A Wadon királyai: egy humoros, egyedi fantasy, ahol "nyugalmazott" zsoldosokból lesznek a hősök

2018. június 02. 07:59 - GReni

Könyvajánló - Nicholas Eames: A Wadon királyai

"Egykor legendás harcosok voltak. Clay Cooper és bandája, a Saga a legjobbak között is a legjobb volt. Rettegték a nevüket, világszerte a zsoldoscsapatok királyainak számítottak. Aztán szögre akasztották a kardot, megnősültek, megöregedtek, elhíztak, alkoholisták lettek – súlyos esetben mind a négy egyszerre. A dicső időknek mindörökre vége, marad a család és merengés az elmúlt szép napok felett. Egy nap azonban Gabriel, az egykori frontember kopogtat be Clay ajtaján végső kétségbeesésében: a lánya ugyanis a világ túlsó felén rekedt egy város falai közt, amelyet szörnyek hordája ostromol."

lastleaf-and-ashatan.jpg® Felix Ortiz (Forrás: nicholaseames.com)

A Fumax Kiadó elhozza nekünk a 89. Ünnepi Könyvhétre (2018. június 7-11. Budapest, Vörösmarty tér) Nicholas Eames Stabby-díjas debütáló regényét. A kanadai rock zenét kedvelő szerző megosztotta a könyv nem hivatalos soundtrack-jét, melybe az írás közben hallgatott dalok kerültek. A történet során is akadnak szép számmal rock és metál utalások, külön köszönet a Fumax szerkesztőinek, hogy youtube-linkkel együtt megosztották a listát honlapjukon, mely elérhető ide kattintva.

1_43.jpgA szerző első regénye és a jól megérdemelt Fantasy Stabby Award - Best of 2017 (Forrás: nicholaseames.com)

A Wadon királyai egy sorozat első epizódja, mely A banda gyűjtőnevet viseli. A szerző tervei szerint három kötetes lesz. Mindegyik kötetben eltérő szereplőgárdával fogunk találkozni, így akár önálló regényként is élvezhetőek, de mégis lesz egy történetív, amely végigvonul a három regényen. A sorozat második része idén augusztusban fog eredeti nyelven megjelenni, reméljük a Fumax mihamarabb hozza majd nekünk a folytatásokat is. :)

Na, de nézzük miről is szól ez az első kötet. Főszereplőink, a banda egykori tagjai, akik valamikor kiváló harcosok voltak, zsoldoscsapatok királyainak számítottak. Ez azonban már nem ma volt, mostanra szétszéledtek, családot alapítottak, megöregedtek. Már nyomokban sem hasonlítanak az egykor rettegett harcosokra. A banda öt tagból áll, mindegyikük jól felépített, egyedi karakter, akiknek megvannak a hibáik és az erősségeik, de egy valami azonban közös vonásuk: egyikük sem elégedett az életével. Amikor Clay ajtaján segítségért kopogtat egykori társa, Gábriel, elhatározzák, hogy együtt összeszedik a bandát egy utolsó, dicső küldetésre.

kollazs_1.jpg
® Scott McCauley gyönyörű illusztrációi segítenek rákészülni a regényre :) (Forrás: nicholaseames.com)

Gabriel lányát egy szörnyek ostromolta városból kell kimenteni, de már az oda vezető út is keménynek ígérkezik. Belwadonon átkelve számos veszéllyel kell szembenézniük: klasszikus fantasy-szörnyek, mitikus lények, kannibálok, bosszúszomjas istenek állják útjukat, de legveszélyesebb mind közül a Horda.

Most képzeljetek el öt ellustult, alkeszt, akik múltbeli önmaguknak halovány árnyékai csupán. Egy ilyen küldetésbe belevágni vagy nagyon bátor dolog, vagy hatalmas nagy ostobaság. Az öregeknek először saját magukkal kell megküzdeniük, de végül harcba indulnak és ifjakat toboroznak maguk mellé, mert a dicsőség sosem megy ki a divatból...

Már ráhangolódtunk a kötetre a zenével, aztán ismerkedtünk kicsit a történettel, majd megnéztük magunknak a szereplőket McCauley tollából, most pedig következzen a helyszín, a világ, amelyet Eames megálmodott. A következő képen bal oldalon látható a szerző vázlata, mellette pedig Tim Paul gyönyörű, mesteri alkotása.

kotw_map1.jpg® Nicholas Eames és Tim Paul (Forrás: nicholaseames.com)

Eames alkotott egy vidám, szórakoztató, eredeti, vad, briliáns, néhol szomorú, hősökkel teli fantasyt, melyben a szerző a mély gondolatokat is humorosan tálalja. Mondjuk tény, hogy el sem tudnám képzelni, hogy a kövér, piás, öreg zsoldosok hadba vonulását hitelesen lehetne tálalni humor nélkül. :) 

3030028_big.jpg

Köszönöm a lehetőséget a Fumax Kiadónak!

A borítóképre kattintva megrendelheted kedvezménnyel a kiadó honlapján.

Fordította: Matolcsy Kálmán

Kövess minket a Facebookon is!

Érdekel egy brutálisan jó fantasy-trilógia? Kattints!

 

 

 

 

Kíváncsi vagy milyen ütős kötetekkel készül még a Fumax Kiadó a Könyvhétre, nézd csak:

statements_1103854.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8713993554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása