Tudom a titkod...

2020. november 29. 07:13 - GReni

Könyvajánló - Allison Dickson: A ​másik Mrs. Miller

"Tartsd közel a barátaidat, az ellenségeidet pedig még közelebb…"

fokep_94.jpg

Allison Dickson thrillerében megismerjük Phoebe Millert, aki gazdag apja halála után bevackolja magát kúriájába. Miután az apja, Daniel meghalt számos nő bukkant fel, akik erőszakkal és zaklatással vádolták. Phoebe a ház falai közé zárkózva menekül az emberek és főleg a sajtó elől.

Korábban sem volt egyszerű élete. Nehéz gyerekkor egy olyan apa mellett akkor nem egyszer még le is tagadta a lány létezését. Aztán jött egy nem tervezett terhesség, majd a baba halála és egy befuccsolt, boldogtalan házasság. Alkoholba és édességbe fojtja bánatát és fuldoklik az önsajnálatban egy "luxusbörtön" falai között. Elhagyja magát, depressziós és magányos. Közben pedig valaki figyeli egy kék autóból. Vagy csak túl paranoiás lett és képzeli az egészet?

Ám egy nap minden megváltozik, amikor a szűk kis zsákutca túloldalára egy új család költözik. A vidám, cserfes Vicky, Ron és jóképű tizennyolc éves fiuk, Jake. Ők elterelik a figyelmét a minden nap ott parkoló gyanús autóról. Úgy dönt, hogy nem élhet többé falak között, kedves és barátságos lesz az új szomszédokkal. Teljes pálfordulás. Innentől mintha egy teljesen más szereplő lenne, a másik Mrs. Miller...

Ahogy közelebb kerül a szomszéd családhoz már látja, hogy Vicky-éknél sem minden fenékig tejfel. Sorra kerülnek elő súlyos titkok, hullanak ki a csontvázak a szekrényből. Ezt csak tetőzi, hogy otthon is kezdenek elfajulni a dolgok közte és férje, Wyatt között. Amikor pedig már-már megfeledkezik a különös autóról, az újra és újra megjelenik.

Dickson kiváló író. Megnyerő, lendületes stílusban ír. Részletes képet kapunk a környezetről, a szereplőkről,  s bár kicsit lassan indulnak be a dolgok, aztán sodornak magával az események. Sötét, borongós, nyomasztó, és a szerző folyamatosan azt érezteti velünk, hogy itt minden szereplővel valami gond van, mindenkinek vannak sötét titkai. Fordulatok, összeesküvés, véres konyhakés...

Egy nem mindennapi, a realitás talajától elszakadt, egyedi, érdekes regény, ami kicsit krimi, kicsit thriller és kicsit dráma is. És bár nem hibátlan, mégis kiváló szórakozást nyújt.

dicksona_amasikmrsmiller_72dpi-1.jpgKöszönjük, Libri Kiadó!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

Fordította: Weisz Böbe

Ha tetszett, vagy érdekelnek a könyvek és sok más érdekes téma, kövess minket Facebookon is, hogy ne maradj le a frissekről!

Fiala Borcsa: minden lapnak három oldala van

Mennyit ér az ember háború idején?

Frannie Langton vallomásai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8216297110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása