A célok eléréséhez az érzelmek mutatják az utat

2018. február 21. 07:44 - GReni

Könyvajánló - Danielle LaPorte: Vágytérkép

Mind vágyunk valamire. Mindegy, hogy magánéletbeli, munkahelyi vagy bármi egyéb témáról legyen is szó, minden embernek vannak céljai. Legyenek azok akár csak kisebb célok, mint például bevásárolni vagy kifesteni a nappalit. Legtöbb esetben a teljesítményre összpontosítunk. Danielle LaPorte lelki vezető másként közelíti meg a kérdést. Ahelyett, hogy rögtön megfogalmazná a célt, előbb felteszi a kérdést: Hogyan akarod érezni magad?

danielle-laporte-whitehottruth-1.jpg

Danielle LaPorte spirituális guru, aki arra próbálja tanítani az embereket, hogyan is valósítsuk ezt meg. Nézzünk egy példát., ahol a következő két tétel teljesen másként hangzik, pedig ugyanahhoz a célhoz vezet. Felírjuk, hogy Egy új kanapétól mennyivel otthonosabban érezném magam a nappaliban, ahelyett, hogy azt véssük cetlire az elvégzendő feladataink közé, hogy bútorbolt - kanapé. Egyre elterjedtebb a tudatos élettervezés, a feladatlista írás és a bakancslisták írása, ezeket kell a szerző szerint megtölteni érzésekkel. Mert a pozitív érzések motiválóbbak.

"Hívhatjuk ezt holisztikus élettervezésnek is: a belső találkozik a külsővel.
A szellem irányítja az anyagi létünket."

Ebben a könyvben ezt a módszer próbálja nekünk bemutatni, ehhez két részre tagolta a kötetet. Az első fejezetben elméleti tudást kapunk a vágyak, az érzések erejéről, és megtanuljuk, hogy tűzzük ki ezek segítségével a céljainkat, valamint hogyan engedjük el a lehetetlennek vagy feleslegesnek tűnőket, milyen buktatókkal kell szembenéznünk. A második fejezetben pedig rátérünk a dolog gyakorlati részére. Ehhez segítségünkre van a kötet második felében található munkafüzet, amely számos életterületekhez tartozó kérdést tartalmaz, melyek elvezetnek a legmélyebb érzéseinkhez.

Mi a Vágytérkép célja?

- Emlékeztet a benned rejlő fényre,
- napvilágra hozza azokat az érzéseket, amelyekre a szíved mélyén vágysz,
- útmutatással szolgál arról, hogy miként tudod az általad előnyben részesített érzéseket iránytűként használni,
- segít a nehéz időkben vigaszt lelni, és tisztán látni
- megtanít kreatív üzemanyagként használni az érzéseket,
- hozzásegít, hogy  az életed pozitív területei előtérbe állhassanak,
- megmutatja, hogyan használd érzéseidet útjelző táblaként, melyek megtanítják a lelkedhez vezető utat. 

1437070.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen meg is vásárolhatod!

Köszönjük, Partvonal Kiadó!  

Hogyan bánj okosan a pénzzel? Érdekel? Kattints!

Tetszett, amit olvastál? Ne maradj le rólunk, kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1413620876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.