A Szexi Szörnyeteg és a Szajha

2019. augusztus 18. 06:24 - Carbonari

Könyvajánló - Lexi Ryan: Gyógyíts meg!

kiss_1.jpgSúlyos titkok és elhallgatások között 
elsikkad a lényeg, ha hagyják. 

És ha nem hagyják?
Mert a Szexi Szörnyeteg nem hagyja,
hogy a Szajha azt gondolja magáról,
hogy ő szajha. 
Ami pedig kisül belőle, az egy érzéki,
kellemesen elegáns,  
erotikus, romantikus regény. 

Tovább
Szólj hozzá!

Az idegen létformák szexuális élete és egyéb SETI-ségek

2019. augusztus 17. 07:27 - GReni

Könyvajánló - Michael Wall: Kívül ​a Földön

Van értelmes élet a Földön kívül?
Létezik erre vagy az ellenkezőjére bizonyíték?
Ha igen, vajon jártak már nálunk?
area-51-2037418_960_720.jpg

Amióta világ a világ az emberek foglalkoztatja, hogy vajon egyedül vagyunk-e az univerzumban. Sokan hiszik, hogy léteznek máshol is értelmes lények, de persze vannak kétkedők. Nem csupán a hétköznapi embereket foglalkoztatja a kérdés, a tudósok is már évtizedek óta próbálják megtalálni a Földön kívüli élet nyomait. Michael Wall pedig arra vállalkozott, hogy összegyűjti a tényeket, melyek arra utalnak, hogy nem vagyunk egyedül. Mindezt teszi nagyon olvasmányos és humoros stílusban.

Akiket foglalkoztat a földönkívüliek létezése, azoknak jó kis alapot adhat ez a könyv. A szerző számos érdekes témát jár körül. Megtudhatjuk a tudósok miként vélekednek az intelligens életformák létezéséről más bolygókon, de azt is, hogy miként kutatnak utánuk. De ha léteznek, vajon miért nem léptek még kapcsolatba velünk? Vagy megpróbálták, csak mi nem álltunk rá készen? Egyszerűen nem vettük észre?

Felmerülnek még olyan fontos kérdések, hogy mi történne, ha a technológiánk adott lenne rá, hogy más bolygókra költözhessünk. Számos szakemberre és tudományos írásra találunk utalást a kötetben, de ezzel párhuzamosan a sci-fi mozikkal is párhuzamot állít a szerző. Előbbinél hiányoltam a forrásokat, lábjegyzeteket, belefutottam olyanba, amiről szívesen olvastam volna bővebben. Többek között ez is utalt arra, hogy ez egy ismeretterjesztő és szórakoztatóirodalmi alkotás elegye.

5-14-2018-radio-tele-shutterstock-99330368-webonly-676x450-676x420.jpgCSIRO Tudományos Központ, Ausztrália

A kötet minden mondatán érződik, hogy Wall rengeteg kutatott a témában. Bár tömören, de mégis jól végigvezeti az olvasót azokon a kérdéseken, amelyek felmerülhetnek a földönkívüli élet kutatásával kapcsolatban. Nyilván vannak tudományos részek, de ezeket is sikerült közérthetően leírnia, de még mindig nincs annyira lebutítva, hogy zavaró legyen.

18578742.jpgWall gyakran hangsúlyozza, hogy ez mind találgatás, elméletek időnként megmagyarázhatatlan adatokkal, és a tudósok véleménye is rengeteg alkalommal ütközik egymással. A korabeli teóriáktól eljutunk a SETI születéséig és napjaink kutatási anyagaikig. Vajon milyen hatással lenne ránk, ha léteznének más bolygókon intelligens lények és ők felvennék velünk a kapcsolatot?

Aki kicsit is kíváncsi rá, hogy milyen tudományos háttere van a földönkívüliek kutatásának, akkor ez a könyv tökéletes bevezető, mely garantáltan kedvet csinál, hogy jobban elmerüljünk a témában.

kivul-a-foldon-1.jpgA kötetet az Athenaeum Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

Az esküvő fénypontja Molly, a tyúk. Igen, igazi tyúk

2019. augusztus 17. 00:28 - Carbonari

Könyvajánló - Dorothea Benton Frank: Belépés csak meghívóval

cow.jpgMit szólnál, ha sznobék eljegyzési partiját Isabella, a tehén tenné tönkre némi ürülékkel, az esküvő fénypontját pedig Molly, a tyúk jelentené némi kárálással egybekötve? 
Két fiatal esküvőjéről van szó, akik abszolút más családi környezetből származnak, szüleik pedig némi gyanakvással vegyes ellenszenvvel viseltetnek egymás iránt. Bingó, jól gondolod, ha azt hiszed, hogy ebből robbanás lesz. 
Csak nem ott, nem úgy, nem akkor, de robbanás. 

Tovább
Szólj hozzá!

Egy elsuttogott félelem, amely halálos bosszúvá érik

2019. augusztus 16. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Linda Castillo: Égető titkok

Egy zárkózott amish közösség,
egy öngyilkosság,
egy brutális gyilkosság
és egy súlyos titok,
amiről senki nem mer beszélni. 

fire-2197606_960_720.jpg

A regény egy tragikus jelenettel indul: egy tizenhét éves amish lány úgy dönt, hogy véget vet az életének. Amíg a család az istentiszteletre tartott, kiment a pajtába, elkészítette a hurkot és felkötötte magát. Majd ugrunk előre hat hónapot, hogy egy újabb tragédiával találjuk szemben magunkat. A tizennyolc éves Daniel Gingerichet bezárták a pajtába és felgyújtották, így a srác szörnyű halált halt.

"Fuldokolva, káromkodva hátrált. Elviselhetetlen volt a hőség, a füsttől pedig levegőt sem kapott. Letépte magáról a pólóját, térdre rogyott, és az arca elé kötötte az anyagot. [...] A tűz fékevesztett, őrjöngő vadállatként berontott a helyiségbe, a földhöz szegezte a fiút, és izzó, fehér fogaival belemart. Füst marta az arcát, a nyakát, a mellkasát." 

Sajnos esélye sem volt, eltorlaszolták az ajtót. Kate Burkholder rendőrfőnök hamar rájött, hogy nem baleset volt. Egy nagy tiszteletben álló amish család, és egy meggyilkolt dolgos fiú, akit rengetegen kedveltek. Vajon ki és miért öl meg valakit ilyen brutális, kegyetlen módon?

Aztán jön egy harmadik szál a történetben, ahol megismerünk három fiatal lányt, akik épp a bolt kirakatát rendezik, amikor valaki egy disznófejet hajít keresztül a kirakat üvegén. Később az egyik lányt halálosan megfenyegetik, ha beszélni mer.

Három esemény, ahol látszólag csak egy közös pont van: minden érintett amish. Ahogy haladunk előre a történetben szépen apránként a szálak összeérnek. Alig van nyom, ráadásul az amish közösség nem arról híres, hogy könnyen megnyílik. Még úgy sem, hogy az ügyben nyomozó rendőrfőnök, Kate is amish volt egykor és a nyelvüket is beszéli.

Szinte mindenki azt állítja, hogy Danny köztiszteletnek örvendő fiatal volt. De miután Kate egyre több emberrel beszél, gyanús, hogy sokan többet tudnak, mint amit elárulnak. A történet előrehaladtával egyre több apróság jelzi egy súlyos titok létezését, de Kate kitart és tudja, hogy előbb-utóbb lesz majd olyan, aki hajlandó lesz megszólalni.

"- Többet tud, mint amennyit elárul - mondom, miközben bekötöm magam, és beindítom a motort.
 - Mintha senki sem szeretne beszélni Daniel Gingerichről - jegyzi meg Mona. - Vajon miért?
 - Előbb-utóbb ezek az apró kis titkok is napvilágot látnak. - Sebességbe teszem az autót, és ráfordulok az útra. - És amikor ez megtörténik, minden kiderül."

Miközben zajlik a nyomozás egyre jobban megismerjük Kate életét, és még szörnyű emlékei is felszínre kerülnek. Így nemcsak az üggyel kell boldogulnia, saját érzéseit is helyre kell raknia magában. Megismerjük a magánéletét, kollégáit, betekintést nyerünk a nyomozásba és az amish világ hétköznapjaiba is. A titkok is szép sorban felszínre kerülnek és kiderül, hogy nem is volt olyan kis kedves és ártatlan Danny, mint az elsőre látszott. De vajon mivel érdemli ki valaki, hogy ilyen embertelen módon kelljen meghalnia?

Első könyvem volt a szerzőtől, de gyanítom nem az utolsó. Nagyon jól ír, jól kelt feszültséges, látványos képekkel dolgozik Linda Castillo és a regény nem nélkülözi az izgalmas fordulatokat sem. Itt-ott már inkább hajaztak a leírások egy thrillerre, mint krimire, nekem nagyon tetszett. Ajánlom a kicsit brutálisabb, kegyetlenebb, rejtélyesebb krimiket kedvelőknek.

covers_549579.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

5 komment

Fizettél már hipermarketben teli torokkal Adele slágerét énekelve?

2019. augusztus 15. 06:34 - Carbonari

Könyvajánló - Emma Cooper: Dalban mondom el...

szomoru.jpgFizettél már hipermarketben teli
torokkal Adele slágerét énekelve? 

Nem? Ki kell próbálnod! 
Mondjuk, a főhős nem jókedvéből fújja a slágereket, és hozza magát kínos
helyzetbe úton-útfélen. 

Ez az ő története. 

Tovább
Szólj hozzá!

Egy autista férfi rátalálhat a szerelemre?

2019. augusztus 14. 07:44 - GReni

Könyvajánló - Helen Hoang: Menyasszony rendelésre

"Khai ​Diepnek nincsenek érzései. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Ők jól tudják, hogy a férfi az autizmusa miatt egyszerűen csak máshogyan viszonyul az érzésekhez. Mivel nagyon kerüli a párkapcsolatokat, édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnamba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki."

vietnam-1530128_960_720.jpg

A szerző, Helen Hoang előző könyve, A szerelem egyenlete egy kedves, nem mindennapi, szerelmes történet, melynek főhőse Asperger-szindrómás. Nem kedvelem a romantikus regényeket, de az a könyv még nálam is betalált, nagyon tetszett a történet és a szerző könnyed, olvasmányos stílusa. Ezúttal a Menyasszony rendelésre című kötetében a főhősnek az autizmus okoz beilleszkedési nehézségeket, és sajnos a pártalálásban sem könnyíti meg a férfi dolgát. Hogyan találhat szerelemre és társra az, akinek "nincsenek" érzései?

Khai Diepet egy tíz évvel ezelőtti történeten keresztül ismerjük meg, amikor legjobb barátja temetésén azon morfondírozik, hogy most szomorúnak kéne lennie, zokognia kéne, ahelyett, hogy a mindennapi apróságokon elmélkedik. Egy vietnámi kis faluban hiába diagnosztizálnak az embernél Aspergert vagy autizmust, ott az ember csak egyszerűen fura, de Khai tudta, hogy ő valami más. Főleg, amikor mindenki azt várta, hogy összezuhan a tizenhat éves Andy temetésén.

"Andy nem csak jó barát volt. Ő volt Khải egyetlen barátja. Nála jobb barátja nem is lehetett volna. Ha Andyt nem tudja gyászolni, az azt jelenti, egyáltalán nem tud gyászolni. És ha gyászolni nem tud, akkor az érzelmi skála ellentétes pólusára is biztosan képtelen.
Nem tud szeretni.
Andynek igaza volt. Khai szíve biztosan tényleg kőből van.
A felismerés úgy zúdult rá, mint a jégeső. Nem örült neki, de kénytelen volt elfogadni. Ezen úgysem változtathat. Olyan, amilyen."

Aztán eljutunk napjainkhoz, amikor Khai már huszonhat éves. Jóképű és okos, de a kapcsolatokat kerüli, úgy gondolja a mai napig, hogy nem képes szeretni. Elvégezte a főiskolát, sikeres ... és Kaliforniában él. Családja azonban nem ért vele egyet és nem szeretné, ha magányosan élné le az életét, ezért anyja a régimódi módszerekhez folyamodik és elutazik Vietnámba, hogy feleséget találjon Khai-nak.

Khai édesanyja egy puccos hotelben válogatásokat tart, de végül nem várt helyen, a mosdóban bukkan rá a lányra, aki elsőre szimpatikussá válik számára és persze bolondnak nézi, amikor pár perc beszélgetés után megkérdi, hogy hozzámenne-e a fiához, hogy aztán együtt éljenek boldogan az Államokban. Nem csodálkozom, ezen szerintem mindenki nagyokat pislogna. :D

Ám Esme végül úgy dönt nincs vesztenivalója. Elutazik Amerikába, ha egymásba szeretnek, akkor egy jobb életet adhat kislányának, akit egyedül nevel, ráadásul egy hajszálnyi remény van rá, hogy amerikai apját is megtalálhatja, akivel sosem találkozhatott.

Innen indul el kettejük hullámvasútra hajazó ismerkedése. Esme azt hiszi sokat tud a szerelemről, csak épp Khai nem egy átlagos pasi. Ami másoknál működik, az nála lepereg. Rengeteg félelemmel indult el a vidéki lány a nagy útra, ám, amire még ő sem számított, hogy ő lesz az, aki viszonzatlan és reménytelennek tűnő szerelembe esik. Khai pedig még mindig úgy hiszi, hogy képtelen szeretni, ezért a család nem neki való. Meg van róla győződve, hogy sosem tudná viszonozni a lány érzéseit. Vajon van esélye két makacs fiatalnak, akik teljesen másként látják a világot?

Ismét egy különleges történetet kaptunk a szerzőtől, ami nem az a tipikus love story. Nem volt szerelem első látásra, nem volt hatalmas tűzijáték, voltak viszont ellentétek, feszültségek, és a kulturális szakadék sem könnyítette meg a dolgukat. Nem hullott az ölükbe a szerelem, a boldogság, meg kellett küzdeniük érte. Mindegyiküknek a maga módján. Rengeteget változtak. Kifejezetten tetszett, hogy a lány nem tudott Khai állapotáról. Így nem skatulyázta be, hanem megismerte, ráadásul meg is szerette a srácot. És még A szerelem egyenlete szerelmes párja is kapott egy kis helyet a kötetben. Összességében ez a kötet is tetszett, de egy hajszállal nálam nyert A szerelem egyenlete. :)

helen-hoang-menyasszony-rendelesre-31653365433.jpgKöszönöm szépen az Álomgyár Kiadónaka lehetőséget!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kötet a kiadótól!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A kísértet kitálal

2019. augusztus 12. 06:20 - Carbonari

Könyvajánló - Kate Morton: Az órásmester lánya

girl.jpgÓdon hétvégi nyaraló (két orommal), saját, külön bejáratú kísértettel, 
aki valamikor valaki volt, de ki? 
Aztán ott az órásmester lánya, aki nyomtalanul eltűnt, 
festő szerelme reménytelenül kereste egész életében. 

Sok-sok éve, még a jelenben is keresik a kulcsot az akkor történt eseményekhez:
a lány csaló meg tolvaj volt, és megölték? 

Tolvaj volt és eltűnt a zsákmánnyal? 
Nem volt tolvaj és nem lopta el a gyémántot, de akkor meg hová lett, 
miért szívódott fel cím és nyom nélkül, hagyva, hogy rossz hírét keltsék? 
Vajon mi a története? 

Tovább
Szólj hozzá!