Az ősi kapukat nyitó kulcsok elhozhatják a világ végét

2020. január 15. 00:10 - GReni

Könyvajánló - Joe Hill és Gabriel Rodriguez: Locke & Key - Kulcs a zárját 2.

"Katasztrófák lánca követi a Locke-okat, és csak idő kérdése, mikor éri utol egyiküket a végtelen sötétség…"

fokep_67.jpg

A Kulcs a zárját sorozat előző könyvében megismertük a Locke családot, akik egy brutális gyilkosságban elveszítik a család fejét és kénytelenek az őseik, ódon birtokára költözni Lovecraftba, a Kulcsosházba. Az első kötetben a gyerekek felfedezik, hogy mennyi furcsaság lapul az ijesztő és veszélyes ház falai között. Ha lemaradtál a kötetről írt ajánlómról, kattints a címre: 

Locke & Key - Kulcs a zárját 1.

Nálam telitalálat eddig a történet és szerencsére a folytatásban sem kellett csalódnom. Most sem lett könnyebb Bode, Tyler és Kinsey helyzete, ráadásul szinte csak magukra számíthatnak, mert anyjuk egyre mélyebbre süllyed az alkoholizmusban. Ezúttal a két idősebb gyerek van a középpontban és Hill most sem kímélte a szereplőket, sőt! Még veszélyesebb helyzetekbe keverednek, nem egyszer csak hajszálon múlik az életük.

Újabb kulcsok kerülnek elő és újabb démonok kísérik az útjukat, akik még mindig a világ végét jelentő omega kulcsot keresik. Folyamatos a pörgés, az izgalom és bizony horrorhoz híven akadnak elég durva jelenetek is. Látványvilágában az árnyak támadása vitte nálam a prímet, amiből egy kulcs menti ki őket, amitől a használója hatalmasra nő.

20200109_220248.jpg

Ami kifejezetten tetszett a rettentő ötletes, kreatív sztorin túl, hogy látjuk miként változnak, fejlődnek a szereplők. Kinsey tanulja, miként élhet félelmek nélkül, míg Ty nem egyszer családfő helyzetbe kényszerül, miközben meg kell mentenie testvéreit és bizony még bőven akadnak nehézségei e téren, aztán ott van a kis Bode, aki egyre jobban kezd elszakadni a valóságtól.

Utóbbin senki nem lepődik meg, aki ismeri a kúria titkát. Egy ilyen sötét, gonosz erő elől én is menekülnék egy álomvilágba, ráadásul ott van Lesser is, aki már életében is egy mocskos rohadék volt, halálában pedig még félelmetesebb ellenféllé változott.

pbs_twimg_com-elsyy3jxyaachrz.jpg

Joe Hill még mindig brutálisan jól szövi a szálakat, Rodriguez pedig mesterien készíti el hozzá a tökéletes körítést. Már csak egy könyv és véget ér ez a hátborzongató képregénysorozat. Izgatottan várom a nagy finálét. Ugrom is neki hamar, mert már megvásárolható a harmadik rész is, aztán jövök is a történet befejezéséről írt ajánlómmal.

Addig is nézzétek meg a hivatalos előzetest a képregény alapján készült filmsorozathoz, amely hamarosan indul a Netflixen. A fenti képen pedig azt látjátok, miként fest majd a sorozatban a Kulcsház. Imádom! Én tuti nézni fogom! :)

3114950_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Joe Hill
Illusztráció: Gabriel Rodriguez
Fordította: Holló-Vaskó Péter
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás, védőborítós
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 312
ISBN 9789634700739

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9315394862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása