Meddig mennél el a gyerekedért?

2019. október 24. 00:08 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Harlan Coben: Szökevények

Drog, gyilkosság, szekta, magát okoló apa, bérgyilkos páros, adoptálás... van itt minden, ami egy jó krimihez kell. Harlan Coben érti a dolgát.29centralpark-jumbo.jpg

A történet egy kissé nehezen akar elindulni, de elég hamar át lehet lendülni azon pártucat oldalon, hiszen aki olvasott már Coben-krimit, az tudja, hogy egyre érdekesebb és sokrétűbb történetet kap, aminek a végén - ha nem is megnyugtató, de - lezárás is lesz. Nos, nem csalódtam. Coben hosszú évekkel ezelőtt bekerült a kedvenc szerzőim közé, még amikor a magyar könyveit a Kelly Kiadó adta ki - nem kicsit örültem, amikor a Jaffa átvette -, és azóta is tartja a helyét. Hoz egy egyenletes színvonalat, kevés könyve az, ami kiemelkedik számomra a többi közül, de van annyira sokrétű, hogy még nem teljesen kiszámítható. Elvégre egy krimiben bármi megtörténhet... Persze hozza a szokásos "cobeni jellemvonásokat", de minden írónak van egy stílusa, ami alapján felismerhető.

Ebben a kötetben egy fiatal lány, Paige életében csöppenünk közvetetten, a családja által. Az egyik történetszál róluk szól, az édesapja, Simon szemén keresztül. Simon nagymenő Wall Street-i befektetési tanácsadó, az apósával és a sógornőjével közösen van egy cégük. Szereti a feleségét, a gyerekeit, és imádják Manhattant. Aztán a legidősebb lánya, Paige megismerkedik egy kétes alakkal, aki lerángatja őt a saját mocskába. Paige most egy szakadt, drogfüggő utcazenész, az apja pedig saját magát hibáztatja. Aztán Aaront, a lány barátját brutálisan meggyilkolják,  Paige eltűnik, Simon és Ingrid pedig segítség hiányában maguk erednek a lányuk nyomába a társadalom mocskán keresztül... eközben nyomon követjük egy magánnyomozó és egy bérgyilkos páros tevékenységét is, aztán a szálak összeérnek.

harlan-coben.jpg

 Ez már sokadik regénye Harlan Cobennek, ami meg is látszik a könyvön. Profin összerakott bűneset, ami másra fut ki, mint amire az első oldalak alapján gondolnánk, hamisítatlanul mai történet, amelyben megmártózunk a drogokkal, gyilkosságokkal, emberrablással, pszichés betegségekkel, mindenféle agymosó szektákkal, titkokkal, pénzzel és befolyással átitatott világunk mocsarában. A három szálnak kezdetben látszólag semmi köze egymáshoz, és az olvasó eleinte csak tippel, hogyan függnek össze ezek, de nem kell tartani: Coben mestere az ilyen történeteknek, és a végére minden a helyére kerül. A fő kérdés az, amit körbejár: mi az, amit megtennél a gyerekedért?

Nos, neked mi?

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Hazatérsz?

Kövess minket Facebookon!

 

 

Jaffa, Budapest, 2019
382 oldal
puhatáblás
ISBN: 9789634751427
Fordította: Tábori Zoltán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5515225756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása