Varázslatos tengerpartok az USA-ban: vadlovak, mesebeli környezet, világítótornyok...

2017. szeptember 11. 00:04 - GReni

Az Amerikai Egyesült Államok tagállamai 2. rész

Mit nyújthatnak az Egyesült Államok legszebb tengerpartjai? Többek között finom homokot, krisztálytiszta vizet, tökéletes hullámokat, lenyűgöző napfelkeltéket, naplementéket, csodás tengeri teremtményeket, mesés világítótornyokat, homokban vágtázó vadlovakat, vidámparkokat, szuper éttermeket, bárokat.

2_15.jpg

Florida, Tallahassee

Florida legnépszerűbb üdülőparadicsoma Miami. Éjszakai klubok, bárok, vásárlónegyed, dizájner butikok, hangulatos állatkert (Jungle Island),  Korall kastély és alig 2 kilométerre Miami Beach, mely egy mesterséges szigetcsoportra épült rendkívül népszerű üdülőváros. Emellett az államban található az Államok második legnagyobb nemzeti parkja, az Everglades Nemzeti Park, mely számtalan ritka trópusi növény- és állatfajnak ad otthont. A szórakozni vágyók pedig feltétlenül látogassanak el Orlando városba, mely a szórakoztató parkok fővárosa. Itt található a Disney World, a Universal Studio, és a SeaWorld Aquatica. Ha pedig vonz a fehér homokos tengerpart, irány Clearwater! Ez a város nemcsak ezzel vonzza emberek millióit évente. Clearwater neve ismerős lehet azoknak, akik látták a Delfines kaland (Dolphin Tale) című csodálatos filmet, amely egy igaz történet Winterről, a kedves delfinről, aki elveszítette farokuszonyát, de kapott egy protézist, mellyel újra egészségesen élhet és boldogan úszkálhat. De mi köze ennek a városnak ehhez a szívszorító történethez? Az esemény helyszíne a Clearwater Marine Aquarium, melynek weboldalán bármikor beleshetsz élő webkamerás közvetítések által az állatok életébe. Többek között Wintert is láthatod. :) Kattints!

clearwater-beach-florida.jpg

Hawaii, Honolulu

Ez az állam gyakorlatilag egy vulkanikus hegységrendszer láncainak a tengerből kinyúló csúcsaiból áll. Szigetek százai alkotta a mesebeli szigetcsoport számos gyönyörű partszakasszal büszkélkedhet. A legtöbb embernek Hawaii említésére a fűszoknyák, a homokos tengerpartok és a finom koktélok jutnak eszébe, emellett azért akadnak itt izgalmas múzeumok és mesés természeti kincsek. A legfelkapottabb strandja Oahu szigetén található, ez nem más mint a híres Waikiki Beach, melyet 2,5 kilométer hosszan puha, fehér homok borít és a hullámok szörfözéshez tökéletesek. A leírások alapján találtam egy izgalmas látvánnyal kecsegtető strandot: Kauai a Hawaii-szigetek nyolc nagy szigetének egyike. Itt található Ke'e Beach, mely a sziget legnépszerűbb partszakasza. Lenyűgöző sziklákkal határos gyönyörű, tiszta homok és kristálytiszta tenger jellemzi, igazi trópusi paradicsom. A pancsolásra vágyóknak és a búvároknak is kitűnő választás. 

hawaii.jpg

Kalifornia, Sacramento

Kalifornia az "aranyállam" (Golden State). Hollywood, filmsztárok, csillogás, Disneyland, gyönyörű tengerpartok, hangulatos sivatagok és páratlan látványú hegyek teszik népszerűvé. Legnagyobb és legismertebb városai San Francisco és Los Angeles, mindkét város tartogat meglepetéseket, de ha strandolásra vágyunk akkor érdemes ellátogatni Catalina szigetére vagy Santa Barbara mesés strandjainak egyikére. De ez az állam büszkélkedhet a Napa-völggyel is, mely vonzza a borok szerelmeseit. Ez nem meglepő, az itt készülő borok közül néhányat a világ legjobbjai közt tartanak számon. És vissza a tengerpartokhoz: Coronado város strandja rendszeresen felkerül az Egyesült Államok öt legjobb strandja közé. Tavasztól őszig ellepik a szörfösök, az úszók, a strandolók, sőt a homokszobrászok is, míg télen átveszik helyüket a bálnákat figyelők.

coronado_beach.jpeg

Észak-Karolina, Raleigh

Észak-Karolina az Atlanti-óceán mentén fekszik, és számos hangulatos tengerparti várossal büszkélkedhet. De nem is ettől lesz igazán különleges. Itt található Outer Banks, mely Amerika első számú üdülőhelye. Miért is? Gyönyörű homokos zátonyrendszer közel 300 kilométeren, látványos szigetek, homokdűnék, sziklák, finom föveny, homokdombok. De a legkülönlegesebbek a szabadon élő vadlovak, melyekbe bármikor belefuthatunk ezen a vidéken, de főleg a lakatlan Shackleford szigeten. A tájat még különlegesebbé teszik világítótornyai, melyek közül a kiemelkedik az Államok legmagasabb téglaépítésű világítótornya, a Cape Hatteras, melynek tetejéről, 64 méter magasból csodálhatjuk a tájat, mindezért csupán 257 lépcsőfokot kell leküzdenünk a csúcsig.

cape-hatteras-lighthouse-nc.jpg

Dél-Karolina, Columbia

Az állam egyik különlegessége, hogy az egyetlen olyan amerikai állam, ahol teát termesztenek. Persze nem ezért látogatják a turisták, hanem például Charleston miatt, mely többször is elnyerte a legbarátságosabb, legudvariasabb és legsegítőkészebb város címeket is az elmúlt években. De akadnak bőven csodás tengerparti helyek is. Ilyen Hilton Head Island is, melyet gyönyörű tengerparti házak, homokos strandok, világszínvonalú golf és teniszpályák, delfinnéző túrák jellemeznek. És persze Myrtle Beach, a tökéletes turistalátványosság. Napfényes tengerpart pálmafákkal, szállodák sora, ráadásul egy óriáskerékről élvezhetjük a mesés homokos tengerpart és a víz hullámzásának látványát. Néhány kilométerre pedig izgalmas látványosság várja az utazókat: a Fort Carolina nevű régi erőd és Charles Town, ahol egy egykori francia hugenotta település újjáépített változatát ostromolják indiánok a turisták szórakoztatására.

myrtle_beach.jpg

Ha tetszett az összeállítás kövess minket a Facebookon is! 

Az előző részben a Sziklás-hegység mesebeli tájain barangoltunk, ha lemaradtál, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4712638599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása