A Fellside börtön: természetfeletti thriller, izgalmas börtönregény és krimi

2018. február 24. 07:49 - GReni

Könyvajánló - M. J. Carey: A Fellside börtön

"M. R. Carey új könyve egyszerre természetfeletti thriller,
izgalmas börtönregény és krimi,
amelyben senki és semmi sem az, aminek látszik."

fellside.png

Jess Moulson történetén keresztül beleshetünk egy női börtön falai közé. Jess-t elítélik egy bűncselekményért, amelyet nem ő követett el. De a lány semmire nem emlékszik a történtekből. A lakásában tűz ütött ki, mely továbbterjedt a ház további részeire, és egy tízéves fiú, Alex életét vesztette. A bíróság megállapította, hogy Jess kábítószer befolyása alatt szeretője meggyilkolását tervezte, ezért gyújtotta a tüzet. Mivel semmire nem emlékszik, de nem tud mit tenni, elítélik, és bekerül a Fellside börtönbe.

A börtönben váratlan látogatója érkezik: Alex. Igen, ő a halott kisfiú. Felszínre törnek a lány médiumi képességei és a fiú megerősíti gyanúját, miszerint nem Jess, hanem egy másik nő felelős a tűzért, amely a lány arcába és a fiú életébe került. De hogyan bizonyítod be ártatlanságod egy börtönben ülve? Nem éppen beidézhető tanú egy halott szelleme, és az álomképekről is hiába magyarázna a bíróságon.

Miközben nyomon követjük a furcsa nyomozást, bepillantást nyerünk a börtön falai között dúló hatalmi harcokba, előítéletekbe, valamint megtudjuk, hogyan is működik egy drogra épült kis birodalom odabenn. Megvesztegethető fegyőrök, verések, a rabok érdekes háttértörténetei. Mit tehet egy lány, amikor be akarják vonni a börtön kábítószerkereskedelmi hálózatába, de még az őrök is benne vannak? Hol a segítség?

A szerző, M. R. Carey előző regényével, a Kiéhezett című zombis történetével, melyet meg is filmesítettek, magasra tette a lécet. Aki már olvasta azt a regényt, próbáljon meg elvonatkoztatni tőle, mert itt teljesen más a stílus, másfajta a történet, össze sem hasonlítható igazán a két regény. Új regénye érdekesen ötvözi a misztikus thriller, egy krimi és egy különös, feszültségekkel teli börtönsztori tulajdonságait. Mindez gyorsan, könnyen olvasható formában tálalva, bár néha azt az érzést keltette bennem, hogy túl lett írva. Időnként túl sokat időztünk egy-egy eseményen, szereplőn, de ezeket leszámítva egész érdekes lett ez a regénye is.

4017428_5.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapján!

Tetszett, amit olvastál? Akkor kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr913397149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása