Monstress - Vér

2020. április 04. 07:40 - GReni

Könyvajánló - Marjorie Liu és Sana Takeda: Monstress - Fenevad, Második kötet: Vér

"Farkasvérű Maika menekül az egymással viaskodó hatalmak elől, amelyek uralmuk alá akarják hajtani vagy elpusztítani a benne élő szörnyeteget. Maikának azonban küldetése van: fel kell derítenie halott anyja, Moriko titkait."

1_126.jpg

A Fenevad második kötetében ismét elmerülhetünk Maika titokzatos, komor, félelmetes, kegyetlen, szörnyekkel teli világában. Marjorie Liu és Sana Takeda ezúttal is kitettek magukért, a sztori jó, a rajzok pedig még mindig gyönyörűek, páratlanok. Már az első kötet olvasása közben magával ragadott a művészi képi világ, de még mindig nem tudok betelni vele.

Ha lemaradtál az első részről írt ajánlómról, itt pótolhatod:

Monstress - Fenevad, Első kötet: Ébredés

A Második kötet a Vér címet kapta és a Monstress-sorozat 7-12. számát tartalmazza. Ezúttal is lendületesen indulnak nekik a szerzők, talán túlságosan is. Kapunk hirtelen számos új helyszínt és szereplőt, én kétszer is elolvastam gyors egymásutánban, hogy tudjam követni az eseményeket.

A főszereplő, Maika és a benne lakozó szörnyeteg ezúttal sem fog unatkozni. Pláne, hogy már lassan minden hatalom őket akarja. Van, aki az erejét akarja megszerezni és van, aki el akarja pusztítani bármi áron a szörnyeteget. A lány közben rendületlenül próbálja felderíteni Moriko, halott anyja titkait.

A kutatás során keveredik a kalózvárosba, ahol rábukkan keresztapjára, majd a tengeren át néhány véres harccal kísérve, de eljut a Csontszigetre, ahol fájdalmas meglepetések, árulások várják. A történet aztán újabb lények sora bukkan fel és folyamatosan peregnek az események. Külsejét tekintve kedvencem ezúttal a cápa lett, nagyon vagányul néz ki!

21684955_sy540.jpg

A történetről túl sokat nem is akarok elárulni, lényegében harcok, harcok, vér, vér, szövetség és árulás. Oké, ennél azért kicsit több, de nagyon szerteágazó a sztori. Látható némi jellemfejlődés Maikánál, aminek örültem, bár néha az gondoltam a benne lakó szörny jobb arc, mint ő. Közben a világépítés nagyon jól sikerült, kapunk némi politikai történést, propaganda-morzsát a sodró lendületű fantasy teljesebbé válásához.

Rengeteg nyitott kérdés maradt még, ráadásul újabbak is jöttek. Van itt minden, amiért érdemes ezt a világot megismerni: a ragadozó szirének, csontkísértetek, mindenféle-fajta cápa-ember, tigris-ember és hasonló lények, szellemek. Ismét érdekes volt látni, ahogy Maika kordában próbálja tartani a benne élő szörnyet, közben pedig rá akar jönni ki is ő valójában.

3133884_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Eredeti cím: Monstress - The Blood
Szöveg: Marjorie Liu
Illusztráció: Sana Takeda
fordította: Kleinheincz Csilla
műfaj: fantasy, képregény
formátum: nagyalakú, keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: kb. 160 oldal
ISBN 978-963-470-115-6

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3015529748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása