Riva nővérek, Róma, romantika

2019. december 11. 00:28 - Carbonari

Könyvajánló - R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

nevelde_1.jpgÚjabb kiváló gyöngyszem R. Kelényi Angelika tollából: Riva nővérek, Róma, romantika, történelmi háttér, krimi.

R. Kelényi Angelika rajongói idén karácsonyra sem maradnak kedvenc írójuk regénye nélkül. Emlékeztek még A mennyei bűnök két részére? Igen, ahol a szerző a 19. századi Rómába kalauzolja el olvasóit, egy zárdába, ahol iszonyatos dolgok, szóval mennyei bűnök történnek. A sötét és mocskos tetteket csupán a tiszta szerelem képes ellensúlyozni. Nos, ez a Riva nővérek-sorozat első két darabja, jelenleg pedig a harmadik rész jelent meg A lánynevelde címmel. Gyorsan leszögezem, hogy az első két rész nélkül, önállóan is érthető és kezelhető a harmadik rész.

Miután Blanka élve kikerül az apácakolostor hányattatásaiból, örökre eldobja régi nevét, és onnantól Christina Rivera névvel él tovább. Magához veszi testvéreit, a kolostorból is egy nővért, és némi segítséggel beindítja Sorores nevű iskoláját, ahol az utcáról felszedett szerencsétlen kislányokat tanítják önvédelemre, viselkedésre, etikettre és még egy csomó hasznos dologra, hogy képesek legyenek megállni lábukon. Christina nagy terveket szövöget, úgy gondolja, idővel képes létrehozni egy olyan hálózatot, amely még sokra viheti céljai elérése érdekében. És hogy mi a célja? Hogy minél kevesebb kiszolgáltatott lány legyen Rómában. Ezért aztán ül az iskolájában, mint pók a hálója közepén, öntudatos nőkkel szőve tele Rómát, hogy még több fájdalmas sorsot fordítson jobbá.

Megjelenik a könyvben (naná, hogy megjelenik!) Marco Fiore is, aki a Mennyei bűnökben megismert lumpen helyett életerős, éles eszű magánnyomozóvá avanzsált, mellesleg meghódította Christinat is. Egyetlen bibi van kapcsolatukban (melyet titokban tartanak), a sorozatos lánykérések dacára a nő nem és nem akarja, hogy tisztességes asszonyt csináljon belőle Fiore.rkelenyi_1.jpgA szerző, R. Kelényi Angelika

A könyv elején tartunk, amikor is fény derül a Riva nővérek újabb kis játékaira az olasz nagyváros nyomornegyedeiben, amelyek egyáltalán nem veszélytelenek, sőt, személyes érintettség okán lelepleződést is kockáztatják.  Marco Fiore eközben a sok-sok félrelépési ügy helyett végre egy igazi ínyencséget kap feladatul: ki kell nyomoznia, hová tűnt egy bizonyos Paolo Aldioni úr, aki cím és nyom nélkül felszívódott mind az otthonából, mind a munkahelyéről, de az általa addig látogatott intézményekben sem fordul elő többé.

Ki hinné, hogy egy idő után összeérnek Christina és Marco nyomozati szálai, és innentől kénytelen ismételten együtt eredni a bűn nyomába? Megfordulnak nívós klubokban, nyomornegyedekben, beszélnek nagy hatalmú emberekkel és kurtizánokkal, hogy ügyükben nyomára akadjanak némi sorvezetőnek. Mert rejtélyes összefüggésekből nem lesz hiány, ahogy a szerző egyik hasonló műfajú művében sem volt eddig még.

A szerző minél több regényt dob piacra, annál jobb a mesélőkéje, dramaturgiája. Élénk képzelete folyamatos figyelemre készteti az olvasót, nem hagy üresjáratot. Még akkor sem, ha én teszem azt a Mennyei bűnök első részét simán lerendeztem volna ötven oldalban, mert ettől függetlenül azt a részt is nagy örömmel olvastam, és csak utólag alakult ki ez a véleményem, amikor a második részt is górcső alá vettem (naná, ott történtek igazán nagy dolgok!).

Szereplőinek karakterei kidolgozottak, néhány szereplő esetében hajlamos meglepetésekkel élni jellemüket illetően. Sok csavart tartalmaz a történet, megtudjuk, ki az a Farkas, a Salario ura, mi köze a nyomornegyedek királyának nagy hatalmú urakhoz, és hogyan kapcsolódik ehhez az egészhez az eltűnt ember, valamint Christina iskolájának vonala.

Szívesen és örömmel olvastam R. Kelényi Angelika legújabb regényét. Romantikus, de borzongató is, sok tanulság vonható le belőle a testvérek közötti kapcsolatról, humorbonbonok is enyhítik a feszültséget. Érdemes vele bekuckózni egy hideg téli estén, és hagyni, hogy magával ragadjon a szerző fantáziája a 19. századi Róma díszletei közé.

nevelde.jpg

 

 


Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket  Facebookon!

Szingli nőci és Barcelona


Ayrton Senna, a halhatatlan legenda

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5715340248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása