Aki lekörözte Lady Dianát

2016. október 26. 00:03 - Carbonari

Könyvajánló: Kalkuttai Szent Teréz anya bölcsességei

 terezanya.jpg

"A béke egy mosollyal kezdődik."

Teréz anya. Mit tudok én róla? terez-anya.jpg

Alig valamit.
Amit tudok, az sem biztos.
Szegények gyámolítója Indiában.
Apáca.
Lady Diana is találkozott vele.
Már meghalt. Teréz anya is, Lady Di is.
Szentté avatták nemrég.
Nem, nem Dianát, Teréz anyát.
Nem fogadott el haldokolásakor fájdalmai csillapítására gyógyszert,
mert át akarta érezni Krisztus szenvedéseit. Személy szerint megborzongtam a hírtől.
Mind a két embert egyformán ismeri a világ.
Tiszteletben viszont tuti, hogy Teréz anya lekörözi Dianát.
Bocs, Lady Di.


ii_janos_pal_terez_anya.jpg
Teréz anya életét, tetteit nem a vallásán keresztül tudom megközelíteni. A vallás számomra misztikus, megfoghatatlan, de ettől még hittel vallom, hogy Istennek van humora. Legalábbis hozzám szüksége van rá.

Ő viszont mély hittel hitt. Megítélése szerint a vallás, a szolgálat tettekben megnyilvánuló hit. Akarjátok még, hogy okoskodjak itt nektek? Ugye, nem? Sokkal értelmesebb, ha innentől Teréz anya szavai beszélnek hozzátok, idézeteken keresztül. Figyeljetek csak!

"Ne bombákkal és fegyverekkel hódítsuk meg a világot, hanem szeretettel és együttérzéssel! A béke egy mosollyal kezdődik."
"Senki sem várhatja, hogy szentté váljon anélkül, hogy megfizetné az árát; márpedig rengeteg lemondás, rengeteg kísértés, rengeteg vívódás, gyötrődés és más áldozat az ára. Önmagunk feláldozása nélkül nem szerethetjük istent."
"Én csak egy eszköz vagyok. Amikor először kaptam díjat, nagyon meglepődtem. Nem tudtam, hogy elfogadjam-e, vagy sem. De úgy határoztam, hogy a szegények legszegényebbjei iránt érzett tisztelet kifejezéseként fogom elfogadni a díjakat. Úgy gondolom, hogy amikor nekem adnak egy díjat, azzal tulajdonképpen a Föld szegényeinek létezését ismerik el."
"A szolgálat a tettekben megnyilvánuló hit."
"Hozzátok vissza az imádságot az otthonaitokba, s meglátjátok azt az összhangot, azt az örömteli szeretetet, amely összeköt majd benneteket. Elképzelhető, hogy jelen van a szegénység és a szenvedés a családotokban, ám segíteni fog, ha szeretetben, egymással megosztva, közösen viselitek azt."
"Manapság mintha minden ember folyton csak rohanna, lázasan keresve az előrelépést, a nagyobb gazdagságot, s emiatt a gyermekek alig tölthetnek időt a szüleikkel. És a szülőknek is nagyon kevés idejük van a gyermekeikre és egymásra. Vagyis a világban megfigyelhető békétlenség a családi otthonokban kezdődik." 

A kötetet a Lazi Könyvkiadó bocsátotta rendelkezésünkre, amelyet itt is köszönünk!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre!
terezkonyv.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A szegény ember maga Krisztus"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1911822399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása