Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A lány, aki tudja, hogyan fogsz meghalni, visszatért

2017. június 15. 07:53 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Chuck Wendig: Halálmadarak

És próbál normális életet élni. Egy boltban dolgozik kasszásként, kesztyűt hord, és próbálja elfelejteni az előző életét. Vagyis Louis, a kamionos próbálja vele elfeledtetni. De ez nem neki való. Ez a társadalom kikészíti őt. Ő a halál gyermeke.

Végül talál egy neki való megbízást: egy kis magániskola tanárnője meg van róla győződve, hogy halálos beteg. Louis beszél neki Miriam képességéről. A lány végül elvállalja, hogy elmondja a nőnek, hogyan fog meghalni. Ám a véletlen egy beteg sorozatgyilkos nyomába küldi, aki az iskola diákjait fogja megtizedelni. Egy igazi Gyilkos elmékbe illő történet elevenedik meg a lapokon, egy hihetetlen beteg, tűzdelve egy magániskola minden bajával és bájával, és a mindig kedves Miriam csípős nyelvével.

– Istenem – sóhajt fel Miriam –, te aztán tényleg egy kis Fáradjon Arrébb Szívem vagy.
– Nem értem.
– Kezdőbetűk.

Miriam egy elcseszett, antipatikus csaj, nem is értem, mit akar tőle Louis, miért küzd érte, miért küzd vele. Semmi érdekes, semmi szép, semmi jó nincs ebben a lányban. Tényleg nem tudok rá jobb szót: elcseszett. Ráadásul Wendig azt akarja elhitetni velünk, hogy mindez a múltjának, a gyerekkorának az egyenes következménye, hogy másképp nem is lehetne, csak így.

A harmadik kötet borítójának részlete

Ez a könyv már kicsit több dimenzióban mozog, mint az első, a mellékszereplők személyisége is kellően kifejtett, a sorozatgyilkosos alapszál pedig zseniálisan beteg. Pont úgy, ahogy szeretem. De ez a könyv sem lett az én könyvem. Miriam mocskos szája, az állandó szexuális utalások, hogy minden, de tényleg minden egyes poénja és jelzője valami módon a szexre és/vagy a nemi szervekre vezethető vissza... még mindig nem vagyok prűd, de ez sok. Ez nevetséges. Miért gondolják azt egyesek, hogy szex mindenre jó, és a szexre való utalás általában vicces? Vagy mocskos. Vagy vicces és mocskos. 

– Kávé… szükségem van egy kávéra.
A tanár zombiként támolyog el.
Miriam utánaszól.
– Nekem is főzzön egy csészével! Egy nagy csészével. Feketét, mint az ördög ondója. Kösz!

Ha érdekel a könyv, ide kattintva elérheted! Köszönöm a Fumax Kiadónak a lehetőséget!

Itt megnézheted az első kötet ajánlóját!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6212587807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása