Te ráülnél a Mikulás arcára?

2016. október 19. 00:02 - GReni

Karácsonyi őrültségek

Még csak október van, de már az összes üzlet tele van karácsonyi kiegészítőkkel, díszekkel. Bevallom, nekem ezzel nincs gondom, szeretek időben felkészülni az ünnepekre. Már elkészült a listám, hogy kit szeretnék meglepni az idén, sőt az elmúlt két hétben már több szerettem ajándékát beszereztem. Van egy veszélye is, ha lépten-nyomon díszekbe futok: minden évben egyre több karácsonyfadíszt kell elcsomagolnom az ünnep végeztével. Túl sok gyönyörű dolgot kínálnak az üzletek, de a hétköznapin túl bele lehet futni vicces, érdekes, sokszor egyenesen rémes, csúnya darabokba is. Egy ilyen kis válogatással készültem nektek.


szobor.jpg Ez nálam határozottan a vicces és cuki, bár kissé fura kategóriába esik. A 71 centi magas világító Yoda Mikulás szállítással együtt 18 ezer forintért a kertedben díszeleghet.
Természetesen még magányosnak sem kell lennie, ugyanezen az áron R2D2-t is mellé állíthatod. Garantáltan népszerű lesz az udvarod az ünnepek alatt!szobor5.jpg

Amikor megérkeznek a vendégek, fontos, hogy megfelelő ruházatban fogadjuk őket. Ugye? Hogy ez mit jelent, az eléggé relatív. Sok helyen szokás az elegáns ruha, szépen feldíszített asztal, hibátlan dekoráció. Itt jegyezném meg, hogy az egyetlen dolog, amit kisgyerekként nem szerettünk nővéremmel, hogy mindig valami csinos, csajos ruhácskába bújtattak minket, hogy pózoljunk a fényképezőgép előtt az ajándékokkal. Kedves Szülő, kérlek ne tedd ezt a gyerekeddel! Hadd élvezze a játékokat, a fa körül rohangálást, szaloncukor majszolást úgy, hogy közben ne vakarózzon a kötött szoknyától és harisnyától. Ennek az ellentéte is sok helyen jellemző, kényelmes otthoni melegítő, akár pizsama és van, ahol tökéletesen megfelel bármilyen hétköznapi ruha is. Magyarországon nem terjedt el (még?) az általában divat-katasztrófával felérő karácsonyi pulóver, de ma már könnyedén rendelhetünk külföldről, ha hódolni szeretnék ennek a fura szokásnak. Az alábbiak bármelyike a saját gardróbunkba varázsolható húszezerért. Melyiket szeretnéd?

3_pulcsi.jpg

Most pedig: jajj, a díszek! Ebben a kategóriában szinte a képzeletünk sem tud határt szabni a kínálatnak. Gyakorlatilag bármi megtalálható a boltok polcain. A megszokott színes gömböktől a csillámló mikuláson keresztül, akár az angyalszárnyakkal ellátott nyuszkókig terjed a választék. Sokszor jellemző a giccs, de ma már a felháborodást okozó díszek is szinte bárhol beszerezhetőek. Síelő szerencsemalac, rögbilabdatestű hóember, az ijesztő szemű mikulások (ha engem kérdeztek, Chucky babának tuti ilyenek vannak a fáján) vagy Hello Kitty? Esetleg rákattantál az idei nyár slágerére, a Pokemon Go-ra és Pikachu-t szeretnél? Íme:

karacsony.jpg

 Van, aki nem éri be a fenyővel és egy kis aprósággal. Nekik sem kell aggódni, ágynemű, függöny, szobrok, gyertyák, egy hétig sorolhatnám miféle kiegészítőket árusítanak és akkor még nem beszéltünk az otthon kis kreativitással kivitelezhető díszekről. A kevesebb néha több, de ezzel biztos nem ért egyet az, aki még a mellékhelyiséget is ünnepi ruhába öltözteti. Nekem ez már kicsit sok. Ki akar a Mikulás arcára ülni a wc-n vagy így látni Rudolfot az ajtón?

wc_1.jpg

 Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon is!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3011812293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása