KULT: könyvsorozat neve, "melyeket tanítanak, betiltanak, istenítenek, elégetnek"

2017. október 10. 07:46 - Carbonari

Könyvajánló - Michael Chabon: Ragyog a hold

4kultkonyv.pngA Ragyog a hold című könyv olyan hazugság, amely igazat mond,
olyan kitaláció, ami tény;
Michael Chabon legmerészebb és legmegindítóbb műve.

A 21. Század Kiadó új sorozatot indít, amely szándékuk szerint ütni fog a piacon: olyan írók könyveit dobja a magyar köztudatba, amelyek külföldön már taroltak.

"Díjnyertes regények, bestseller lista-vezetők, hangosan provokálók, az olvasókat megríkató, megnevettető, sokakat felháborító művek, melyek témát adnak a kritikusoknak, újságíróknak, a közönségnek; melyekről beszélnek, vitáznak, s melyeket tanítanak, betiltanak, istenítenek, elégetnek."

A sorozat első kötete Michael Chabon Ragyog a hold című művével indul október 11-én. A regényben az író az egész sötét 20. századot sűríti bele egyetlen hétbe. Egy idős férfi halálos ágyán elkínlódott emlékezése, vallomása olvasható igazságról és hazugságról, családi legendákról és egzisztenciális kalandokról, valamint azokról az erőkről, amelyek el akarnak bennünket pusztítani. Válaszokról, útkeresésekről, hibákról és rögtönzésekről, amelyeket már születésükkor megbántunk, de nem volt mit tenni, se jobb, se rosszabb megoldás nem jutott eszünkbe abban a pillanatban.

chabonportre1.jpg

A szerző, Michael Chabon

A szerző egy egész kort zsugorít egyetlen életbe, és egyetlen életet egyetlen hétbe a háború előtti Philadelphia zsidó nyomornegyedeitől Németország elfoglalásáig, egy floridai nyugdíjas falutól egy New York-i börtönig, az amerikai űrprogram aranykorától „az amerikai évszázad” alkonyáig.
Egy élet sodró, megható, tragikomikus, alaposan kikutatott és abszolút fiktív átirata, egy olyan életé, amely átível a huszadik század sötét szívén.

Olyan ember történetét olvashatjuk, akinek hiába állítanak szabályokat, húznak határokat, azokat áthágja, aláássa. Gyermekkorában makacsul elhallgatta a részleteket és a neveket, nem hatott rá a testi fenyítés, hajlandó volt lemondani minden kiváltságról, amitől megfosztották, így végül megtörte a szüleit, akik feladták a nevelésével kapcsolatos elképzeléseiket.
Mert mit lehet kezdeni egy olyan kisfiúval, aki azért dob ki a harmadik emeletről egy kismacskát, mert kíváncsi, mi fog történni a cicával?

A Ragyog a hold 2016-ban és 2017-ben tucatnyi díjat és elismerést kapott, így például a Wall Street Journal, a Washington Post, a New York Magazine is az év könyvének választotta. Hónapokon át szerepelt a legfontosabb sikerlistákon, a New York Times és az Amazon bestsellerei közt is.

A Ragyog a hold-on kívül még három regény vár megjelenésre 2017. őszén a KULT Könyvek sorozatban: 

1) Colson Whitehead Földalatti vasútfoldalatti.jpg

Fordulatos és megindító regény, amely az 1800-as évek Amerikájába viszi az olvasót, ahol a rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak szóval és tettel, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése kínhalál. A kötet az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja és egyik leghangosabb könyvsikere volt, amelyből a hírek szerint sorozat forgatása is tervbe van véve.


gustav.jpg

2) Rose Tremain: A Gustav-sonata 

A regény a barátságról szól, a szenvedélyes szeretetről, az eltávolodásról és a küzdelemről. Erőteljes és mélyen megindító mű az egyik legnagyobb kortárs regényíró tollából.

 

 

3) Sarah Perry: Az essexi kígyóessex.jpg

Kendőzetlenségében magával ragadó regény, melyben vágy és hit gabalyodik egymásba a lápon, de az igazi csoda a barátság. (Jessie Burton)


A címekre kattintva a kötetek előrendelhetők 20 % kedvezménnyel és ingyen szállítással. 

Szeretnél többet megtudni a Ragyog a hold című  könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel meg is szerezheted a művet!

ragyogborito.jpg

 

 

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Amelyek még meg sem jelentek, de te tudni szeretnél róluk? Nálunk ilyenek is vannak! Ne maradj le róluk, kövess minket Facebookon!

Tudod, mit tegyünk a zsarnokság ellen? A 21. Század Kiadó tudja! Kattints! 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7112940285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása