A felhők fölött mindig kék az ég

2016. szeptember 29. 07:28 - GReni

Könyvajánló - Milly Johnson: Borúra derű

Előre le kell szögeznem, hogy a romantikus irodalommal hadilábon állok. Sok-sok éve olvastam utoljára a témában, de néha muszáj elhagyni a biztonságos zónát és kikacsintani a világra. 

desktop_low_res_milly-johnson.jpg

Az írónő, Milly Johnson

Napokon keresztül kifogásokat, tennivalókat kerestem, nehogy neki kelljen állnom ennek a könyvnek. Végül félretettem minden előítéletem és olvasni kezdtem.

Fejezetenként megismerkedünk a történet három főszereplőjével, akik karrierista, sikeres, boldog párkapcsolatban élő barátnők, Lara, May és Clare. A sok munka mellett viszont nincs idejük kikapcsolódásra, ezért elhatározzák, hogy egy igazi pihenős, csajos, tíz napos nyaralásra utaznak, ami már nagyon rájuk férne. De addig is az élet megy tovább. Nők, akiknek mindenük megvan...legalábbis első ránézésre ezt hisszük...

„...kitárta a hálószoba ajtaját, és kővé dermedt...éppen abban a pillanatban emelte fel a fejét az illető lába közül.”

Az indulás előtti napon mindhármuk élete fenekestől felfordul, ami nyomatékosítja, hogy szükségük van a pihenésre. Kin ne segítene egy jó kis masszázs vagy egy isteni koktél kortyolgatása a medence partján a barátnői társaságában?

De aztán minden félresiklik. Mi kell ehhez? Egy üzemen kívüli weboldal, egy szétszórt utazási ügynök és máris Wellem, a földi paradicsom helyett Ren Dullemben kötnek ki, a komor kisvárosban, ahol az emberek furcsák, az üdülőház tulaja pedig kész rémálom. Ezen nincs mit szépíteni, az a típusú ember, aki szinte kívánja, hogy jól orrba gyűrd.

"A birtokháborítókat lelövöm. Az idegeneket kétszer lövöm le."

Mégis van valami megkapó a helyben. Talán a titkos ajtó, ami egy csodálatos lagúnába vezet?

Vagy a vonzó testvérek, Val, Frank és Gene?

Ki a titokzatos idős hölgy, aki a szirten él?

Mi az a furcsa misztikum, ami körülöleli a várost?

Egy titkot őriznek...de miről?

Egy igazi egy estés regény. Nem állítom, hogy szerelembe estem a műfajjal, de akik szívesen elmerülnek egy kis drámával, nyári flörtökkel, titkokkal, misztikummal teli regényben, azok nem fognak csalódni.

És igazi romantikus regényhez hűen megkapjuk a happy end-et, bár nem feltétlenül azt, amit várnánk...

A könyvet az Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó Pioneer Books Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet akarsz megtudni a kötetről? Kattints a képre!

boruraderu.jpg

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4411729803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adelheidsmith 2016.10.11. 19:14:26

Kedves Reni!
Mint tudod, ő az egyik kedvenc szerzőm, és bár tudom, hogy végigszenvedted az olvasást, de az ajánló igazán remek lett. :) Csak így tovább!
Puszi

GReni 2016.10.11. 22:01:10

@adelheidsmith: Szia! Hát igen, a romantikus regények nem az én világom. :) Köszönöm, örülök, hogy tetszett!
süti beállítások módosítása