Anne Frank naplója képregénybe csomagolva

2019. november 15. 07:37 - GReni

Könyvajánló - Ari Folman és David Polonsky - Anne Frank naplója – képregény

Anne Frank szívszorító története milliókhoz jutott el az elmúlt években. El tudjátok képzelni ezt a különleges naplót képregénybe ültetve? Ari Folman és David Polonsky ezzel a különlegességgel tisztelegnek a lány öröksége és a holokauszt áldozatainak emléke előtt.

u1_978-3-10-397253-5.jpg

Az Anne Frank naplója a holokauszt és a második világháború egyik legfontosabb emlékirata. Az 1929 június 12-én született zsidó kislány naplót vezetett rejtőzködése alatt. Egy volt a milliók közül, aki áldozatává vált a vészkorszaknak.  Azóta ezt a naplót több mint hetven nyelvre fordították le és milliók olvasták. Ezúttal Ari ​Folman és David Polonsky különleges feladatra vállalkozott: áthelyezik Anne naplóját grafikus formába és egy képregénnyel tisztelegnek a lány öröksége és a holokauszt áldozatainak emléke előtt.

Ari Folman 1962-ben született Haifában, szülei holokauszt-túlélők. 2008-ban rendezte meg a Libanoni keringő című animációs filmet, melyet számos nemzetközi fesztiválon díjaztak, és Oscar-díjra is jelöltek. A film egy, az 1982-es libanoni háború idején az izraeli hadseregben szolgáló katona emlékei alapján készült. A futurológiai
kongresszus című filmjét 2013-ban mutatták be Cannes-ban, és az Európai Filmdíjra is jelölték.
David Polonksy izraeli illusztrátor 1973-ban született Kijevben. A Libanoni keringő című animációs film művészeti vezetője. Jeruzsálemben és Tel-Avivban tanít.

men-1024x640.jpg

Anne egy igazi kedves, cserfes, időnként nagyszájú, nehéz természetű, de szerethető kamaszlány. Szenvedélyes leányzó, aki a tizenharmadik születésnapjára kapta a naplót, így a képregény is ezzel az eseménnyel nyit. Az elején megismerjük a mindennapjait, majd a költözést, menekülést Németországból, s végül amsterdami rejtekhelyét, ahol hetedmagával bujkált.

Addig is végignézzük miként válik a jómódú család üldözötté. Egy boldog születésnapi nyitás után szívszorító képeken mutatják be a szerzők, ahogy apránként mindent elvesznek tőlük, életterük beszűkül, míg végül a bujkálás lesz az egyetlen esélyük a túlélésre, ahol "angyalok" segítenek nekik nap mint nap. Egy önmagát is még éppen csak kereső lányt még magányosabbá tud tenni az ilyen fokú elszigeteltség. Nappal néma csendben kell lenni, este sincs igazán kihez szólni, így válik az egyetlen barátjává a naplója, amelyben bármit leírhat. Bánatot, örömöt, reményt, álmokat, vágyakat.

20191112_204818.jpg

"Bármit csinálok is, azokra kell gondolnom, akiket már elhurcoltak. És ha valami nevetésre késztet, ijedten komorulok el, mert arra gondolok, hogy szégyenletes dolog vidámnak lenni. De akkor egész nap csak sírjak? Erre képtelen vagyok, és ez a komorság is elmúlik egyszer."

20191112_205333.jpgDe egyre rémesek hírek érkeznek, aztán már Hollandiát is elérik a bombázások. Hónapokat töltenek bezárva a Hátsó traktusba és ez a cserfes kamaszlány nővé válik. A bejegyzései egyre erőteljesebbek, érettebbek, a szerzők ezért is döntöttek úgy, hogy néhány bejegyzést teljes egészében beletesznek a kötetbe, amitől kicsit közelebb kerülünk az eredeti naplóhoz. És persze hiába akadnak humoros bejegyzések és reménnyel teliek is, azért a reménytelenség, a magány, az elhagyatottság érzése is megtalálta a lányt.

"Már el sem tudom képzelni, hogy valaha megint normálisan fogunk élni. Gyakran beszélek arról, hogy mi lesz ''a háború után", de mintha egy légvárról beszélnék, ami soha nem válhat valósággá."

Azt muszáj megjegyeznem, hogy rögtön az első oldalnál megijedtem kicsit, amikor az 1942-es dátum mellett megláttam a 12-es számot Anne tortáján. Olvastam Anne Frank naplóját és emlékeztem rá, hogy tizenhárom évesen kezdte el írni a naplót, először azért, hogy a napjairól írjon, később pedig azért, hogy egy regény lehessen belőle a megszállásról. Mérges voltam, hogy egy ilyen szarvashiba került a kötetbe és féltem, hogy mi vár rám ezután. Szerencsére ezt a malőrt leszámítva jól sikerült a kötet. A borzalmak sütnek a lapokról, de még így is sikerült visszaadnia a megértésre, szabadságra és szerelemre vágyó lány napjait, aki még a felnőtté válás küszöbén táncolt.

Anne naplóját szerintem mindenkinek olvasnia kell legalább egyszer életében. Megindító, szívszorító és hihetetlen, hogy ennyire lírai hangvétellel volt képes írni egy kamasz a borzalmak közepette. Nem lesz a kedvencem ez a kötet, de arra biztosan jó, hogy még több emberhez eljusson a történet. Az viszont tagadhatatlan, hogy az illusztrációk tökéletesen adják vissza a kilátástalanságot, a céltalan pusztítást, az üldözöttséget és ennek a dacos fiatal hölgynek élete legszörnyűbb időszakát. Sajnos alig tizenhat évesen a bergen-belseni koncentrációs táborban testvérével együtt életét vesztette, így az áhított regény nem születhetett meg, de apja mindent megtett, hogy a világ megismerje Anne naplóját...

anne-frank-naploja-kepregeny.jpgA kötetet a Park Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Egy zsidó kislány megrázó naplója a vészkorszakból

A felolvasó

Timothy Snyder: Fekete föld

Szólj hozzá!

Az ​éhezők viadala

2019. november 15. 00:50 - GReni

Könyvajánló - Suzanne Collins: Az ​éhezők viadala (Az éhezők viadala trilógia 1.)

Egy elnyomó, kegyetlen rendszer,
tizenkét fiú és tizenkét lány,
egy hatalmas aréna és
egyetlen szabály:
ölsz vagy téged ölnek.

hunger-games-movie-wp_katniss-and-peeta.jpg

Már tíz éve, hogy az Agave Könyvek elhozta a magyar olvasóknak Suzanne Collins már világhírűvé, sőt, klasszikussá vált trilógiáját, Az éhezők viadalát. Idén pedig a rajongók legnagyobb örömére megérkezett a felújított, keménytáblás kiadás, amivel engem megvettek. Azok a borítók...amint megláttam tudtam, hogy ezeket a polcomon akarom látni. Gyönyörűek lettek! Na, de folyamatosan nőnek fel új generációk, szóval nézzük miről is szól ez az izgalmas történet, amely a vásznon mintegy 700 millió dollár bevételt termelt.

Adott egy sötét világ a jövőben, amely a természeti katasztrófák sújtotta Észak-Amerika hamvain épült. Egykor az élelemért háború dúlt, melyet megszüntetett Panem születése. Tizenhárom körzetre osztották az országot élükön a Kapitóliummal. Minden körzetnek megvolt a maga feladata, amely elhozta a békét a világra, de csak egy ideig. Rettentő megosztottság uralkodott, ezért a körzetek fellázadtak. Tizenkettőt sikerült legyőzni, a tizenharmadikat pedig eltörölték a föld színéről. A külső körzetekben egyes emberek éheznek, nyomorban élnek, de ez a megosztottság kell a Kapitóliumnak, hogy a béke fennmaradjon. Ráadásul, hogy minden évben emlékeztessék az embereket, hogy a lázadás, a Sötétség Napjai nem jöhetnek el újra, megszületett az Éhezők Viadala.

A legrémesebb dolog, amit el tudsz képzelni. Évente egyszer minden körzet véletlenszerűen kiválaszt egy lányt és egy fiút. A 24 játékost pedig összezárják egy szabadtéri arénába, hogy harcoljanak az életükért. Csak egy maradhat talpon. Ölsz vagy téged ölnek. Ez aztán a választás, ugye? Ja, és mindezt közvetítik élőben minden körzetben. Szuper családi program: nézzük meg, ki hal meg ma... A győztes pedig élete végéig jómódban élhet. Az már más kérdés, hogy lelkileg mennyire töri darabokra az embert egy ilyen tapasztalat.

Amint betöltöd a tizenkettőt belekerül a neved egy gömbbe, majd évről-évre újabb cetlik kerülnek bele a neveddel, így folyamatosan nő az esélyed, hogy te leszel a körzeted választottja. Ha szegény családból jössz, tovább növelheted az esélyeid élelemért cserébe. A neveket persze egy hatalmas, flancos ünnepség keretein belül sorsolják.

"Boldog Viadalt mindenkinek! Sok szerencsét, és sose hagyjon el benneteket a remény!"

A történet narrátora, Katniss Everdeen a legszegényebb, a Tizenkettedik Körzetben él anyjával és húgával. Apjukat elvesztették egy bányabalesetben, azóta Katniss gondoskodik a családjáról. Eljön a kiválasztás napja és a lehetetlen megtörténik. Húga betöltötte a tizenkettőt, egyetlen cetlin szerepel csupán a neve, de őt húzzák ki a több ezer közül papír közül. A lánynak gondolkodni sincs ideje, egy dolgot tehet, ha meg akarja menteni Primet: önkéntesnek jelentkezik.

mv5bmty4ntiznda3nf5bml5banbnxkftztgwnjizntyynze_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpgJelenet a regény alapján készült, azonos című nagysikerű filmből, amikor Katniss (Jennifer Lawrence) önként jelentkezik húga, Prim helyett a Viadalra (Forrás: imdb.com)

És innen kezdődnek a megpróbáltatások. Megismerjük Peeta személyében a másik kiválasztottat, a felkészítő csapatukat, kapunk egy vékony szeletet a Kapitóliumból, megtudjuk miként készülnek a Viadalra, csepeg némi infó az ellenfelekről is, de a történet akkor lesz igazán kegyetlen, amikor megszólal a gong és a vérengzés kezdetét veszi. Menet közben akadnak kisebb csavarok, a végén pedig kap egy szép nagy pofont az olvasó a Kapitóliummal együtt, ami tökéletes lezárása a történetnek.

Ebben a regényben minden megvan, ami egy jó disztópiához kell. Egy izgalmasan megálmodott kegyetlen világ, undorító, elnyomó rezsim, egy tragikus szituáció, némi lázadás és érdekes, szerethető, valamint gyűlölhető karakterek. Katniss emlékein keresztül megismerjük a nyomort, a rettegést, az erőszakot, az igazságtalanságot, amibe a Kapitólium kényszeríti a körzeteket, miközben az élet ott virágzik. Az emberek fényűzően, pazarlóan élnek és imádják nézni, ahogy minden évben ezek a kölykök lemészárolják egymást. Fogadásokat kötnek rájuk, támogatnak egy-egy játékost, hogy a dolog még izgalmasabb legyen.

A Viadal is nagyon ötletes, a Játékmesterek kitettek magukért, voltak jelenetek, amik megmosolyogtattak, volt amikor dühös voltam vagy épp szomorú. Együtt izgultam a szereplőkkel, ráadásul nincs idő unatkozni, mert ebben a könyvben mindig történik valami. Teljesen beszippant a könyv és bekerülsz abba a buborékba, amelyben Katniss megéli ezt a rémálmot, és pont itt volt némi hiányérzetem. Tudjuk, hogy ő miként gyötrődik a helyzet miatt. Nem akar ölni, de nincs választása. Gyűlöli a rendszert, amikor adódik lehetősége szembe is száll vele. De én örültem volna egy-egy kitekintésnek más játékosokra is. Ők is ugyanúgy küzdenek a lelkiismeretükkel? Mit gondol például egy hivatásos? Vagy miért dönt úgy Ruta, hogy segít Katniss-nek? Ettől függetlenül nagyon tetszett a sztori, ez csak egy kis plusz lett volna.

A 74. Éhezők Viadala kapott ugyan egy lezárást, de azért bőven akadnak nyitva ajtók ahhoz, hogy az ember rögtön a kezébe vegye a folytatást. A történet kicsit lassan indul be, de amint elkezdődik a Viadal, már nem tudod letenni. Nálam nyert. És nálad?

9789634196679.jpgA kötetet az Agave Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Milliárdos üzlet - a különc vagy a népszerű zseni győz?

A virtuális háború is háború

Világégés után el tudod képzelni a Földet ember-földönkívüli hibridekkel?

Az alábbi képre kattintva pedig díszdobozban is megvásárolhatod egyben a teljes trilógiát még kedvezőbb áron! :)

statements_1311723.jpg

 

Szólj hozzá!

Nők a magyarországi nyilasmozgalomban

2019. november 14. 06:48 - Carbonari

Könyvajánló - Pető Andrea: Láthatatlan elkövetők

lathatatlan_1.jpgZavaros időkben nem jó élni, mert olcsó az emberi élet.
Gyakran annyi is elég a tragédiához, hogy rosszkor vagy rossz helyen.
1944-ben a Csengery utca 64. szám alatt lakókból 19 ember pont így járt. 

Tovább
Szólj hozzá!

Bizarr terápia, pszichotikus összeroppanás, gyanús halálesetek

2019. november 13. 07:43 - GReni

Könyvajánló - Brian Freeman: Éjszakai madár (Frost Easton 1.)

"Halálos rettegés? Szó szerint.
A nők között látszólag nincs kapcsolat,
de mind pszichotikus összeroppanás
áldozatai lesznek."

night-bird-promo.jpg

A Könyvmolyképző Kiadó egy újabb letehetetlen kötettel örvendeztette meg a pszichothrillerek rajongóit. Kristály Pöttyös kiadványai között köszönthetjük Brian Freeman Frost Easton sorozatának első kötetét, amivel engem levett a lábamról a szerző.

Frost Eastont, a San Franciscó-i nyomozót egy különös balesethez hívják az Öböl-hídhoz. Lucy és barátnője, Brynn egy baleset miatt a híd közepén reked a dugóban, amikor Brynn viccelődés, nevetgélés közben a semmiből teljesen átszellemülten rettegve sikoltani kezdett, majd körmeivel tépte fel saját bőrét és úgy legyezgetett maga körül, mintha valamit el akarna hessegetni. Aztán kiszállt az autóból és mászni kezdett felfelé a híd sodronyain,  mintha valaki vagy valami üldözné. Aztán véres keze megcsúszott és a fiatal nő lezuhant a mélybe. Egyik pillanatról a másikra teljesen megőrült. Lucy pedig tétlenül nézte, mert gefirofóbiával küzd, ami olyan erős fóbiát jelent a hidaktól, a hidakon való átkeléstől, hogy teljesen megbénította a félelem.

Az egyetlen gyanús dolog a hídon a fura, ijesztő maszkot viselő fickó volt néhány autónyira a két nőtől. Csontfehér maszk, bizarr, eltúlzott vigyorral, hozzá pedig paróka. Aztán a gyilkossági nyomozótól megtudjuk, hogy ez nem az első ilyen különös incidens, ami tragédiával végződött.

"Az a helyzet, hogy nem Brynn volt az első, aki így őrült meg - kezdett bele. - Két hónappal ezelőtt egy Monica Farr nevű nőnek volt hasonló ideg-összeroppanása egy esküvői fogadáson a filmcentrumban. Ő is meghalt."

Bár a két nő között látszólag semmi kapcsolat nem volt, Frost érezte, hogy az ügyek összefüggnek. Túlságosan is hasonló ez a semmiből bekattanás mindkét nőnél. 

Aztán megismerjük Dr. Francesca Steint, azaz Frankie-t, aki pszichiáter és a fóbiák legyőzése a fő szakterülete. Egy hipnózisterápia-sorozat segítségével módosítja a fóbiát kiváltó emléket, elérve, hogy az alany képes legyen legyőzni az irracionális félelmét. A kollégái között komoly vitákat gerjesztett a módszere. Vajon etikus megváltoztatni egy ember emlékét? Gyakran kapott gyűlölködő leveleket, de a mostani üzenetek egészen másként festettek. Se megszólítás, se aláírás, csak az email cím vezethetne nyomra, de Frankie-nek fogalma sem volt, ki lehet az, aki a thenightbird@gmx.com címről ír (A the night bird magyarul éjszakai madarat jelent). Az egy mondatos üzenetek pedig érkeznek szép sorban:

"Emlékszel rám?"

"Én emlékszem rád."

"Mi a legrosszabb emléked?"

"Látlak."

"Nézni fogom, ahogy meghalsz."

A dolog kezd érdekessé válni, amikor kiderül, hogy az Öböl hídról lezuhant áldozat a páciense volt. Segített neki legyőzni a macskáktól való félelmét. Ráadásul a másik áldozatot, Monicát is kezelte. Vajon van köze az emlékek összekuszálásának a két nő pszichotikus epizódjához, amely a halálukhoz vezetett? És ki a rejtélyes Éjszakai madár?

A legtöbb regényben fásult nyomozókkal találkozunk. Ezúttal azonban egy fiatal, harmincas pasassal van dolgunk, aki rögtön a kötet elején szimpatikussá vált, ahogy a rémült Lucy-vel beszélt. Aztán ott a cicája, akit a kutató, Ernest Shackleton után Shack-nek nevezte el, és a csavar még csak most jön: a macsektől egy puccos lakást bérel havi egy dollárért. :D

Vegyünk egy izgalmas krimit, fűszerezzük meg egy különleges pszichológiai témával és kapunk egy letehetetlen thrillert. Brian Freeman nagyon jól ír. Érdekes a sztori, jól van felépítve a regény. Folyamatosan érdekes és izgalmas. Már az alapötlet is, hogy a fóbiát ilyen erkölcsileg megkérdőjelezhető módszerrel próbája kezelni...durva. Nem hiszem, hogy bevállalnám, hogy valaki cseszekedjen az emlékeimmel. Arról nem is beszélve, hogy a legnyomasztóbb emlékemet kellene újra és újra átélnem. Az Éjszakai madár kilétére voltak tippjeim, rá is jöttem idő előtt, de ez kicsit sem vont le a regény értékéből. Kíváncsian várom a sorozat következő epizódját. Szívesen olvasnék még Frostról és Shackről.

knv-ejszakai-madar-frost-easton-1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Főkép: https://bfreemanbooks.com/

Egy ártatlan ügyfél?!

A szeretet és az árulás traumája

Út a Fénybe, amely inkább a sötétséget jelenti...

Egy eltemetett élet

Szólj hozzá!

Enni való ajándékok saját kezűleg

2019. november 13. 00:02 - Carbonari

Könyvajánló - Alison Walker: Enni való ajándékok

ajandek.jpegHahó, emberek, mindjárt itt a karácsony! 
Ha saját készítésű, hasznos apróságokkal szeretnél kedveskedni családtagjaidnak, barátaidnak, akkor itt az idő ötletek után nézni.
Ehhez igényes, színvonalas segítséget nyújt Alison Walker könyve az Enni való ajándékok témájában.

Tovább
Szólj hozzá!

Mesés látnivalók a horvát tengerparton II.

2019. november 12. 00:20 - GReni

Könyvajánló - A horvát tengerpart, Isztria és a Kvarner-öböl (Marco Polo)

Hegyek, völgyek, erdők, olajfaligetek, nemzeti parkok, a városokat járva olasz életérzés, szarvasgomba, különleges borok és egyéb gasztronómiai finomságok.

rovinj-istria-croatia.jpeg

A Marco Polo sorozattal ezúttal ismét Horvátországba utazunk, de most megtudhatjuk mit érdemes megnézni az Isztrián és a Kvarner-öbölben. Mi vár itt ránk? Hegyek, völgyek, erdők, olajfaligetek, nemzeti parkok, a városokat járva olasz életérzés, szarvasgomba, különleges borok és egyéb gasztronómiai finomságok az isztriai konyhának köszönhetően és szívélyes vendéglátás.

A kötetben nem csak Horvátországnak jutott hely. Kapott egy fejezetet a Szlovén-Isztria is. Kikötővárosok, dimbes-dombos belső területek, strandok, titokzatos barlangok és pazar panoráma. Érdemes ellátogatni Izolába a Simonov Zaliv Régészeti Parkba, mely egy különleges ásatási terület. Közvetlenül a tengerparton csodálhatjuk meg egy ókori római villa alapzatát és 3000 négyzetméternyi mozaikpadlót.

dsc_6526_villa_maritima_big.jpg

Szintén érdemes ellátogatni a mediterrán hangulatú Piranba, melyről azt mondják a legszebb szlován tengerparti kisváros. Innen egy kellemes séta a tengerparti sétányon és máris Portorožban találjuk magunkat, ahol a mesés fövenyes strand csábítja az embereket ejtőzésre. Kellemes, hangulatos kisvárosok barátságos árakkal.

slika-5_579b13eebaf6b.jpg

Aztán irány a Horvát-Isztria, melynek kúp alakú dombjain középkori kisvárosok bújnak meg a meredek lejtőkön, a völgyekben pedig olajfák és szőlőtőkék sora várja az utazókat. Ezt a vidéket "horvát Toszkánának" is nevezik. A félszigeten mediterrán kisvárosok és idilli kavicsos öblök lehetőséget adnak számos szórakozásra. Egy jó szarvasgombáért irány Buzet, Motuvunba, az autómentes városba pedig a pazar panorámáért érdemes mindenképpen elmenni. Lenyűgöző kilátás a Minra-völgyre, míg az óváros keskeny utcáin sétálva mesés palotákat csodálhatunk meg.hill-town-of-motovun-croatia_5c2f6feaecb00.jpg

Ha pedig romantikus naplementenézésre vágyunk, akkor az öblökkel és félszigetekkel tarkított Novigrad a tökéletes választás. Pulában (magyarul Póla) pedig a történelem mesés darabkája, az impozáns, gyönyörű állapotban fennmaradt római Amfiteátrum várja az utazókat.

pula-arena-iz-zraka.jpg

A Kvarner-öböl enyhe éghajlata, szelektől védett tengerpartja, árnyas sétányai, mediterrán növényzete és fürdőhelyei egykor a Monarchia előkelőségeinek kedvenc üdülőhelyeit adta. Az őket fogadó luxusvillák- és hotelek ma is meghatározó képei az itt található városoknak. Crikvenica hosszú, kavicsos-fövenyes stranddal várja a pihenni vágyókat, de a páratlan panorámák kedvelőinek kötelező felmenni a senji Nehaj-erődbe, ahonnan mesés a kilátás.

kula-nehaj-senj-optimizirano-goran-sekula_0.jpg

Semmiképp se hagyjuk ki a Kvarner-öböl szigetvilágát sem.

"Fehér mészkő uralja a rideg Cres szigetet. Píneák és magyaltölgyek adnak árnyékot Lošinj öbleiben. Krk a kopár sziklahátak mögött termékeny völgyeket és szép strandokat rejteget. Rab is két arcát mutatja: a növényzetben szegény, de gyönyörű öblökkel megáldott északit és a délit, amelyet gazdag vegetáció borít. Végül Pag arculatát a szalinák, a fehér sziklák és az ősi olajfák adják. Hogy melyik a legszebb az egész vidéken, azt nehéz lenne eldönteni: a maga nemében mindegyik varázslatos."

kampor-3_1.jpg

A Marco Polo ezúttal is hozza a formáját: legbiztosabb tippet, száraz és esős napokra, príma helyek ingyen, tipikus, a vidékre jellemző programok, látnivalók, gasztronómiai és szállás tippek, élménytúrák, ünnepek és események, linkek, blogok, appok, naprakész információk, praktikus tanácsok, ötletek gyerekkel utazóknak, néhány szó horvátul és térképmelléklet. Rengeteg hasznos információ kis helyen kedvező áron.

1605775.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Mesés látnivalók a horvát tengerparton I.

Garda-tó: déli életérzés, bájos óvárosok, festői kikötők, ízletes ételek és italok

Kalandozások Portugáliában

 

Szólj hozzá!

A papír Facebook visszanyal

2019. november 11. 05:43 - Carbonari

Könyvajánló - Hartay Csaba: Köszönöm a befogadást!

hartay_1.jpgHartay Csaba görbe tükre mai magyar Facebook kultúránkról, 
és egyéb virtuális és nem virtuális marhaságainkról. 
Nincs rá pénzed, hogy megvedd a művet? 
Nem gáz! 
"Vegyél fel IMF hitelt könyvvásárlásra!" 
(A kép Hartay Csaba szerzői oldaláról származik,
az írót és kiadványát ábrázolja.) 

Tovább
Szólj hozzá!