Karácsonyi csodavárás ajándék mesekönyvekkel

2017. december 02. 07:40 - GReni

Manó Könyvek: jóéjtmesék, játékos fejtörők, karácsonyi készülődés, első kutyusom

Mi kerüljön a karácsonyfa alá, örök dilemma ez, pláne, ha kisebb-nagyobb gyerekekről van szó. Amilyen egyszerűnek tűnik a kérdés, annyira bonyolult is lehet, hogy milyen irányban toljuk el az ajándékozási lehetőséget. Fejlesszen? Kreativitást, képzelőerőt, kézügyességet mozgasson meg? Motoros érzékeket késztessen együttműködésre? Lekössön felnőtt nélkül, vagy erősítse a közös gyerek-szülő kapcsolatot az együtt játszással? Feledhetetlen kalandot kínáljon vagy egyszerűen csak szórakoztasson? Az alábbi kedves könyvek közül bármelyik lehetőségre letehető a voks.

Nos, a kisgyerekek szemében a karácsonyi időszak maga a varázslat. Mikulás, karácsony, adventi naptár, apró és nagyobb ajándékok tömkelege, együtt töltött idő, és a nagy karácsonyi hajtás közepén anyának és apának akad egy kis ideje egy kis varázslatra... A következő könyvek tökéletes ajándékok a család legkisebb tagjainak, akár a Mikulás, akár a Jézuska hozza majd!

candle-1966228_960_720.jpg

Ezek a szép és kalandos mesekönyvek a borítóképekre kattintva akciós áron elérhetőek a kiadócsoport honlapján!

1-3 éves kor között ajánlott:

Kukucs könyvek: Mi mozog? - Ki rágcsál? (1+)

A bájos kis lapozókat egy éves kis csöppségek már örömmel forgatják, és szerencsére a Kukucs könyvek kellően masszívak, ha netán túl belelkesednének a kicsik. :) Mindkét kötetben a természet állataival ismertethetjük meg a őket, és fejlesztjük a finommotorikájukat is, mert minden oldalon az ujjukkal el tudnak tolni kis képeket, hogy apránként felfedezzék ki sürög-forog az erdőben, vagy épp kik és mit majszolgatnak.mano_konyvek.jpg

Anne-Marie Frisque: Karácsonyra vár a Mackó család (1+)

Ebben a könyvben megismerjük a Mackó családot, ráadásul apró titkok lapulnak minden oldalon. Kicsiny ablakok várják, hogy kinyissák őket, és máris megtudhassuk, hogy mi bújt meg egy-egy szekrényben, vagy épp mi sül a sütőben. Ez a könyv is masszív darabra sikerült, így nem kell attól félni, hogy könnyen elszakadna. Ráadásul a szövegben sok helyen szavak helyett rajzokat találunk, hogy a kicsik is tudjanak "olvasni".

5281308_e783d078f916f00cf0cddb9d80da86ab_wm.jpg

3-8 éves kor között ajánlott:

Lara Ede: Hurrá, itt a karácsony! (5+)

Ahogy cseperednek fel a gyerekek, egyre izgatottabban veszik ki a részüket a karácsonyi készülődésből. Díszítenek, csomagolnak, hogy minél színesebbé tegyék az ünnepet. Ezzel a klassz kis kötettel még érdekesebbé tehetjük a készülődést. 100 nagyon édes pufi matrica, a kötetből kivehető dekor elemek, ajándékkártyák várják a lurkókat, ráadásul ebben a foglalkoztatókönyvben játékos rejtvények is megfejtésre várnak.

hurra.jpg

Alex T. Smith: Santa Claude (4+)

Egy vicces kis történet karácsonyra Claude-ról, a kutyáról és barátjáról, a Bolyhos Zokniról. Épp egy izgalmas bűnözőkről szóló könyvet olvastak karácsony este, amikor furcsa zajra lettek figyelmesek. Betörő! Gondolták egyből izgatottan, hát neki is iramodtak, hogy lefüleljék a gonosztevőt. Nagyon ügyesen, a sötétben settenkedve rávetették magukat a betolakodóra, bilincsbe verték, ám ekkor jött az igazi meglepetés! A Télapó csapdába esett és nem volt meg a bilincs kulcsa, így a két barát feladata lett, hogy megmentsék a karácsonyt...

1388988.jpgErwin Moser: Csodálatos jóéjtmesék (2+)

A szerző 77 bájos történettel és aranyos illusztrációkkal szerez magának rajongókat a legkisebbek körében. Az egészen kicsiket még nehéz lekötni hosszabb időre, ezért külön szerencsés, hogy egy-két oldalas meséket tartalmaz a kötet. Nem a tipikus tanmesék, melyek tanulságosak vagy igazán fontos tanítást sugallnának, helyette kedves, kalandos történetek állatokról, melyeknek tökéletes kiegészítői a színes, jópofa képek. Például a bagolyról, aki egereknek olvas fel történeteket, vagy a beteg vaddisznóról, vagy épp egy hajótörés izgalmairól.

1389164.jpg

Csapody Kinga - Lakatos Levente: Tomo - Az első vakkantás (3+)

Ez a kedves történet Tomo kutyusról és gazdájáról, Leventéről, az íróról, és közös mindennapjaikról szól az első találkozástól kezdve. Tomo elmeséli nekünk, hogyan él, miket csinál és mit szeret vagy éppen mit nem. Ezzel az aranyos illusztrációkkal tűzdelt, vicces kötettel egy picit közelebb hozhatjuk a gazdi létet gyermekünkhöz, ha épp azon gondolkodunk, hogy bővítjük a családot egy szőrös kis négylábúval.  

1394570.jpg

Csapody Kinga - Pásztohy Panka: Türelmesen várakozunk - feladatok, fejtörők, tippek (4+)

Az ünnepek alkalmával a családok sokszor a fél országot is átszelik, hogy meglátogassák a rokonokat, a gyerekek pedig néha rosszul viselik a hosszú, unalmas ücsörgést. Ez a játékos feladatokkal és fejtörőkkel tarkított kötet könnyedén megoldja ezt a problémát, mert agyalva a jópofa fejtörőkön vagy épp színezéssel, rajzolással foglalatoskodva máris gyorsabban telik az idő. 1400654.jpg

A köteteket a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is! 

Érdekelnek J.R.R. Tolkien Karácsonyi levelei? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8513369967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása