5317c437b45d-1.jpeg

Ráadásul a képregény alapján készült tévésorozat is arat, épp készülőben a második évad.

3098775_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Rick Remender
Illusztráció: Wes Craig
Színező: Lee Loughridge
Fordította: Rusznyák Csaba
Formátum: keménytáblás
Méret: 192 x 284 mm
Oldalszám: 160 oldal
ISBN 978-963-470-077-7

Kövess minket a Facebookon is!

Kulcsok, melyek ősi kapukat nyitnak, de időnként elméket tárnak fel...kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr214897756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása