Jane Austen Büszkeség és balítélet című regénye folytatódik

2018. február 10. 07:43 - Carbonari

Könyvajánló - Shannon Winslow: Titkok és szenvedélyek

janeau.jpg

...és boldogan éltek, míg meg nem haltak - fejeződik be minden valamire való romantikus regény. 
Hát itt a fenti mondat részletezése.
De még milyen részletezése! 
Nos, kérem, Jane Austen meséje folytatódik. 

A Lazi Kiadó ismét egy viktoriánus kori hangulatban írt gyöngyszemet tűzött repertoárára Shannon Winslow Titkok és szenvedélyek című könyvének kiadásakor.

Mert mi történik a boldogító igen kimondása után? Erről annyira hallgatnak az írók, költők, csak a nagy érzelem, a mindent elsöprő szerelem, de mi van a nászéjszaka után? Amikor levonul a banda, a rokonság, az ifjú pár pedig hazajött a nászútról? Olyan kiábrándító lenne leírni, hogy az ifjú férj továbbra is totálisan felforralt vízből issza a teáját, holott minden jóravaló feleség tudja, hogy a teavizet csak forrásig szabad hevíteni, és mielőtt megjelennének a buborékok rajta, már el is kell húzni a tűzről a teafazekat. Ó, kedves, gyakorlatlan, sosem volt házas barátnőm, felvontad a szemöldököd, hogy ugyan már, ez nem lehet nézeteltérés forrása.
Nem-e? Hah. Egy kanál teán többet lehet vitázni, minthogy a férj anyja házsártosabb-e, avagy feleségé.
Mert naná, hogy ez is szóba kerül minden valamire való házasságban.

Tehát, hőseink összekerültek a házasság szent kötelékében, mindenki elnyerte méltó jutalmát. Mr. Darcy derék férj, Elizabeth kiváló feleség, és az élet zajlik tovább. Közöttük - emlékezünk, nem? - a legelső találkozásoktól kezdve heves érzelmek lángoltak, még ha ezek eleinte téves civódásokban öltöttek is testet. A házasságkötésük óta ezek a hévek természetesen nyugodtabb mederbe terelődtek, ugyanakkor, aki azt képzeli, hogy merő unalomba fulladt kettejük kapcsolata, azt határozottan ki kell ábrándítanom.

Természetesen, ahogy minden együttélésben, itt is hamarosan felüti fejét az első válság. Vajon hogyan éli át Mr. és Mrs. Darcy a házasélet első jelentős nézeteltérését? Ki lehet Georgiana titkos szerelme? Miféle bajba keveredik legközelebb Wickham? Uroléri-e Lady Catherine-t a jól megérdemelt büntetése?  

Aki örömmel veszi a viktoriánus szófordulatokat, úgy mint "szívből örvendek", "hogy beszélhet velem ilyen kegyetlenül", "a drága, drága ez-az-valaki", "fáj kétségbeesettnek látnom", "hogy lehet ennyire érzéketlen", és társai, azokat örömmel megnyugtatom,  hogy ebben a regényben, dacára a kései folytatásnak, nem kell mellőznie ezeket a gyöngyszemeket. Van, akit a hideg is kiráz ennyi cikornyára és jelzőre, de aki kedveli Jane Austent, az bizony örömmel fogja venni ezeket.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen beszerezheted!

titkok.jpg

 

Köszönjük, Lazi Kiadó!

A cikk elején a kép Jane Austent ábrázolja.

Érdekel a téma? Itt egy másik lehetséges folytatása is A bűszkeség és balítéletnek! Kattints!

 

Ha érdekelnek a könyvújdonságok, hogy mit olvass és mit ne, kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7513606445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása