Korzika, a Földközi-tenger mesés ékköve

2017. július 13. 07:43 - GReni

Könyvajánló - Korzika (Marco Polo)

Korzika egy csodás földközi-tengeri sziget, ahol számos virágzó fürdőhely, látványos őrtornyok, hatalmas természeti park, elbűvölő hegyek, festői sziklák és szépséges öblök várják a kalandra éhes turistákat.

korzika.jpg

Egy jó útikönyv elengedhetetlen kelléke a nyaralásnak. És mitől lesz jó? Tartalmaz naprakész információkat nyitva tartásokról, belépőjegy árakról, közlekedésről, a nevezetességekről, a hely történelméről, kultúrájáról, emellett nem árt, ha több térkép is található benne. A Marco Polo könyvei mindezt képesek nyújtani, ráadásul teszi ezt úgy, hogy rendkívül kedvező áron beszerezhető. Kell ennél több?

Nézzünk pár lenyűgöző helyet, melyekről a kötetben részletesebben is olvashattok!

1_28.jpg

A sziget különleges látnivalói közé tartoznak Korzika őrtornyai. Az egykor mintegy 150 torony riasztórendszerként működött: ezekből jelezték a kalózok közeledtét. Amikor észrevették egy hajó közeledtét tüzet gyújtottak az őrök a torony tetején, hogy figyelmeztessék a lakosságot. Ahhoz, hogy a figyelmeztetés körbefusson a szigeten állítólag két óra elég volt.

2_14.jpg

Korzika egyik fontos gazdasági központja Bastia, mely a sziget második legnagyobb városa. Számos izgalmas látnivalóval kecsegtet. A kikötőből messze kimagasló  díszes Keresztelő Szent János-templom, a Szeplőtelen fogantatás-kápolna, mely aranyban, vörös bársonyban és márványban pompázik, de ott a Fellegvár a kormányzói palotával vagy régi kikötő (Terra Vecchia), melyben halászbárkák és jachtok ringanak, a sétányokon pedig kávézok és éttermek sora várja a megfáradt utazókat.

3_11.jpg

Nyugat-Korzikát a vadromantikus, festői vörös sziklák, sziklaüregek, különleges sziklaalakzatok és mesébe illő öblök jellemzik. A Porto-öböl, a Scandola-félsziget és a Calanches de Piana az UNESCO természeti világörökségének részét képezik. A környéket járva szelídgesztenye-erdők között megbújó faluba, kis halásztelepülésekbe, szép olajfaligetekbe, finom homokos öbölre és tűhegyekre bukkanhatunk. 

4_9.jpg

A Belső-hegyvidék alkotja a sziget szívét és csodás magashegyi túrákra csábít. Gleccserek formálta gránithegység, vadregényes sziklabarlangok, bükk- és fenyőerdők, valamint gyönyörű hágók várják a hegyek és a via ferrata-k szerelmeseit. A sziget titkos fővárosának is nevezik Corte-t, melynek óvárosa a fellegvárral festői szépségű, ráadásul a Citadelle-hez (fellegvár) hangulatos macskaköves utcák vezetnek.

5_8.jpg

Corte-nál kezdődik Korzika leglátványosabb szurdokvölgye, a Restonica-szordok. A felmeredő "sziklatűk" és a mélyben zúgó folyam lenyűgöző látványt nyújt. Ráadásul a Restonica folyó medencéi fürdésre alkalmasak. Életre szóló élmény egy ilyen mesebeli környezetben megmártózni egy csodás nyári délutánon.

6_8.jpg

A sziget legszebb strandjai a déli parton várják a fürdőzésre vágyókat. A hely ékköve strand szempontjából a Plage de Palombaggia. Gyönyörű tiszta fehér homok, kristálytiszta víz, ha pedig ez nem lenne elég: háttérben élénkzöld fenyők, vörös sziklák teszik teljessé és még szebbé az összképet.

És még ezeken túl számos csodás látnivalóval várja a sziget a kalandra vagy a fürdőzésre vágyó utazókat, melyekről izgalmas leírásokat találhattok a Marco Polo legújabb kiadványában.

A könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

1311063.jpgTöbbet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

Kövess minket a Facebook-on is!

Ha szeretnéd megismerni a Marco Polo útikönyvsorozat további köteteit is, kattints!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4212629887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása