Világok sora és a Deres Éj

2018. július 16. 06:11 - Carbonari

Könyvajánló - Neil Gaiman & Michael Reaves & Mallory Reaves: Az örökkévalóság kereke

orokke.jpg Világok sora létezik, sok-sok Föld.
Az egyiken a Római Birodalom nem omlott össze,
a másikon a második világháború meg sem történt, 
a harmadikon meg sosem ért véget,
a negyediken Jézus nő volt, és így tovább.   
Ami közös bennük: a Deres Éj valamennyit el akarja pusztítani.

Az Agave Könyvek kijött a Köztesvilág-trilógia harmadik, befejező kötetével, amely a többihez hasonlóan fordulatokban gazdag és letehetetlen. Neil Gaiman, Michael és Mallory Reaves ismét nagyot alkotott, művük felkerült a New York Times bestseller listájára. Címe: Az örökkévalóság kereke.

Joseph Harker már majdnem 17 éves és egyik világból a másikba ugrál. Nehezen tartja számon az idő múlását, de van annak már vagy két éve is, amikor legutoljára a mindenki - na jó, az általad is - ismert Földre visszatért. De még mennyire, hogy visszatért! Törött bordával, törött csuklóval, egy repedt vállcsonttal, és a könyv elején megpróbál úgy tenni, mintha ezekkel a bajokkal gondtalanul korzózna. Ide menekült a Lord Ebekurával történt afférja után, és kénytelen rájönni, hogy tét sokkal nagyobb, mint az első vagy a második kötet közepéig gondolni lehetett volna: közeleg a Deres Éj, amely felfalja, elpusztítja a világokat. Lehetőleg mindet. 

Joey tudja, hogy valami tervet kell kovácsolnia, ha meg akarja menteni Köztesvilágot, Multiverzumot, és ami közöttük van. Miközben kedvenc tanáránál megpróbálja összevakarni romjait, számba veszi lehetőségeit is: a sok Földön mindenütt van időjáró, akik mind Harkerek, mindnek keresztneve J betűvel kezdődik, és valamennyien képesek valamennyire felvenni a harcot a Bináris és a HEX ellen, akkor is, ha ezek egyesültek a Deres Éj projectben. Meg kell keresni, ki kell képezni őket, közben nem árt megtudni, hová lett az Időhatóság rokonszenves leányzója, aki egyrészt púp a hátán, másrészt valami bizsergetően izgalmas élmény is: franc se érti, hogy kavar vagy nem kavar, de valami van, gondolja Joseph. Közben kénytelen beletanulni a vezetői státuszba is.

gaiman.jpgNeil Richard Gaiman angol fantasy, képregény, sci-fi regényíró. Legjelentősebb munkája a The Sandman képregénysorozat, illetve a Csillagpor (Stardust), az Amerikai istenek (American Gods), areaves_1.png Coraline és A temető könyve (The Graveyard Book). Gaiman művei számos díjat elnyertek, köztük több Eisner-, Hugo-, Nebula és Bram Stoker-díjat. Ő az első olyan író, aki ugyanazon alkotásáért nyert Newbery Medalt (2009) és Carmegie Medalt (2010).


Michael Reaves számos fantasy regény szerzője, illetve ismert személyiség a filmvilágban. Emmy-díjat kapott aBatman: A rajzfilmsorozat megírásáért, de részt vett többek közt a Star Trek: Az új nemzedék, az Alkonyzóna és a Sliderskészítésében is, illetve sokáig dolgozott Steven Spielberg cégénél, a DreamWorksnél.

Aztán ott a mudléf is, a Színes, aki mulatságos, egyszerű, de mégis magával ragadó teremtmény, akinek jelentős szerepe lesz az események alakulásában. Az Időhatóság jóvoltából Joey belelát a jövőbe, és nagyon nem tetszik neki, amit ott lát. Tervet kovácsol, amelyben sokan, nagyon sokan fognak meghalni, de ez még mindig jobb annál, ha mindenki meghal. Aztán az események nagyon gyorsan bekövetkeznek, semmi sem a terv szerint alakul, csak az, hogy egyszer fent, egyszer lent, és a világ, sőt, világok, amelyek vagy megsemmisülnek vagy nem, de soha többé semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt. Semmi.

Joey pedig... nos, lesz még egy-két súlyos összetűzése Lord Ebekurával, sőt, Lady Indigóval is. Találkozhatunk az előző kötetben árulóvá lett Joaquimmal, aki egy klón, a Binárison tenyésztették ki az időjárók véréből és a HEX által megölt lelkek tartották működésben. Személyiséggel és öntudattal rendelkezik, hiába mondják neki, hogy az a végzete, hogy meghaljon, a végén mégis élni akar, és ezt a kívánságát érzékletes módon ki is fejezi. Rádöbben, hogy van szabad akarata, amelyet használni is fog. De hogy hogyan használja, és mire elég mindez? Lapozz bele a könyvbe, és rájössz. Hepiendet azért ne nagyon várj!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

neil.jpg

 

Köszönjük, Agave Könyvek!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket Facebook-on is!


Egy másik Scalzi kötet? Érdekel? Kattints!

 Agave Könyvek Kiadó Kft.
240 oldal
Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 9789634194439
Nyelv: Magyar
Megjelenés éve: 2018
Fordító: Farkas Veronika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1714114387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása