Túlélés a svéd hegyekben Bear Grylls tippjeivel

2020. augusztus 08. 07:30 - GReni

Könyvajánló - Bear Grylls: A raptor küldetés - Beck Granger kalandjai

A kietlen észak, hófedte táj, egy veszélyes hegy és két fiatal kölyök, akik egy bűnbanda elől menekülnek keresztül a vadonon dacolva az elemekkel és az állatvilággal. Izgalmas ifjúsági kaland tele hasznos túlélési tippekkel a világ egyik legképzettebb túlélőjétől, Bear Grylls-től.

cropped-b84a6c33-85cc-4cc4-8086-865109bb2c98-beargryllsescapefromhell-1310x737.jpg

Bear Grylls vagány tizennégy éves hőse, Beck Granger legújabb kalandja A raptor küldetés címet viseli. A sorozat minden epizódjában a srác kalandjain keresztül ismerhetünk meg izgalmas helyszíneket, állatokat, túlélési trükköket, technikákat. Egy jó kis ifjúsági regény, amely számos pozitív ismeretet ad a 12-14 éves korosztály számára.

A cím ne tévesszen meg senkit, nem dinoszauruszok közötti valóságtól elszakadó regényről van szó, a raptor ragadozó madarat jelent és erre is utal a cím. A történet során Svédországba kalandozunk, ahol Beck a Green Force nevű környezetvédelemmel foglalkozó csoportnál gyakornokoskodik egy vele egyidős sráccal, Jonas-szal együtt. Beck szüleivel beutazta a világot és rengeteget megtanult a vadonban való túlélésről.

Rögtön az elején egy röpke erdei eltévedés során kapunk egy kis ízelítőt Beck tudásából, aki a szél, az eső és a fagy segítségével állapítja meg, hogy merre is van észak. Jonas "különleges képessége" pedig, hogy akár egyetlen füttyszóból képes felismerni a ragadozó madarakat. Munkájuk során minden nap járják az erdőt, hogy környezeti adatokat mentsenek le a kihelyezett állomásokról.

Kétszáz kilométerrel az északi sarkkörön túl az ember nem számít rá, hogy ismerősbe botlik, ám Becknek sikerül. Ekkor még nem is sejti milyen veszély leselkedik rá és barátjára, Jonasra. Egyszer csak azon kapják magukat, hogy egy bűnbanda elől kell menekülniük a fagyos északon. Megküzdve az időjárás szeszélyeivel, hóval, szakadékokkal, mocsárral, sőt még a vadon állatai sem hagyják őket nyugton. De kik és miért üldözik a két fiút? És milyen rettenetes titok kerül elő a múltból, amiért valakik még ölni is képesek lennének?

Szeretem a Beck Granger könyveket. Bear Grylls mindent tud a túlélésről és megtalálta a módját, hogy elérje a fiatalokat, lehetőséget teremt, hogy szórakozva tanuljanak. Könnyed, fiatalos nyelvezet, izgalmas kalandok, eszes szereplők, szuper szórakozás. Közben pedig fontos üzeneteket tartalmaz a környezetvédelemről, a kitartásról, túlélési praktikákról. Nyilván mind reméljük, hogy semmilyen túlélő tippre nem lesz szüksége a tizenéves gyerekünknek, de lássuk be: lesz bármi kára belőle, ha mégis ismer hasznos trükköket?

6112617_5.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Fordította: Rézműves László

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Kövess minket Facebookon!

Túlélési tippek egy lakatlan szigetre Bear Grylls-től egy kalandregénybe oltva

Túlélés a dzsungelben Bear Grylls-szel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9216044798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása