Gyógynövények, receptek és terápiák a testi-lelki egészségért

2020. április 06. 06:43 - Carbonari

Könyvajánló - Természetes gyógymódok

homeopathy.jpgA természetes gyógymódok segítenek elérni a testi, lelki, szellemi jóllétet - 
amelyhez ez a könyv igazi elméleti és gyakorlati segítség,
elmélyült, gondosan összehordott 
tudások tárháza. 

A HVG Könyvek és Rossmann Magyarország Kft összefogásából igényes, vaskos kiadvány került az érdeklődők kezébe, Természetes gyógymódok címmel. A fordítás alapját a Neal's Yard Remedies: Complete Wellness, Enjoy long-lasting health and wellbeing with lifestyle strategies and over 800 easy natural remedies képezi. A szerzők valamennyien elismert szakemberek: Susan Curtis és Julie Wood természetgyógyászok, Pat Thomas újságíró, a természetes gyógymódok, a fenntartható életvitel és a tiszta környezet szószólója, Fran Johnson kozmetológiai kutató és aromaterapeuta, Fiona Waring pedig képzett táplálkozási tanácsadó, közel három évtizedes tapasztalattal.

Amely kiadványt ennyi elhivatott szerző hozzáértő munkája fémjelez, ott az eredmény sem marad el. Az előszón és a különféle segítő útmutatókon kívül tizenkilenc fejezetbe rendezve tárgyalja a mű a különféle egészségmegőrző praktikákat. A gyógynövényeket, illóolajokat, táplálkozást, étrend-kiegészítőket és terápiákat holisztikusan közelítik meg, amely szerint a test, a lélek és az elme kapcsolatban állnak egymással, ami miatt az egyik helyen fellépő probléma befolyásolhatja a másik kettő működését is. Így aztán a holisztikus gyógyászat egységes egészként kezeli az embert, ahol a gyógyítás nemcsak a betegségre, a tünetre korlátozódik, hanem az egész személyt orvosolva segít elérni a fizikai, szellemi és lelki jóllétet.avokado.jpgAz általános holisztikai megközelítéseken túl (ahol - nagyon okosan - azonnal citálja is a konkrét megoldásokhoz az oldalszámokat) sorra veszi a Szellem és a lélek, Bőr, haj és köröm, Szem és fül, Száj és torok, Emésztőrendszer, Húgyúti rendszer, Szív és érrendszer, Idegrendszer, Légzőrendszer, Váz-izom rendszer, Hormonháztartás és anyagcsere, Immunrendszer, Női egészség, Férfiegészség, Gyermekegészség alcímeket, ahol konkrét tanácsokkal látja el az érdeklődő olvasót. oil.jpg

Később szót ejt az elsősegélynyújtásról, majd kifejti, hogyan készül pontosan a tinktúra, a főzet, a szirup, a kapszula, mi az, hogy dunsztkötés vagy az illóolajos borogatás. A különböző fejezetek úgynevezett jótékony recepteket is tartalmaznak, amelynek hasznosságáról mind a szerzők, mint a közvélemény meg vannak győződve. Helyet kapnak itt zabkásák, turmixok, kennivalók, levesek, saláták, mártogatósok és golyócskák is.

Ha őszinte véleményemet akarod hallani a kiadványról, akkor csak annyit tudok róla írni, hogy a bőség zavarával szembesültem lapozgatása közben. Hatására szereztem be például gojibogyó és homoktövis bokrokat, elcsodálkoztam, hogy az általam irtott gyermekláncfű hasznos (jó, eddig is tudtam, de érted, na), hogy mihez kezdjek a ribizlilevéllel, de méginkább a tárgyhoz hozzárendelődtek a határozók, azaz hogyan kezdjek hozzá a kertem nyújtotta bőséges tárház hasznosításához. Eddig is készítettem különféle immunerősítő, köptető, stb. szirupokat, de innentől meg aztán valóban sokkal több mindent leszek képes hasznosítani az egészségem érdekében.

A mű könnyen kezelhető, hamar megtalálható benne minden, amivel az átlagember küzdhet, a könyvet felütve olyan időszakban is remek megoldásokat kínálhat, amikor - mint most, szeretünk, koronavírus - nem lehet csak úgy kiugrani a gyógyszertárba két piruláért a megoldás érdekében. A kötet egyszerű receptjei, egészséges ételei, gyógynövényteái megnyugtató alternatívaként szolgálnak a háziorvos helyett. Ha sikerül, betegségmegelőzésként, ha nem sikerül, szelíd gyógymódként szolgálnak receptjei és egyéb leírásai. Éljünk velük!

A kötet polcon marad, ez egyértelmű. Elméleti iránymutatása egyszerű, könnyen érthető, gyors visszakeresési lehetőségei és gyakorlati megoldásai egyaránt jelest érdemelnek.

termeszetes.jpg

 

Köszönöm a lehetőséget a HVG Könyvek csapatának!

A kötet kedvezményes áron elérhető a borítóra kattintva.

Kövess minket Facebookon!

Bölcsek, balgák, bolondok - Egy pszichiáter útja

Időperspektíva-módszer a gyakorlatban

Hogyan vehet részt egy nagyszülő az unokái életében?

Formátumkeménytáblás
Megjelenés2019.09.18.
Terjedelem304 oldal
ISBN9789633048504

Fordította: Szelényi Magdolna Olívia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2415560662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása