Andalúzia: mediterrán hangulat ötvözve a pazar mór építészeti kincsekkel

2019. október 22. 00:03 - GReni

Könyvajánló - Andalúzia (Marco Polo)

Miért Andalúzia?
Mesés mór városok,
800 km hosszú tengerpart,
fehér homokos, pazar strandok,
fantasztikus természeti látnivalók,
hegyek és páratlan panoráma. 

52274978_306469563387194_4065425475717278888_n.jpg

Spanyolország számos gyönyörű látnivalót kínál, egyik leghíresebb tartománya Andalúzia, melynek egyedülálló építészete bárkit levesz a lábáról. Mesés mór városok, pazar tengerpart, fantasztikus természeti látnivalók, hegyek és páratlan panoráma. Különleges egyveleget alkot az Afrikából érkező mór építészet és a flamenco, a fiesták világa, amit nem érdemes kihagyni. Rendkívül gazdag kulturális látnivalókban. Találunk pezsgő nagyvárosokat és festői kisvárosokat is, de természeti kincsei is páratlanok. Nézzünk most három kihagyhatatlan látnivalót ezen a mesés országrészen.

mezquita-catedral-de-cordoba-tickets.png

fa4a1200.jpg

Nyugat-Andalúziában számos kihagyhatatlan látnivaló várja a látogatókat, köztük pedig akad egy igazi különlegesség Córdobában. A belváros az UNESCO Világörökség része, mert számos római kori építmény, köztük híd, templom és kapu maradt tökéletesen én, valamint a zsidó negyed eredeti arculatát is sikerült megőrizni a világhírű Mezquita nagymecsettel együtt. A fény és árnyjáték lenyűgöző látványt nyújt az ezerarcú mecset oszlopai között sétálva.

wp2454340.jpg

webp_net-compress-image-13.jpg

Andalúzia keleti részén található Spanyolország egyik legismertebb látványossága, az Alhambra, egykori arab nevén Kaszr al-Hamra, azaz A vörös erőd. Lélegzetelállító épületegyüttes, mely majd kétszáz évig épült a 1223-tól. A ma látható három részből álló erőd már nem az eredeti mórok által épült, mivel V. Károly lebontatott egy épület, majd a francia megszállók tettek róla, hogy ne maradjon semmi belőle távozásuk után. Végül még a 19. században elkezdődött az újjáépítés, ennek köszönhetően megcsodálhatjuk a három részből álló pazar épületegyüttest, mely az UNESCO védelme alatt áll. Leghíresebb része Alcazaba, vagyis a Fellegvár, melynek tornyaiból páratlan kilátás nyílik Granada városára, de kihagyhatatlan a Naszridák palotája is, nem véletlenül a legnépszerűbb. Érdemes előre foglalni online, ugyanis hatalmas az érdeklődés.

photo-1547039508-fa7d4620d7ca.jpg

Az ország egyik gyöngyszemeként tartják számon dél kincsét, Ronda városát, mely a Serrania de Ronda sziklafennsíkjára épült. A sziklát kettéhasító Tajo-szurdok az alján csordogáló Guadalevín hegyi patakkal páratlan látnivaló. A város és egyben az ország legtöbbet fotózott építménye az Új-híd, a Punete Nuevo, mely bárkit rabul ejt, de ha felmegyünk a 60 méter hosszú hídra még mesés panoráma is vár ránk. A várost járva különleges élményben lehet részünk, miközben megismerkedünk a muszlim és a keresztény múlt számos emlékével.

Aki rendszeres olvasója a blognak, annak már semmi újat nem tudok mondani, hiszen már csak egy kérdés maradt: miért a Marco Polo kötetet érdemes választani, ha útnak indulunk, hogy felfedezzük ezt a mesébe illő látnivalókban bővelkedő tartományt? Naprakész információk ünnepekről, szállásról, gasztronómiáról, szórakozásról, vásárlásról, blogokról, appokról. Emellett vannak benne tuti tippek esős napokra, spórolós kirándulásokra, sportolásra, praktikus tanácsok, ötletek gyerekkel utazó családoknak, valamint egy szótármelléklet a legfontosabb kifejezésekkel és elengedhetetlen térképmelléklet. És mindezt kedvező áron megkaphatjuk. Kell ennél több?

1208433.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Tenerife, az örök tavasz szigete

Madeira: a hegyek és a tenger szerelmeseinek paradicsoma

Mesés látnivalók a horvát tengerparton

Szólj hozzá!

Fölösleges az orgazmus Szent Gráljának vadászata

2019. október 21. 06:16 - Carbonari

Könyvajánló - Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila

love2.jpgSzeretnéd nem megunni partneredet, és elkerülni a biológia csapdát, amely fásultsághoz és a korábban szeretett lény lecseréléséhez vezet?
Győzd le agyad primitív részét!
Ennyi.
Szeretni lazán, hosszan: munkás feladat, olyannyira az, hogy szűk kilós könyvet írt róla Marnia Robinson Cupido mérgezett nyila címmel. Minden sora aranyat ér. A könyv, ami szex-szerelem-párkapcsolat témájában egyaránt tartalmazza a legősibb és legújabb kutatási eredményeket is.

Tovább
Szólj hozzá!

Édességek gyerekeknek - gyerekekkel

2019. október 21. 00:02 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Juliette Lalbaltry: Torták gyerekeknek

Gyerekeknek sütni igazán hálás feladat: a legegyszerűbb receptet is fel lehet dobni egy kis ötlettel, kreativitással, és a siker garantált.1_12.png

Tovább
Szólj hozzá!

A Wall Street farkasa: meggyőzés és befolyásolás mesterfokon

2019. október 20. 07:57 - GReni

Könyvajánló - Jordan Belfort: A Wall Street farkasának értékesítési módszere

Mindennap mind eladunk egy terméket, egy szolgáltatást
vagy egy állásinterjún saját magunkat.
Jordan Belfort most elmondja, hogyan legyünk ebben profik.

fokep_49.jpg

"Minden, amit rólam mondanak, igaz. Azok közé tartozom, akik képesek jeget eladni egy eszkimónak, olajat egy arabnak, disznóhúst egy rabbinak vagy bármi mást, ami csak eszünkbe jut. [...] Akárhogy is, ez az én tehetségem: bármit el tudok adni bárkinek, méghozzá nagy tételben."

Ki ez a nagyképű, beképzelt seggfej, aki ilyet mond? Valljuk be nyugodtan, hogy sokaknak nem a magabiztosság jut eszébe egy ilyen kijelentés után. Ám sokan ismerik Jordan Belfort nevét, aki több mint ötven vállalat tanácsadójaként a világ legsikeresebb értékesítési szakembere és máris okosan bólogatunk, hogy az ipse nem nagyképű, csupán tisztában van a képességeivel. Nem csupán a legsikeresebb, hanem a legismertebb is, amelyben komoly szerepe van könyveinek, neves lapok írásainak és A Wall Street farkasa című filmnek, melyben Leonardo DiCaprio alakítása parádés volt szerintem.

Na, de ennyivel engedjük is el a filmet, ugyanis ez a könyv inkább a szakmai oldalát mutatja a dolgoknak, profi segítséget nyújt a mindennapokban, amikor mindannyian eladunk valamit. Legyen az termék, szolgáltatás vagy akár saját magunk.

Belfort kidolgozott egy egyenes vonalú értékesítési rendszert, amely pillanatok alatt tette gazdaggá a módszer elsajátítóját. Ám elvitte a siker okozta vihar, de tudta, hogy ez bizony jó, csak épp módosítani kell rajta. Két év kemény munkával átformálta egy módszerré, mely mára egy tökéletesen bevált stratégia. Ebben a kötetben konkrét példákon keresztül mutatja meg, hogy miként tudunk bármely iparágban vagy az élet bármely területén hatékonyak lenni értékesítési helyzetben.

"Ez a könyv teljesen újraírja a szabályokat azok számára, akik értékesítéssel foglalkoznak vagy saját vállalkozásuk van. Megtudhatjuk belőle, hogyan rövidítsük le az értékesítési ciklust, hogyan javítsunk a sikeresügylet-lezárási arányszámokon, hogyan érjünk el folyamatos ügyfélelégedettséget és hogyan szerezzünk életre szóló ügyfeleket. Továbbá ahhoz is pofonegyszerű formulát kínál, hogyan építsünk fel és tartsunk meg egy elsőrangú értékesítési csapatot."

A módszer alapja, hogy minden értékesítés ugyanolyan, ami alatt Belfort azt érti, hogy minden értékesítéshez három kulcsfontosságú elemnek kell a összeállni a kiszemelt ügyfél fejében, ezt nevezi három tízesnek. Ami, ha összejön, akkor az ügyfél teljesen bizonyos abban, hogy odavan a termékért. És most mindegy, hogy kézzel fogható dolgokról vagy szellemi termékekről beszélünk.

businessman-touching-tip-bar-chart_1232-898.jpg

A bizonyossági skála alja azt jelenti, hogy nem érdekli, nem kell neki, a teteje, hogy szerelmes a termékbe, menet közben pedig azok, akik még hezitálnak, akiket még meg kell győzni, hogy az adott termék nekik tökéletes. Hiába imádja a kiszemelt ügyfél a terméket, ha esetleg mondtunk bármi olyat, ami miatt bennünk nem bízik, akkor a válasza biztosan nem lesz a végén. Ezért a második tízes mi magunk vagyunk. A lényeg, ha rokonszenveznek velünk, megbízhatónak látnak, akkor ez tízes lesz, ha pedig picit is ellenszenvesek vagyunk, akkor elmegy máshoz és tőle veszi meg a terméket. 

De ez még mindig kevés, a cégben is bíznia kell. Ki akarna például egy olyan cégtől vásárolni, aminek rossz híre van? Ha a kiszemelt ügyfél azt gondolja, hogy megbízhatatlan a vállalat, aminek dolgozunk, az eladási esélyeink nullák, hiába teljesítettük az első két pontot. Ezért fontos, hogy a jó nevű cég az eladásban. Ha az megvan, az első két pontra is nagyobb az esély, hiszen az emberek úgy gondolják, a jó nevű cégek megválogatják az alkalmazottaikat.

Ez mind szép és jó, de mit kezdjen vele az ember lánya/fia? A kötetben erre a kérdésre részletes választ kapunk. A következő fejezetben részletesen leírja, hogy mit jelent a kétféle bizonyosság, a logikai és az érzelmi bizonyosság, hogy miként tudunk erre hatni, hogy miként kell reagálnunk az emberek kifogásaira.

Arról is részletes képet kapunk, hogy mi az hét dolog, amit ki kell deríteni az ügyfélről és ezt hogyan valósíthatjuk meg, valamint elmagyarázza, hogyan vegyünk kezünkbe az irányítást. Ezután megismerkedünk az egyenes vonalú értékesítés gerincével, mely öt alaptételen nyugszik, amelyek szintén közérthető nyelvezettel kaptak helyet a kötetben.

businessman-handshaking-businesswoman-showing-respect-closeup-view-hands-shaking_1163-4679.jpg

Még rengeteg fontos eleme van az egyenes vonalú értékesítésnek, mire eljutunk odáig, hogy sikeresen zárhassunk le üzletet, majd elérjük, hogy az ügyfél is elégedett legyen. Egy kis összefoglalót írok még nektek a kedvenc részemről, amelyben Belfort kifejti az ember gyors döntéshozatali mechanizmusát, amelyben felvázolja, hogy telefonbeszélgetés első négy másodperce elég, hogy egy ügyfél véleményt alkosson rólunk. Rossz hír, hogy személyesen ehhez az agynak még egy másodpercre sincs szüksége.

Ahhoz, hogy legyen esélyünk elérni a tízest három dolgot kell megalapoznunk ez alatt a rövid idő alatt, hogy jó színben tűnhessünk fel (nyugi, ha nem jön össze, nagy átlagban még azért jut tíz másodperc a javításra). Nyilván ez csak tömör összefoglaló, de a könyvben részletes leírást találunk, hogy ezt miként vigyük véghez.

1. Vág az eszünk, mint a borotva
Elég egyértelmű az első pont: azt a benyomást kell keltenünk, hogy profik vagyunk. Mi vagyunk azok, akik pontosan tudjuk bármilyen helyzetben, hogy mit kell tennünk és született problémamegoldók vagyunk gyors észjárással, döntéshozatallal, amelyet beszédmódunkkal tudjuk jelezni. Ezzel pedig megalapozhatjuk a bizalmát.

2. Elsöprő erejű lelkesedés fűt bennünket
Vidámsággal, lelkesedéssel azt tudjuk üzenni a kiszemelt ügyfélnek, hogy valami szuper dolgot adhatunk neki, ami pozitív hatást fog gyakorolni az életére. Ez persze csak akkor működik, ha tényleg elhisszük, hogy a termék jó, így tudunk szenvedéllyel beszélni róla.

3. Szakértők vagyunk a területünkön
Meg kell győznünk az ügyfelet, hogy szakértői vagyunk a területnek, személyes szemszögből is véleményt kell alkotunk, hogy lássa milyen sokat tudunk az iparág helyzetéről. Ezzel kivívhatjuk a tiszteletét, elérhetjük, hogy adjon a szavunkra és átengedje az értékesítési folyamat irányítását.

Ez a pasas nemcsak szóban jó, hanem az írás is megy neki. Teljesen érthető és végig le tudja kötni az embert.  A hanghordozásról és testbeszédről írt fejezet nagyon érdekes és hasznos, amely a hétköznapokban is hasznosítható. Majd eljutunk az elmélet után azokhoz a részekhez, ahol konkrét példákon keresztül láthatjuk a módszer működését. A tökéletes prezentáció megalkotásához is teljes képet kapunk. Több forgatókönyvet olvashatunk, amelyek eljutnak a nyitástól a sikeres lezárásig. Ahogy arról is olvashatunk, hogy miken bukott el az elején, mi okozott nehézségeket, de aztán apránként eljutunk oda, hogy tökéletesítette a módszert, tette átadható és hasznos tudássá. 

wallstreet_uj.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, HVG Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Simon Sinek elárulja az inspiráló vezetés titkát

Főkép forrása: wealthmanagement.com

Szólj hozzá!

Az ember, aki felfedezte a kontinensek vándorlását

2019. október 18. 00:07 - Arthur Arthurus

Nagy felfedezők - Alfred Wegener

A német Alfred Wegener az újkor egyik polihisztora volt, földtantudós, meteorológus, csillagász és sarkkutató. Végzetét is munkája és hobbija okozta: Grönlandon lelte halálát.wegener_expedition-1930_008.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A csillag órája

2019. október 17. 07:44 - GReni

Könyvajánló - Clarice Lispector: A csillag órája

"Egy fiatal lány a dzsungelből Rio de Janeiróba kerül gépírókisasszonynak:
vajon az ő ártatlansága lesz erősebb vagy a nagyváros nyüzsgése?"

fokep_57.jpg

A Magvető Kiadó a Brazil Kulturális Minisztérium Nemzeti Könyv Alapjának támogatásával elhozta a magyar olvasóknak Clarice Lispector utolsó írását. Az Ukrajnában született zsidó származású írónak kemény élutat kellett bejárnia: édesanyját megerőszakolták az ukrajnai pogromok során, így fogant Clarice, egy szifiliszes katona gyermekeként. Anyját végül rábeszélték, hogy megtartsa, a kislánynak pedig azzal telt a gyerekkora, hogy végig kellett néznie anyja leépülését és halálát. Rokonai Brazíliába menekültek, majd diplomatafeleségként a világ számos pontján élt, de végül válása után visszatért Rio de Janeiróba és itt élte le élete utolsó majdnem két évtizedét 1977-es haláláig.

Forgatókönyveket, novellákat, regényeket írt és újságoknak is dolgozott, valamint műfordítóként is értékes munkát végzett. Bár korábban is elismerték kiváló írásai miatt, az elmúlt tíz évben kerültek előtérbe ismét munkái és jelennek meg egyre több nyelven, egyre több országban.

A csillag órája című regénye még a világhírű irodalomkritikai kötet, az 1001 könyv, amit el kell olvasnod mielőtt meghalsz című műben is helyet kapott. A történet főszereplője, Macabea, aki a dzsungelből a nyüzsgő nagyvárosba, Rio de Janeiróba kerül, hogy gépíróként dolgozzon. A narrátor egy író, aki nem bánt kesztyűs kézzel a fiatal lánnyal. Macabea egy hétköznapi, egyszerű lány, aki elégedett azzal, amit az élettől kapott, de akivel senki nem törődik.

Megismerjük a barátját, a kollégáját és persze ott a narrátor is, aki már-már bosszantóan kegyetlenül ír a lányról, akiről menet közben azért kiderül, hogy megvan a maga józan paraszti esze, de inkább adja a naivát a saját érdekében. Megkedveltem a lányt, főleg az apró örömök miatt, mint a rádióhallgatás. A barátja manipulálja, a világ pedig tökéletesen közömbös a sorsát illetően. Ez egy olyan könyv, ahol a jókkal bizony sok szar megesik és ettől válik nehéz olvasmánnyá. Főleg, hogy közben elég szívszorító képet kapunk a szegénységről.

1969702962.jpgRészlet az eredeti, portugál nyelvű kiadás borítójáról (A Hora da Estrela)

Ez a regény kész káosz. Ugrálunk az események között, sokszor teljesen jelentéktelen helyzetekbe, hogy aztán a kötet végén kapjunk egy tragikus és abszurd lezárást erről a reménytelenül magányos lányról. Mégis valahogy ő jelenti a reményt, a fényt egy sötét világban, amely apránként elhalványul...

Ebben a történetben számos konfliktust találunk és egy erős társadalomkritika is egyben, amely sokakat gondolkodásra késztethet. Nem csupán az anyagi szegénységről kapunk durva leírást, hanem a lelki szegénységről is. Hogy miként felejti el az ember élvezni a szépséget a mindennapokban, aztán, ha a halál váratlanul érkezik, rájövünk, hogy már késő. A regény tele van iróniával, szomorú, de mégis humoros. Mind meghalhatunk bármelyik percben, ez az, amiről a könyv igazán beszél, és ezért érdemes odafigyelni a történet mondanivalójára, és élvezni az élet minden apró örömét.

1733262.jpg

Köszönöm a lehetőséget a Magvető Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhetitek a kötetet a kiadótól, kedvezményesen!

Kövess minket Facebookon!

Várady Szabolcs emlékezései versben

Kis magyar abszurd

Földabrosz

Szólj hozzá!

"A sportok a lélek jegesfürdői, a test örökös orvosai" (Krúdy Gyula)

2019. október 17. 00:14 - Carbonari

Könyvajánló - Csillag Péter: Ady stoplisban

fedlapocska.jpgA futball megkerülhetetlen társadalmi jelenség, amit Németh László, Örkény István, József Attila, Zelk Zoltán, Karinthy Frigyes és sokan mások is megénekeltek.

Íme némi válogatás a gyöngyszemekből. 

Tovább
Szólj hozzá!

Az első eredményes program a demencia megelőzésére!

2019. október 16. 07:48 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Dr. Dale E. Bredesen: Az Alzheimer-kór vége

Az időskori szellemi leépülés mára népbetegségnek számít, és eddig nem sok jóval kecsegtettek a kutatások. De úgy néz ki, hogy Dr. Dale E. Bredesen megtalálta az utat.kkkkkkkk.png

Tovább
Szólj hozzá!