Egy eltűnt lány, egy kihűlt ügy és egy bosszúra éhes tinédzser

2021. január 28. 07:48 - GReni

Könyvajánló - T. R. Ragan: Holtsúly (Lizzy Gardner 2.)

Egy tinédzsernek húsz éve nyoma veszett, egy fiatal túlsúlyával küzdő nő már fél éve nem adott életjelet magáról. Mi köti össze őket? A kiváló magánnyomozó, Lizzy Gardner, akinek közben egy súlyos traumát átélt fiatal lány is megnehezíti a mindennapjait.

17882625_uy1400_ss1400.jpg

Könyvmolyképző Kiadó pszichothrillereket felvonultató gyűjteményében megjelent T. R. Ragan Lizzy Gardner-könyvek sorozatának második kötete, a Holtsúly. A sorozat első részében, megismerjük a főszereplő Lizzy Gardnert, akinek egy súlyos trauma után kellett helyreráznia az életét. Tizenhét éves korában egy pszichopata sorozatgyilkos elrabolta, majd hónapokon keresztül fogva tartotta, terrorizálta, de a lány talpraesettségének és lélekjelenlétének köszönhetően megszökött. Ám itt nem ért véget kettejük története, melyet megismerhettek az első részben. Ha még nem hallottál a sorozatról, íme egy kis ízelítő:

A ​pók fogságában

A harmincas évei elején járó Lizzy az elszenvedett trauma után úgy döntött mások védelmének szenteli az életét. Sikeres magánnyomozóként építgeti karrierjét, mellette pedig önvédelmet tanít és próbál felépülni a Pókember okozta traumából. A magánélete is kezd sínen lenni, Jareddel is jól mennek a dolgaik, amint Lizzy is rászánja magát, még akár össze is költöznek. Aztán ott van Hayley, akit nem engedett el szem elől, munkát adott neki az irodában. Viszont Hayley nem tudja elengedni a múltat és bosszút forral.

Közben beesik egy meló: Carol Fullerton két évtizeddel ezelőtt eltűnt. Csupán az elhagyott autóját találták meg egy kaliforniai országút mentén. Azóta senki nem hallott róla, az ügyet már rég lezárták. Édesanyja, Ruth rákban haldoklik és mielőtt az élete véget ér, utolsó kétségbeesett próbálkozást tesz, hogy megtudja mi történt a lányával. Felbéreli Lizzy-t, hogy járjon az ügy végére.

Emellé egy másik üggyel is megbízzák. Felkeresi Andrea Kramer az irodájában, mivel húgának fél éve nyoma veszett. Minden megtakarítását kivette a bankból és felszívódott. Andrea nem hiszi, hogy húga szó nélkül lelépne, gyanítja, hogy eltűnéséhez köze van a gurujának, aki a lefogyásban hivatott neki segíteni.

Carol ügye lehetetlen küldetésnek tűnik. Már húsz éve is alig volt információ a rendőrség kezében és már azok a nyomok is régen kihűltek. De Lizzy és két asszisztense minden követ megmozgat, ami közben csontvázak hullanak ki a szekrényből.

A regényben gyakorlatilag három történet van, az egyik Hayley bosszúja, a másik kettő pedig a két nyomozás. Gondoltam ezek majd valahol összemosódnak, hogy érdekesebbé váljon a dolog, de Lizzy és a két lány volt az egyetlen közös pont bennük.

Ez a könyv egy sorozat második kötete, de epizódos, így akár önálló regényként is megállja a helyét. Ettől függetlenül érdemes sorban olvasni, hogy jobban megértsük Lizzy-t és Hayley-t. Már csak azért is, mert az első kötet látványosan jobb volt, mint ez. Ott jó volt a történet és lendületes a mesélés. A szerző stílusa még mindig jó, de ez a könyv most nálam valamiért nem nyert. Általában szeretem a rövid fejezeteket, de itt annyira feldarabolódott a sok szál miatt a könyv, hogy nem tudtam igazán elmerülni benne.

Ott volt a két nyomozás. A gurus sztori még egész érdekes, de sokkal jobban is ki lehetett volna dolgozni és a vége olyan hirtelen összecsapottnak tűnt. Aztán ott van a kihűlt ügy, ahol a végén szintén érdekes fordulatot kaptunk a szerzőtől. Közben pedig egy-egy szeletet kapunk Lizzy párkapcsolati vívódásából, a két asszisztens, Hayley és Jessica kardoskodásából, de ami egyértelműen a legérdekesebb vonal volt a regényben: Hayley bosszúhadjárata. Durva amiket ennek az alig tizennyolc éves lánynak át kellett élnie. Az első részben olvasott szörnyűségek után nem annyira meglepő, hogy ő maga is szörnyeteggé vált.

cf5asouwyaa6u90.jpegA sorozat eddig megjelent részei (Forrás: twitter.com/TRRaganAuthor)

Bár ez a rész nem szippantott be nagyon, a sorozat következő epizódja fülszöveg alapján érdekesnek ígérkezik. Meglátjuk, hogy a kiadó bevállalja-e a folytatást is. Ha igen, kíváncsian várom.

8427_b1_1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Fordította: Tóth Enikő Mária

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Szereted a borzongást? Ismerj meg más szuper Kristály pöttyös könyveket is! Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6516389136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása