Tenerife, az örök tavasz szigete

2018. május 02. 00:06 - GReni

Könyvajánló - Tenerife (Marco Polo)

Tenerife, a Kanári-szigetek legnagyobb szigete, az "örök tavasz hét szigetének" egyike, melyet az ellentétek uralnak és tesznek ellenállhatatlanná. Mélykék óceán és gyönyörű strandok, vadregényes partok és szakadékok, sűrű erdők és kietlen pusztaságok, a Teide vulkánkúpja a különös lávatenger közepette. Ez mind Tenerife.

tenerife-nss-02.jpg

Mit tartalmaz a Marco Polo legújabb útikönyve? Elengedhetetlen információkat a nevezetességekről, nyitva tartási időkről, belépőjegyek árait, és néhány tippet, hogy megspórolhassunk pár eurót. Emellett átlátható térképmellékletet, ízelítőt a helyi szokásokról, ünnepekről, gasztronómiáról, időjárásról, történelemről, ráadásul még egy szótármelléklettel is segíti a könnyebb tájékozódást. Ráadásul mindezt kedvező áron! Ha nem akarunk lemaradni semmi izgalmas látnivalóról, a Teneriféről szóló útikönyv tökéletes társunk lesz a nyaralás alatt.  

Most pedig következzen a kötetből szemezgetve néhány kihagyhatatlan látnivaló erről a gyönyörű spanyol szigetről, Teneriféről, mely a Kanári-szigetek legnagyobb szigete, az "örök tavasz hét szigetének" egyike.

fuss-11.jpg

A kötet Best of, azaz legjobb helyek listáján szerepel a Parque Taoro (lásd fenti fotó), ahova a Puerto de la Cruz sík partvidékéről hangulatos kacskaringós, vízesésekkel tarkított utakon juthatunk fel. Ebben a város felett elhelyezkedő gyönyörű 10 hektáros parkban kertek, kilátók, vízesések, kutak, sőt még játszótér és étterem is várja a látogatókat. Szépséges virágokat, gyümölcsösöket, fügefákat, borostyánnal benőtt barlangot és egy mesés tavakkal teli vízikertet is találunk a parkban.

dore8lpw4ai6l2j.jpg

Azt mondják a Playa del Bollullo a különcök strandja. Ha már kezd elegünk lenni a városok és a telített strandok nyüzsgéséből, akkor ezt a fekete homok borította egzotikus partszakaszt nekünk találták ki. A vadromantikus, meredek part lábánál húzódó strand mintegy 200 méter széles, ahol egy hangulatos kis strandbárban fogyaszthatjuk el a frissítőnket.

recorrido_fotografico_por_el_parque_nacional_del_teide_724219908_1200x800.jpg

A Teide Nemzeti Park keleti bejáratánál fogadja az ide látogatókat két különös torony, mely a sziget csillagvizsgálójához tartozik. Ma már a Nap vizsgálatára használják a 2390 méter magasan fekvő tornyokat. A csillagvizsgáló ráadásul áprilistól decemberig előzetes bejelentkezés után látogatható. 

"A sziget tetején úgy érzi magát az ember, mint valami sci-fi filmben: az Observatorio del Teide tornyai fémes-fehéren tündökölve merednek a kék égnek,  amely olyan tiszta, hogy remek kilátást biztosít az űrbe."

13309321.jpg

A Látványos Pirámide de Arona bemutatóterem egész évben kiállításoknak, előadásoknak ad otthont, esténként pedig balett előadásokkal és flamencotáncosokkal kápráztatják el a közönséget. A Las Vegas-i stílusban épült piramisban a művészet a legmodernebb hang- és fénytechnológiákkal ötvöződik. Az előadás után pedig elkölthetünk egy kellemes vacsorát a Playa de las Américas strandon, miközben hallgatjuk a tenger morajlását.

location_img-4766-3767273623-148.jpg

A sziget egyik legnagyobb látványossága a Loro Park (Loro Parque), mely egy hatalmas állatkert, benne parkokkal, trópusi kertekkel, állatkarámokkal, akváriumokkal és arénákkal. A park papagájairól híres, hiszen 350 papagájfaj mintegy négyezer egyede él itt. Emellett láthatunk pingvint, fókát, aligátort, csimpánzokat, gorillát, sőt még bengáli tigrist is. A parkban található a világ legnagyobb pingvináriuma, ráadásul egy víz alatti üvegalagútban sétálva néhány centiméterről csodálhatunk meg cápákat, rájákat és több ezernyi gyönyörű halat. Másik különleges látványossága (az állatvédők nagy bánatára) a palackorrúdelfin- és a fókashow, valamint az orkashow, ahol a lenyűgöző és hatalmas kardszárnyú delfinek szórakoztatják a közönséget különböző mutatványokkal egy óriási medencében.

1443399.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre, és rendeld meg kedvezményes áron a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Ha szeretnéd megismerni a Marco Polo útikönyvsorozat további köteteit is, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5113811586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása