Végre újra mesél nekünk az erdő!

2017. október 04. 07:43 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Emlékszel még Egér Elekre, a három szorgos egérlányra, Tüsire és Józsira, a hollóra? Ismét itt vannak, és megint elmesélik a saját kis történetüket! Minden ovis polcán kötelező darab ez a mesekönyv!
mesel-az-erdo.jpg

A Manó Könyvek ismét kiadta új köntösben a nagyszerű és népszerű Mesél az erdő sorozat első részét, és kisvártatva jön a többi is! Eredeti történetek, eredeti rajzok Tony Wolf kedves, színes történeteivel és képeivel. A sorozat hat részből áll, nekem a második kiadás első három része volt meg gyerekkoromban, és a legkedvencebb mesekönyveim közé tartoztak. Alig vártam, hogy ismét a kezemben tarthassam az új, immáron kisebb alakú, de továbbra is nagyon szép kiadást!
6a57ae4d927038e1c08891b53cfd4cbc.jpgElgondolkodtam, miközben olvastam újra a meséket, hogy mit is szerettem annyira ezekben a könyvekben? Kétségtelen, hogy a színes, életteli rajzok sokat dobtak a dolgon. Tetszik a kis humor, a különféle személyiségű, de alapvetően kedves állatok. Tetszik az egész megvalósítás, az hogy amikor a süntestvéreknél beérett a borsó, és fejtették fel és rakták el, nagyjából méretarányos volt a kép. Nem akkora volt számukra egy szem borsó, mint számunkra, hanem jóval nagyobb: a béka kajakot épített a héjából, a hangyák hidat a patakra, és pár szem borsóval tele is lett a kis hordó :) Oké, ez sem tűnik méretarányosnak, csak pont a másik irányba. Azért egy átlagos béka egy átlagos borsóhüvelyből bajosan készíthetne magának kajakot :) De ez csak egy pici apróság. Szerintem ennek az apró mozzanatnak nagy hatása volt rám gyerekkoromban. Voltak szerszámaik, de a lehető legtöbb dolgot "természetesen" oldottak meg, méretarányosan, magyarul nem állat formájú emberekként éltek teljesen, inkább csak félig :) És Tony Wolf jól eltalálta ezt a határvonalat. Jobban szerettem ezeket a könyveket, mint a világhírű Vidám meséket.
f600_tapirulan_1466.jpegAnthony Lupatelli, művésznevén Tony Wolf

Eddig akárkivel beszéltem róla, aki ismerte, mindannyian nagyon szerették ezeket a meséket. Az első könyv végigköveti az állatkák egy éves kalandjait, a tavaszi ünnepségtől kezdve a nyári medenceépítésen át a csillaglesig, az őszi betakarításig, a téli havazáson át a tavaszi olvadásig és árvízig, amikor is menekülniük kell a lakhelyükről, és különös, furcsa lényekkel találkoznak az útjuk végén... de erről már a második kötet fog mesélni!

Ha nem ismerted gyerekkorodban ezt a klasszikus mesekönyvet, vagy ha nagy kedvenced volt, esetleg akad a családban egy kisgyerek, akkor ne habozz, szerezd be! Hidd el, megéri, még felnőtt fejjel is! :)

1381360.jpgÉrdekel egy interjú Vitkolczi Ildikóval, aki gyerekeknek szóló könyveivel mindenkit elvarázsol? Kattints ide!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4912900264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása