Tudsz szívből szeretni?

2020. február 19. 07:10 - GReni

Könyvajánló - Istók Anna: Semmiért egészen

"Valaki hibázik. Valaki titkot rejteget. Valakit megcsalnak.
Valaki pedig nekiáll, hogy igazságot szolgáltasson."

love-triangle-494178_960_720.jpg

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta az olvasóknak Istók Anna második regényét is. Az első könyve nem volt ugyan hibátlan, ennek ellenére tetszett, így kíváncsian vártam ezúttal milyen témát hozott a szerző. Ha lemaradtál az első könyvéről, íme egy kis ízelítő:

Éhes ​felhő a napot

Új regényében, mely a Semmiért egészen címet kapta megismerjük Nándit, Emőt és Flórit. Emő a vidéki lány, aki kilátástalan jövője elől az ország szívébe menekül. Zárkózott és nem igazán találja a helyét a zajos, pörgő egyetemi életben, ahol kiszúrja a harsány, jóképű, dögös Nándit és rögtön fülig beleszeret. Az első két évben végignézi, ahogy Nándi folyamatosan csajozik, de őt észre sem veszi. Csak arra kell neki a lány, hogy lemásolja időnként a jegyzeteit, a beadandókat vagy puskázzon róla a zh-kon. Két év után a lány úgy dönt, itt az ideje változtatni, ezért hazatér vidékre a nyárra, új frizurát csináltat, sportos ruháit dögös, kihívó cuccokra cseréli, varrat magának pár szexi tetoválást és irány az egyetem harmadik éve.

Nándi az a fajta, akit az okos lányok messziről elkerülnek. Hét haverjával minden tanévet úgy kezdenek, hogy fogadásokat kötnek az év begyűjtött skalpjainak mennyiségére. A srác önhitt és gátlástalan. Emőnek az új kihívó és kacér stílusával sikerül magára vonni a srác figyelmét és titkon reménykedik benne, hogy sikerül megpuhítania a srácot és jó útra terelni, ám Nándi ráun és repül is a következő virágra.

Sajnos a sors nem így akarta, mert bár a fiú szerelmes lett és megváltozott, csak épp nem Emőért, hanem Flóráért tette. Szenvedélyes románcukból szerelem, házasság, majd egy gyermek lett. Látszólag minden tökéletes. De vajon tényleg képes egy ilyen nárcisztikus ember ekkora változásra? Mi történik, ha egy rossz pillanatban kísérti meg a múlt szelleme? Képes ellenállni vagy eldob mindent egy kis szórakozásért?

Van ebben a történetben minden. Szerelmi háromszög, mindent elsöprő szenvedély, titkok, megcsalás, bosszú. Nándi az elejétől az a fajta karakter, akit szívlapáttal ütne agyon az ember, bár a végére azért kicsit megsajnáltam, titkon azért örültem a koppanásának. Aztán ott van Flóra, akit az ember elkezdhetne sajnálni (én mondjuk nem), hiszen rengeteg dologról lemondott Nándiért, de aztán kiderülnek nagyon durva dolgok, amivel nálam teljesen elvágta magát a csaj. Szinte megszállott majomszeretet a gyerek felé, abortusz, a gyerek felhasználása az ex ellen, hát ezek egyike sem teszi szerethető karakterré. Azt hiszem ilyenkor mondják, hogy folt a zsákját. Bár ő az egyetlen szereplő, aki képes változni.

Aztán ott van Emő, aki talán a legfurább szereplője volt a kötetnek. A szégyenlős szende kislány egy nyár alatt átvedlik vadóc, szexis dögbe, aztán felszívódik, amikor az áhított pasiról kiderül, hogy mást választott. Mikor érzi, hogy rezeg a léc a csávónál, akkor visszatér, hogy jól megkavarja a dolgokat? Hát az ő történetének a végére nem számítottam és nem is igazán értettem miért volt szükség rá.

Istók Anna nagyon jól ír, könnyed stílusa beszippantja az olvasót. Kapunk egy életszagú szerelmi drámát, rengeteg érzelmet. A kötet nagyon felkavaró, bár a végével nem voltam maximálisan kibékülve, ez a regény jobban tetszett, mint a szerző első könyve. A szereplők mind önzőek, ami tökéletesen tükrözi az átlagembert és talán ettől olyan sötét, borús az egész kötet hangulat. De ettől még hasznos tanulságokat is kaptunk a történet végére: ne hagyd, hogy az életed céltalanná váljon, az ember igenis képes megváltozni, a bosszú sehová sem vezet, nézz tükörbe, mielőtt másokat kritizálnál és hibáival együtt szeresd a választott párodat.

8534_b1.jpgKöszönöm szépen a szerzőnek, Panninak és a Könyvmolyképző Kiadónak a lehetőséget!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Ha érdekelnek a könyvújdonságok, kövess minket Facebookon!

Érdekelne a kiadó más érdekes könyve is? Kattints! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4215465166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása